Bolski "likovi" 1


alt


519

Savica i Merlin uskoro će proslaviti rođendan, a nismo sasvim sigurni, ali nam se čini, da je Savica već kupio i darovao Merlin buket cvijeća …

(objavljeno 26. 04. 2021.)

*****


alt


518

Rođendanska slavlja su dozvoljena ukoliko se poštuju epidemiološke mjere. To je razlog što je Nikica Bodlović Šemper u svoju vikendicu iznad Bola pozvao ograničen broj prijatelja (ove nedjelju) na prigodni rođendanski domjenak. Zadnji je na proslavu stigao Duje jer je morao pješačiti, a slavljenik pretpostavlja da je čekao da se zatvori „Konzum“ (nedjeljom rade do 12) kako ne bi morao kupiti dar. (foto: ivek peršun)

(objavljeno 25. 04. 2021.)

*****


alt


alt


517

Svjedočili smo o dva primjera lijepog ponašanja naših sumještana. Ivek iz Jakog vina više se ne ljuti na Duju. Dokaz je jutarnja kava koju Ivek poklanja Duji ispred trgovine „Studenac“. Za primjer je i ponašanje Šempera koji nosi masku na lice i kada govori na mobitel. Čuo je da treba čuvati sugovornika od moguće zaraze.

(objavljeno 20. 04. 21.)

*****


alt


516

Poseban je doživljaj popeti se na vodotoranj, simbol vukovarskog otpora. Učinio je to i bračni par Bodlović, Nikola i Seka (Mirjana), a Mikica (Nikola) želio je provjeriti vidi li sa tornja i svoje polje u Bolu.

(objavljeno 07. 04. 21.)
***** 


alt


515
Oni koji izvan sezone nemaju posla, snalaze se svatko na svoj način. Jer raditi se mora. Miki Miljević u zimskom periodu, kada nema posla kao taksist, u Splitu radi kao instruktor i predavač u autoškoli. Svojim taksi vozilom dolazi na Veli most, a onda katamaranom putuje u Split na novi izvansezonski radni zadatak.

(objavljeno 03. 04.21.)

*****


alt


514
Učinilo nam se u prvim moment da su na klupi dva stranca, zalutala po buri u Bolu, ali da uživaju na suncu. Došavši bliže, prepoznali smo Cvetka Nikolića i Ivicu Karninčića. Imaju prijavljeno mjesto boravka u Bolu, pa uživaju sve privilegije Boljanina, a kako „Varadero“ nije otvoren, sjeli su na klupu u bolskom portu. Bliže su Galeriji malog formata (Karninčić) i ženinoj kući (Nikolić)

(objavljeno 16. 03. 21.)

*****


alt


alt


513

Na Braču, a najmanje u Bolu, snijega još nema pa su se dvije bolske obitelji (Dešković-Marinković i Buktenica) ovaj vikend zaputili na Plitvička jezera. Morali smo njihovu radost podijeliti i sa ostalim čitateljima ovoga portala. Zbog toga sa zadovoljstvo prenosimo i njihove pozdrave sa snijega!

(objavljeno 30. 01. 21.)

**********


alt


512

Zbog epidemioloških razloga, sudionici ovogodišnje moto karavane “Zajedno u ratu, zajedno u miru” ove su godine dan ranije stigli u Vukovar.

Na slici: Marijo Eterović, jedini iz Bola, kod vodotornja. (i.e.)

(objavljeno 17. 11. 20.)

******


alt


511

Ove godine mogli smo ga skoro pa svakodnevno vidjeti na nekom od bolskih parkirališta, na Velom mostu ili kod benzinske pumpe INE. Riječ je o Vladi Paviću, zaposleniku „Grabovog rata“ koji je naplaćivao parkiranje bez obzira na vremenske prilike i opasnosti od moguće zaraze koronavirusom. Nakon zatvaranja parkirališta, na kratko je dobio zasluženi odmor.

(objavljeno 14. 10. 2020.)

*****


alt


510

Jedni od posjetitelja nove turističke atrakcije na Biokovu bili su prošlog vikenda Darija i Neno Marinković. Gledajući sa staklenog mosta vidjeli su Makarsku rivijeru i Brač, ali ne i Bol. Darija je poželjela, ako nismo prvi, da barem budemo drugi i nešto slično izgradimo na Vidovoj gori.

(objavljeno 11. 10. 2020.)

*****


alt


509

Iako je u četvrtak (1. listopada) bio Dan starijih osoba, Zoran i Nikica misle da se to na njih ne odnosi. Iako u mirovini, obojica su još radno aktivni, ali ih brine naslov u Jutarnjem listu: „Zabrana alkohola zbog korone“. To je razlog što su u caffe baru „Barka“ naručili – čaj. Veseli ih što je ipak iza novinskog naslova – upitnik.

(objavljeno 01. 10. 2020.)

*****


alt


508

Nije rođen na moru, ali je poprimio sve karakteristike i navike otočanina. Svaki dan, rano ujutro, prije nego počinje naplata ležaljki na Zlatnom ratu, Mirko Kubala zauzima položaj ribiča. Nikad se kući ne vraća praznom plastičnom kesicom i uvijek se nađe nešto - barem za marendu.

(objavljeno 10. 09. 20.)

*****


alt


507

Poznatiji je po nadimku Šemper, a u Bolu je sveprisutan. Turistički vlakić ovog ljeta ne vozi Ulicom Hrvatskih domobrana, pa nema kod kuće ili Duje - domaće spize. Rješenje je našao (barem za ovo ljeto) u restoranu na Zlatnom ratu, između dvije vožnje. Zdjela iz koje jede je malo veća, ne zbog količine, već da drugi gosti ne saznaju što to Šemper najviše voli.

(objavljeno 31. 08. 20.)

**********


alt


506

Izložbu starih fotografija u parku pored Galerije B. Dešković s razlogom je razgledao i Pjerin (Petar) Jugović. Na slici je, naime, njegov otac Ante Jugović (1879. – 1971.) sa bijelim šeširom (kao i Pjerin pored slike), a skupna fotografija nastala je 1925. kada se „vratia barba iz Amerike“ - Ivan Jugović zvani Zone, inače barba Pjerinovog oca Ante. U monografiji „Bolske uspomene“ navodi se da su na slici (najmlađi) lijevo Rajka Karninčić (udana Karmelić), a sasvim desno Miljenko Brešković. Izložena fotografija u sklopu Festivala Imena, snimljena je prije 95 godina i nitko sa slike danas više nije među živima.

(objavljeno 27. 08. 2020.)

*****


alt


505

Duje Balajić (sinjskih korijena) i Valter Tomas (Zadarska županija) redovno jutarnju kavu, kao pravi Boljani, ispijaju u kafiću Barka. Neobično ih je vidjeti same, a očito je da je ostatak ekipe bio na večernjoj janjetini, ali bez njih dvojice.

(objavljeno 21. 08. 20.)

*****


alt


504

Povratak otpisanih: iz povjerljivih izvora saznali smo da se Ante Koljatić (na slici lijevo) vraća u pizzeriju Topolino. Potvrdio nam je to i Ivan Pfeiffer

(objavljeno 02. 08. 2020.)

*****


alt


503

Nismo utvrdili je li sreća ili znanje, ali bolski ribar Pravdan Katić u subotu je u vršu ulovio kapitalca: zubatac je bio težak 9.40 kg. Pretpostavljamo da će ga otkupiti neki restoran, a i u obitelji Katić ima zainteresiranih kandidata koji vole plodove mora.

(objavljeno 11. 07. 2020.)

***********


alt


502

Savica Petojević možda nema potrebne kvalifikacije za vatrogasca, ali kada zatreba on uspješno ugasi požar u kantama i kamenim spremnicima za smeće. Ove je godine imao 10 intervencija, a sa ljetnim vrućinama i dolaskom gostiju broj intervencija će (nažalost) porasti.

(objavljeno 03. 07. 2020.)

*****


alt


501

Antonia Kukoč brine se već godinama u crkvici na Loži. Podršku ima i od supruga Tonča, pa su zajednički u subotu, na blagdan sv. Ante, proslavili imendan, ali radost podijelili i sa vjernicima koji su došli na misu. Počastili su ih, u caffe baru Big Blue, kavom i kolačima. (d.m.)

(objavljeno 13. 06. 20.)

*****


alt


500

Ovih dana se uređuje drveni podest ispred Topolina (hotel Kaštil) pa to može biti nagovještaj skorog otvaranja. Toni Pešutić, zbog potrebe posla, morao se prihvatiti i nešto drugačijeg radnog zadatka. Ne komentira, nego radi. Možda je tome razlog jer su u Bol stigli i vlasnici.

(0bjavljeno 27. 05. 20.)

*****


alt


499

Bit će posla na teniskim terenima Bluesun tenis centra iako je otkazan (za neko vrijeme) WTA tenis turnir. U istom terminu Tonči Buljan planira organizirati Bolsku tenis ligu. Krešo Ivičić počeo je s pripremama …

(objavljeno 26. 05. 20.)

*****


alt


498

Imena osoba koja su oboljela ili u samoizolaciji javno se ne objavljuju. Za njih znaju samo policija i liječnik. Mi ostali možemo samo nagađati. Koga ne viđamo na ulici, odmah sumnjamo da je možda u samoizolaciji. A Vinka Marinkovića Bumbu snimili smo dok se šeta po krovu. Kakav je njegov status?

(objavljeno 20. 05. 20.)

*****


alt


497

Dvije Marinkovićke, Darija i Deana, čekaju na otvaranje cocktail bara „Varadero“. Malo su uranile jer će trebati na kavu čekati još osam dana. Saznali smo da će otvaranje biti u srijedu, ali ne ovu nego slijedeću.

(objavljeno 19. 05. 2020.)

**********


alt


496

Čeka li ono Lukša Petrić goste? Nije on za to zadužen, nego ga je kamera snimila na ogradi terase hotela „Kaštil“ dok je čekao još jednog zaposlenika iz Bola da mu pomogne u pripremanju hotela za novu sezonu. Pogađate: nije ga dočekao!

(objavljeno 05. 05. 2020.)

*****


alt


495
Naše Bolke, koje koriste svaki slobodan trenutak da budu zajedno, iskoristile su lijepo vrijeme (proljeće je, zar ne) pa krenule na izlet na Vidovu goru. Pod transparentom HIMAJAJA snimljena je ova grupa „Vaka-Neka“, vodeći računa (tako su napisale) o međusobnom razmaku: Antonija, Janja, Katija, Dijana, Vinka, Marijana i Darija.

(objavljeno 26. 04. 2020.)

*****


alt


494

Bolskog župnika o. Mirka Jagnjića navikli smo vidjeti kako u slobodno vrijeme lovi ribu (iz barke ili s kopna), ali nas je iznenadilo kada smo ga susreli u samostanskom vrtu - s motikom. Možda se nije čuditi zbog prilike u kojima živimo.

(objavljeno 16. 04. 2020.)

*****


alt


493

Ukoliko ste zaboravili ili niste znali kako su nekada naši stari nosili drva kući, posjetit će vas Vinko Šćepanović (j.p.)

(objavljeno 14. 03. 2020.)

*****


alt


alt


492
Kada se doživi 90-ti rođendan, onda se proslava može organizirati i više puta. Po toj logici možemo i mi više puta pisati o fešti Frane Kusanovića. Na dan rođendana, 6. veljače, bila je to kuća proslava, u užem krugu obitelji. Nekoliko dana kasnije (27. veljače) okupili su se uz slavljenika šira obitelj iz Zagreba, Splita, Poljske … i prijatelji naravno. U kući nije bilo prostora za toliko ljudi pa su rezervirali mjesta u restoranu.

(objavljeno 01. 03. 2020.)

**********


alt


491

Ante Koljatić poštuje starije, a posebno kada im je 90 godina kao Frani Kusanoviću. Srdačnom susretu nije razlog samo rođendan. Obojica su zemljaci, iz Pražnica

(objavljeno 18. 02. 2020.)

**********


alt


490

DVD Bol nastavlja pomlađivati članstvo. Navodno je po tom kriteriju učlanjen i Duje Balajić, kome je ponuđeno da bude zadužen za pripremu - marende s roštilja

(objavljeno 07. 02. 2020.)

**********


alt


489

Prva ove godine rođena beba iz Bola je Lina Radostić koja je rođena 24. siječnja u splitskom rodilištu, a s mamom Mateom došla je 27. siječnja 2020. u Bol. Dobro nam došle!

(objavljeno 27. 01. 2020.)

**********


alt


488

Na jutarnjoj kavi s načelnikom Tihomirom Marinkovićem bili su ove nedjelje (12. siječnja) Zoran Jozić (lijevo) i Krešo Okmažić (desno). Razgovaralo se o političkim prilikama u Hrvatskoj i gospodarskim planovima u općini Bol.

(objavljeno 12. 01. 2020.)

***********


alt


487

Tko umije ...! Nikica Marinković ulovio je 9. siječnja zubaca kapitalca. Težak je 10,05 kg (d.m.)

(objavljeno 09. 01. 2020.)

**********


alt


486

Nikica Bodlović Šeper poznat je kao neumorni radnik, ali i dobar poznavatelj i ljubitelj dobre spize. Treba li se čuditi srdačnom susretu s Dariom Kožulom, vlasnikom kioska BioMania na Zlatnom ratu gdje se nudi veganski i vegeterijanski meni, a uskoro otvara i novu trgovinu na Rudini. Je li Šemper odabrao novu lokaciju za dobru spizu, a kako će reagirati sadašnji „kuhar“ Duje?

(objavljeno 05. 01. 2020.)

**********


alt


485

Na Badnjak, 24. prosinca, tko je došao u Božićni grad mogao je i po više puta uživati u bakalaru koji se, zahvaljujući Općini Bol, dijelio besplatno, a pripremljen je u restoranu "Pusa". Ivica Klarić bakalar je konzumirao bez primjedbi, sjedeći na klupi, na suncu ...

(objavljeno 24. 12. 2019.)

**********

alt


484

U zagrebačkom hotelu „Esplanadi“ gdje se održavao 14. Zagreb VINOcom, međunarodni festival vina i kulinarstva, uočeni su (i ove godine) neki bolski „likovi“ iz hotela Kaštil: Ivan Pfeiffer i Toni Pešutić, a u društvu je s njima (na slici) Eva Sabljak, somelierka „Stine“.

(objavljeno 25. 11. 2019.)

**********


alt


alt


483

Više desetaka tisuća ljudi bilo je u ponedjeljak u Vukovaru u Koloni sjećanja. Predvođeni braniteljima Vukovara, članovima obitelji poginulih, nestalih i umrlih, odali su počast stradalima u agresiji na taj grad godine 1991.

U Koloni sjećanja bila je i nekolicina Boljana. Već smo pisali o četvorici koja je na motorkotačima došla u Vukovar, a sada objavljujemo i dvije fotografije na kojima je Ivan Selak sa predsjednikom Vlade Antunom Plenkovićem i ministrom branitelja Tomom Medvedom.

(objavljeno 18. 11. 2019.)

**********


alt


482

Osobe koje se često mogu vidjeti na otvorenom, ali i u rubrikama ovog portala, snimili smo na rivi ispred Ureda TZO Bol. Direktor Markito Marinković, vratio se sa Sajma turizma u Londonu, pa svoja zapažanja prenosi turističkom djelatniku godine iz 2018. Savici Petojeviću iz „Grabovog rata“. (j.e.)

(objavljeno 08. 11. 2019.)

**********


alt


alt


481

Nismo još ovo nikada imali priliku objaviti: dvije slike iste osobe, a ne različite osobe, kako bi netko pomislio. Na slici je Ivica Nižetić prije odlaska u frizera, a na drugoj po povratku.

(objavljeno 01. 11. 2019.)

**********


alt


480

Vrijeme je branja maslina. Neki su požurili zbog straha od kiše. To je, čini nam se, razlog što je umaslinik došla i obitelj Kraljević. Najmlađi je član ekipe 5-mjesečna Liora.

(objavljeno 31. 10. 2019.)

*****


alt


479

Svako jutro grupa Bolki ispija kavu na terasi Santo. U ponedjeljak (30. rujna) bilo je nešto svečanije. Osim kave imali su na stolu i tortu, a razlog je 80-i rođendan Rajke Malvasije.

(objavljeno 30. 09. 2019.)

**********


alt


478

Ne reklamiramo film koji je na programu bolskog kina u četvrtak (26. rujna) već želimo predstaviti dva Boljanina: Milana i Borisa, sina i oca, iz obitelji Škrbić

(objavljeno 24. 09. 2019.)

**********


alt


477

Za vidjeti ili kupiti nešto novo ne treba putovati u inozemstvo. Domagoj Marinković navratio je u drugu po redu susjednu županiju. Nije tamo bio bez razloga. Već ima auto-pauka, a nešto se mnogo interesirao u Biogradu oko konja. Možda je nova kupovina u planu, a znakovito je što je čuvao ženinu torbicu s novcima i karticama. (i.r.)

(objavljeno 17. 09. 2019.)

**********


alt


476
Slovenac Janez došao je na odmor u Bol i potražio prijatelja iz vojničkih dana. Nakon 50 godina ponovno su se susreli (i prepoznali) Janez i naš Boljanin Joško Cvitanić. (m.c.)

(objavljeno 06. 09. 2019.)

**********


alt


475

U hotelu „Elaphusa“ prije dvije sezone je montirana Teslina punionica električnih automobila. Ove se godine pokvarila, ali su problem riješila gospoda iz tehničke službe hotela. Vinko Kraljević Franky i Ivica Buvinić Buje, dokazali su da su dorasli zadatku te uspješno, po standardu američke kompanije, zamijenili pokvarene elemente. Zahvaljujući njima, punionica je opet u funkciji. (t.b.)

(objavljeno 23. 08. 2019.)

**********


alt


474

Ivica Karninčić Koloč razmišljao je kako bi najlakše po suncu, više puta dnevno, dolazio od kuće do zgrade na rivi gdje se otvara galerija sa slikama koje je on donirao Bolu. Dosjetio se, ili mu je netko savjetovao, pa je kupio trokolicu ili nešto tome slično, ali na električni pogon. Da se manje umara.
Stigla je bicikla, ali galerija još nije otvorena. Sada mu jedino preostaje da biciklom ide po spizu.

(objavljeno 09. 08. 2019.)

**********


alt


473

Juraj Juki Pavišić proslavio je prošle subote (3. kolovoza) rođendan u Murvici. Na slici je nono (Juki), ali i nona, sa sedam unuka

(objavljeno 04. 08. 2019.)

**********


alt


472

Tonča Bobu Martinića poznavali smo i predstavljali kao kućnog majstora. Čini se da je sada postao – instruktor. (m.a.)

(objavljeno 24. 07. 2019.)

**********


alt


471

Njih dvoje se u zadnje vrijeme ne viđa zajedno. Barem ne tako često. Ante Koljatić bivši je zaposlenik hotela „Kaštil“, a trenutno u mirovanju (mirovini), dok Ante (Toni) Pešutić još uvijek radi u „Kaštilu“. Možda pričaju o prošlim danima kada je jedan „ubacivao“ goste u pizzeriju „Topolino“, a drugi ih je (ponekad) „izbacivao“. A možda se umirovljenik misli aktivirati, a aktivni djelatnik - deaktivirati … (m.m.)

(objavljeno 23. 07. 2019.)

**********


alt


470

Nikicu Bodlovića poznatijeg kao Šempera možda i ne treba posebno predstavljati. Svi znaju da, iako umirovljenik, nikada ne miruje. Vozi kamion, damper, turistički vlakić, osobni automobil i biciklu. Ima i motor, ali kao savjesni građanin, neće na motoru proći preko rive (vidi sliku). Gura motor po kamenim pločama. Uštedio je prijavu i nešto malo goriva. Bravo Šemper!

(objavljeno 25. 06. 2018.)

**********alt


469

Razlog okupljanju nije Bobin imendan nego otvaranje kamina u Farskoj. Ekipa je došla odasvuda: Tonči Martinić Bobe iz Pučišća, Čedo Ivelić iz Pražnica, Vice Šćepanović iz Murvice, a janje je iz Gornjeg Humca. Jedino je snimatelj V.K. iz Bola.

(objavljeno 13. 06. 2019.)

**********


alt


468

Svjetski poznata pijanistica Lola Astanova i svjetski putnik Markito Marinković, inače direktor TZO Bol, na gala večeri WTA turnira razgovarali su i o snimanju spota (idućih dana) na plaži Zlatni rat. Svirat će, naravno, Lola Astanova

(objavljeno 09. 06. 2019.)

**********


alt


467

Mišo Batarelo djetinjstvo je proveo podalje od mora, ali to mu nije smetalo da dolaskom u Bol postane strastveni (i uspješni) ribolovac. Otkako je u mirovini, svaki slobodan trenutak provodi na moru. Posljednji mu je ulov bio zubatac od 5,10 kg …

(objavljeno 18. 05. 2019.)

**********


alt


466

U "Varadera" na neutralnom terenu: (slijeva) Tomi Fabijanović, Drago Eterović i David Vukota

(objavljeno 05. 05. 2019.)

**********


alt


465

Savica Petojević, zaposlenik u komunalnom poduzeću "Grabov rat", inače Djelatnik godine proglašen na Danima hrvatskog turizma u Hvaru 2018. godine, dobio je zadatak da uvede u posao dvije sezonske radnice koje su zadužene za čistoću bolskih ulica. Dvije su to sestre, a jednu od njih je Savica savjetovao još prošlog ljeta.

(objavljeno 25. 04. 2019.)

**********


alt


464

Ivan Buljan Ikan, nakon vijesti o zatvaranju poslovnice OTP banke, počeo je preuređenjem dijela stambenog prostora u – trezor za novac i vrijednosne papire. Zoran Jozić nije bez razloga navratio na gradilište i izjavio:
- Dobra je to ideja, a mjesta će biti i za sve Boljane. Bit će sve gotovo i prije novog groblja. (t.b.)

(objavljeno 13. 04. 2019.)

**********


alt


alt


463

Radne akcije su (za sada) završene, a požare nitko nije najavio, pa su odabrani članovi DVD-a Bol odlučili ovaj vikend provesti u Zagrebu. Tamo smo ih snimili u uniformama jer su došli kao službena delegacija na proslavu 149 godina DVD-a Zagreb (gornja slika). Među brojne prijatelje i kolege, Goran Jekić je susreo i posebno pozdravio Vinka Mioča.

(objavljeno 29. 03. 2019.)

**********


alt


462

Boris Škrbić ove je srijede (27. ožujka), ne kao obično, imao mnogo sreće i katamaranom je, zajedno sa suprugom, došao u Bol. Katamarana, a ni Borisa zadnjih dana nije bilo u Bolu. Katamaran je čekao u Splitu smirivanje bure, a Boris je nekoliko dana proveo u Zagrebu. Već sutradan (četvrtak) Boris će ponovno na put, ali autobusom do Supetra, gdje se održava sjednica Nadzornog odbora Vodovoda Brač. Znači li da će uskoro poskupiti voda?

(objavljeno 27. 03. 2019.)

**********


alt


461

Brdske električne bicikle Mate Rimca imale su, prošlog vikenda, u Bolu svoju publiku. Bilo je i onih koji su osobno željeli isprobati to novo čudo tehnike. Među njima su najuporniji bili Antonio Cvitanić i Vinko Kraljević

(objavljeno 18. 03. 2019.)

**********


alt


460

Tomislavu Deškoviću riva je, moglo bi se reći, kao radno mjesto. Djelatnik je Grabovog rata zadužen za prodaju karata za katamaran, ali i prihvat i otpremu tog plovila. Snimili smo Tomislava u šetnju bolskom rivom, sa članovima obitelji, prije odlaska na skijanje u Sloveniju. Otkako je otišao nema (zbog bure) katamarana. Vrati se Tomislave kući!

(objavljeno 03. 01. 19.)

**********


alt


459
Ivan Pfeiffer i Toni Pešutić, jake snage hotela „Kaštil“, snimljeni su na štandu Jako vino u zagrebačkom hotelu „Esplanade“ gdje se održava Festival vina

(objavljeno 23. 11. 2018.)

**********


alt


458

Sedam članova MK Brač2005 (na slici) sudjelovalo je u XI. karavani motorista „Zajedno u ratu – zajedno u miru“ koja je od Prevlake vozila do Vukovara. Osim Marija Eterovića, kojeg smo već predstavili kao sudionika karavane, naknadno smo saznali da je u grupi Bračana bio još jedan Boljanin: Zoran Bodlović.

(objavljeno 20. 11. 2018.)

**********


alt


alt


457
Dok neki Boljani i Bolke putuju po svijetu, ekipa Morbinuša neće daleko. One vole škrape i komine pa na izlet idu na Galešnjak: Nada, Meri, Leona, Fanika, Ana, Renči, Bojana, Renata, Darija i njihova domaćica Sanda. (d.m.)

(objavljeno 12. 11. 2018.)

**********


alt


456
Po dobrom raspoloženju dvojice općinskih političkih lidera, Matka Bakovića (HDZ) i Jakova Okmažića (SDP), čini se da nema nesporazuma u bolskoj koaliciji. U tijeku su pripreme za novu sjednicu Općinskog vijeća pa su možda i o tome, uz jutarnju kavu, razgovarali Matko (predsjednik Općinskog vijeća) i Jakov (zamjenik načelnika).

(objavljeno 23. 10. 2018.)

**********


alt


455
Nesvakidašnji događaj zabilježili smo na Zlatnom ratu: trenutak pomirenja i ugodnog čavrljanja između direktora TZO Markita Marinkovića i konobara hotela „Kaštil“ Tonija Pešutića. Sve je počelo izjavom direktora TZO da je o turizmu najbolju definiciju čuo od Tonča Pešutića, Tonijevog oca: „Turizam je lipo vrime!“.

(objavljeno 18. 10. 2018.)

**********


alt


454

Nikicu Bodlovića Šempera osim na bageru, kiperu, u kamionu, šleperu, osobnom automobilu, ali odnedavno se može vidjeti i na – biciklu.

(objavljeno 16. 10. 2018.)

**********


alt


453

Bolski ugostitelj Josip Eterović (Tavarna Riva) boravio je u Dubrovniku gdje je posjetio kolegu Kostu Vukotu. Snimljeni su u restoranu „Proto“ pored legendarne slike šanpjera, a nismo sigurni je li im to kasnije servirano na stolu, za ručak.

(objavljeno 09. 09. 2018.)

**********


alt


452

Naš sumještanin Šemper uvijek je aktivan. U pauzi između dvije vožnje turističkog vlakića počeo je da snima „ljetne razglednice“. Najčešće je objektiv njegovog fotoaparata usmjeren u pravcu ljepšeg spola.

(objavljeno 20. 08. 2018.)

**********


alt


451
Konobara i Boljane koji su u srijedu ujutro bili u caffe baru „Barka“ iznenadio je dolazak gosta uglađenih manira, sa šeširom, poput Servantesa iz Malog mista. Prepoznali su ga tek kad je pitao za Šempera. „Uglađeni“ gost je svima nama dobro poznati - Duje Balajić.

(objavljeno 15. 08. 2018.)

**********

alt


450
Boraveći na Sajmu turizma u Berlinu, brački hotelski i turistički djelatnici posjetili su 7. ožujka apostolskog nuncija u Njemačkoj nadbiskupa Nikolu Eterovića.
Nadbiskup je ovih dana na odmoru u rodnom kraju, pa su mu Bračani uzvratili gostoprimstvo. Našli su se u poznatom ribljem restoranu Ciccio u Divuje nedaleko Vele Farske.
Na slici (slijeva): Marino Franinović, savjetnik potpredsjednika Europske investicijske banke, mons. Nikola Eterović, Ivo Biočina, hotelijer iz Postira i Tihomir Marinković, načelnik bolske općine i predsjednik TZO Bol. Stoji Markito Marinković, direktor TZO Bol.

(objavljeno 12. 08. 2018.)

**********


alt


449

Anton Pavlovič Čehov poznat je po drami „Tri sestre“, a naš Boljanin Nikica Marinković Cigo (1928. – 2009.) po tri kćeri – tri sestre: Fanika, Tonkica i Amalija. Ljetni mjeseci su prilika da provedu barem neko vrijeme zajedno u Bolu.

(objavljeno 22. 07. 2018.)

**********


alt


448

U vrši je Matko Koljatić ulovio zubaca od 8 kilograma. (z.k.)

(objavljeno 21. 07. 2018.)

***********


alt


447

Nisu bili u Moskvu, ali su došli u Zagreb na doček Vatrenih: Krešo Okmažić i Tiho Marinković

(objavljeno 16. 07. 2018.)

**********


alt


446

Sonji Karmelić, kako nam i sama priznaje, ipak je najljepše u Bolu. Iz Zagreba je došla u miru pogledati finale, a na laptopu prati događanja vezano uz veličanstveni doček Vatrenih u Zagrebu. (foto: i. rukavina)

(objavljeno 16. 07. 18.)

**********


alt


445

Neki su u petak ujutro na Račiću bili bez struje. Štefica Ćurin iz frizerskog salona Štefa morala je uz pomoć produžnog kabela „posuditi“ struju od susjeda, a stolicu iznijeti izvan salona i pružiti traženu (i naručenu) uslugu. Sve je dobro završilo, ako Općina ne naplati korištenje javne površine.

(objavljeno 06. 07. 2018.)

**********

alt


444

Frane Marinković, brački matičar, sa stalnim mjestom boravka u Bolu, zbog brojnosti obitelji ovih se dana namučio dok je pronašao slobodnu plažu gdje bi svi mogli stati zbog slikanja. Velika obitelj postala je još brojnija dolaskom mu u posjet kćerke Katarine s mužem Amerikancem i njegovom obitelji.

(objavljeno 02. 07. 2018.)

**********


alt


443

Dok je dio djelatnika Osnovne škole Bol u šetnji Velebitom, tajnica Jasna Rončević se brine za ogrjev. (a. bodlović)

(objavljeno 19. 05. 2018.)

**********


alt


442

Nisu profesionalni ugostitelji, ali su stalno uz komin. Skrivena kamera je snimila Šempera i Duju kako pripremaju vitalac – jubilarni, dvadeseti ove sezone … (foto: r.b.)

(objavljeno 04. 05. 2018.)

*********


alt


441

Jeste li znali da se neki poslovi (ali i funkcije) nasljeđuju? Mnogo je to rjeđe kada su u pitanju volonterska zanimanja. Među te rijetke spada i Ivica Cvitović koji se zbog zvonjave na crkvici Sv. Josipa u Podbarju mora barem dva puta godišnje popeti na krov. Činio je to godinama prije, njegov otac Vicko.

(objavljeno 03. 05. 2018.)

**********


alt


440
Mnogi su u ponedjeljak otputovali u Hvar da bi vidjeli novog hvarsko-bračko-viškog biskupa Petra Palića. Bila je to prilika susresti stare poznanike jer u Hvar se došlo odasvuda...

Očekivali smo ga u Bolu, a vidjeli smo „mesara u miru“ Dražena Skelina Diku na fešti u Hvaru. Uz osmijeh nam je obećao da se uskoro vraća u Bol, u mesnicu na Rudini.

(objavljeno 30. 04. 2018.)

**********


alt


439

Ivan Eterović Karavona u zimskom periodu ovako nešto može samo zamišljati gledajući Internet. Ljeti je to sasvim drugačije. Vidi se uživo …

(objavljeno 28. 04. 2018.)

**********


alt


438

Sliku na naslovnoj stranici nekog časopisa mnogi priželjkuju, ali je to rijetkima uspjelo. Jedan od tih sretnika je i naš mladi Boljanin Nikica Marinković čija je slika objavljena na naslovnici u najnovijem magazinu za ribolov.

(objavljeno 26. 04. 2018.)

**********


alt


437

Prije nastavka putovanja za Mostar, gdje su sudjelovali na 5. Međunarodnoj dječjoj olimpijadi, najmlađi Boljani su posjetili u Splitu stadion HNK Hajduk ali i slastičarnicu „Pumparela“ gdje su besplatno, kao i svi Boljani, dobili sladoled.

(objavljeno 24. 04. 2018.)

**********


alt


436

Mislili smo da mladi baš i ne vole raditi u polju. Demantirala nas je LORENA LALIĆ, 20-godišnja studentica Teologije u Splitu, koja je veoma stručno pokosila travu uokolo kuće.
- Čini to ona već tri godine – ponosno će nono Rajko Šćepanović, koji je pažljivo, sjedeći na obližnjem zidiću, pratio što mu i kako radi unuka Lorena.

(objavljeno 15. 04. 2018.)

**********


alt


435

Prije otvaranja caffe bara „Barka“ treba, nakon zimske pauze, malo uredit unutrašnjost lokala. Što sve treba uraditi dogovorili su Ivan i Marko s gazdom Darijom. Sastanak su, uz kavu, održali u susjednom caffe baru „Big Blue“.

(objavljeno 13. 04. 2018.)

**********


alt


434

Prvog dana rada konobe „Dalmatino“ nije za sve bilo mjesta. Sreće su imali Daslav Jerčić, Dinko Marinković i Mladen Trutanić pa su u miru mogli uživali u iću i piću.

(objavljeno 31. 03. 2018.)

**********

alt


433

Ribar (Tonči Jakšić) plete mrižu, koja njemu triba ... Ribar ima i svoje promatrače (savjetnike): Pravdana Katića i Ivicu Karmelića

(objavljeno 26. 03. 2018.)

**********


alt


432

Pripadnice nježnijeg spola često se okupljaju, sa ili bez razloga, u caffe baru "Marinero". Ovaj put (25. ožujka) bilo je s razlogom: Lei Marinković je bio rođendan, a nakon nekoliko pića netko je spomenuo Istanbulsku konvenciju. Navodno su glasovali - protiv.

(objavljeno 25. 03. 2018.)

**********


alt

431

Jozo nije Bošnjak po nacionalnosti. Bošnjak mu je prezime, a svojim stavom (na slici) mnogo podsjeća na spomenik Stjepanu Filipoviću kojeg više nema u Neretvanskoj dolini pa nam se učinilo da se ukazao u Bolu. Jozo nema revolucionarnih ambicija ali bi ipak volio kada bi mu u Grabovom ratu povećali koeficijent.

(objavljeno 19. 03. 2018.)

**********


alt


430

Rad se nedjeljom ne plaća, a morao je načelnik Tihomir Marinković obići i članove DVD-a koji su uklanjali borovu šumu gdje će se za njih graditi novi Dom. Ugodno je ponekad dobro spojiti s korisnim pa načelniku nije bilo teško pokupiti nešto šiški koje će dobro doći u proljeće i ljeto za potpalu kućnog kamina.

(objavljeno 12. 03. 2018.)

**********

alt


429

Voditelje hotela „Kaštil“ pozvali su članovi užeg rukovodstva u Sesvete na zajedničku večeru u restoranu „Isabela“. Ima međutim i onih koji su morali ostati u Bolu kako bi priveli kraju radove na preuređenju kuhinje hotela „Kaštil“. Gosti naime dolaze 20. travnja.

(objavljeno 11. 03. 2018.)

**********


alt


428

Mladi Nikica Marinković strastveni je ribolovac i nema dana da ne ulovi neku ribu-kapitalca. Ove subote (10. ožujka) kući je donio škarpinu od skoro dva (2) kilograma

(objavljeno 10. 03. 2018.)

**********


alt


427

Ovdje za nas u Fojnici (BiH) nema zime - kažu nam Fany Katić i Miroslava Karninčić. Noćni život provodimo u toplom krevetu čekajući Dan žena i proljeće

(objavljeno 01. 03. 2018.)

**********


alt


426

Ante Koljatić ni kao umirovljenik nikada ne miruje. Ovih dana angažiran je da čisti ulicu od snijega. Možda ga je angažirao Grabov rat?

(objavljeno 27. 02. 2018.)

**********

alt


425

Ćakula na šentadi: Jerko Malvasija i Franka Marinković (foto: darija marinković)

(objavljeno 30. 01. 2018.)

**********


alt


424

Igor Marinković nije imao dileme što pokloniti bratu Frani za rođendan (25. siječnja). Odabrao je nešto što mu može biti korisno ...

(objavljeno 29. 01. 2018.)

**********


alt


423
Manjka dobrih majstora cijele godine, a posebno u ovim zimskim mjesecima kada se posvuda gradi. Posebno je tražen, zbog svoje svestranosti, Tonči Martinić Bobe. Malo ima vremena za odmor, pa to koristi tijekom vožnje od jedne do druge faturete.
To je jedino moguće objašnjenje uz sliku gdje Bobe leži na kauču. Za maškare, čini nam se, još je rano.

(objavljeno 19. 01. 2018.)

**********


alt


422

Naša Bolka Kate Pavišić s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović nakon pobjede Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu u Splitu, u petak, 12. siječnja 2018.

(objavljeno 13. 01. 2018.)

**********


ZA RANIJE OBJAVLJENE PRILOGE OTVORITE: BOLSKI "LIKOVI" 2

alt

433

Ribar (Tonči Jakšić) plete mrižu, koja njemu triba ... Ribar ima i svoje promatrače (savjetnike): Pravdana Katića i Ivicu Karmelića

(objavljeno 26. 03. 2018.) 

**********


alt

432

Pripadnice nježnijeg spola često se okupljaju, sa ili bez razloga, u caffe baru "Marinero". Ovaj put (25. ožujka) bilo je s razlogom: Lei Marinković je bio rođendan, a nakon nekoliko pića netko je spomenuo Istanbulsku konvenciju. Navodno su glasovali - protiv.

(objavljeno 25. 03. 2018.) 

**********


alt

431

Jozo nije Bošnjak po nacionalnosti. Bošnjak mu je prezime, a svojim stavom (na slici) mnogo podsjeća na spomenik Stjepanu Filipoviću kojeg više nema u Neretvanskoj dolini pa nam se učinilo da se ukazao u Bolu. Jozo nema revolucionarnih ambicija ali bi ipak volio kada bi mu u Grabovom ratu povećali koeficijent. 

(objavljeno  19. 03. 2018.)

**********


alt

430

Rad se nedjeljom ne plaća, a morao je načelnik Tihomir Marinković obići i članove DVD-a koji su uklanjali borovu šumu gdje će se za njih graditi novi Dom. Ugodno je ponekad dobro spojiti s korisnim pa načelniku nije bilo teško pokupiti nešto šiški koje će dobro doći u proljeće i ljeto za potpalu kućnog kamina.

(objavljeno  12. 03. 2018.) 

**********


alt


429

Voditelje hotela „Kaštil“ pozvali su članovi užeg rukovodstva u Sesvete na zajedničku večeru u restoranu „Isabela“. Ima međutim i onih koji su morali ostati u Bolu kako bi priveli kraju radove na preuređenju kuhinje hotela „Kaštil“. Gosti naime dolaze 20. travnja.

(objavljeno 11. 03. 2018.)

**********


alt


428

Mladi Nikica Marinković strastveni je ribolovac i nema dana da ne ulovi neku ribu-kapitalca. Ove subote (10. ožujka) kući je donio škarpinu od skoro dva (2) kilograma

(objavljeno  10. 03. 2018.)  

**********


alt


427

Ovdje za nas u Fojnici (BiH) nema zime - kažu nam Fany Katić i Miroslava Karninčić. Noćni život provodimo u toplom krevetu čekajući Dan žena i proljeće

(objavljeno  01. 03. 2018.) 

**********


alt


426

Ante Koljatić ni kao umirovljenik nikada ne miruje. Ovih dana angažiran je da čisti ulicu od snijega. Možda ga je angažirao Grabov rat?

(objavljeno 27. 02. 2018.)

**********


alt


425

Ćakula na šentadi: Jerko Malvasija i Franka Marinković (foto: darija marinković)

(objavljeno  30. 01. 2018.)

**********


alt


424

Igor Marinković nije imao dileme što pokloniti bratu Frani za rođendan (25. siječnja). Odabrao je nešto što mu može biti korisno ...

(objavljeno 29. 01. 2018.) 

**********


alt


423
Manjka dobrih majstora cijele godine, a posebno u ovim zimskim mjesecima kada se posvuda gradi. Posebno je tražen, zbog svoje svestranosti, Tonči Martinić Bobe. Malo ima vremena za odmor, pa to koristi tijekom vožnje od jedne do druge faturete. 
To je jedino moguće objašnjenje uz sliku gdje Bobe leži na kauču. Za maškare, čini nam se, još je rano.

(objavljeno  19. 01. 2018.)

**********


alt


422

Naša Bolka Kate Pavišić s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović nakon pobjede Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu u Splitu, u petak, 12. siječnja 2018.

(objavljeno 13. 01. 2018.)

**********