Bolski "likovi"

alt


460

Tomislavu Deškoviću riva je, moglo bi se reći, kao radno mjesto. Djelatnik je Grabovog rata zadužen za prodaju karata za katamaran, ali i prihvat i otpremu tog plovila. Snimili smo Tomislava u šetnju bolskom rivom, sa članovima obitelji, prije odlaska na skijanje u Sloveniju. Otkako je otišao nema (zbog bure) katamarana. Vrati se Tomislave kući!

(objavljeno 03. 01. 19.)

**********


alt


459
Ivan Pfeiffer i Toni Pešutić, jake snage hotela „Kaštil“, snimljeni su na štandu Jako vino u zagrebačkom hotelu „Esplanade“ gdje se održava Festival vina

(objavljeno  23. 11. 2018.)

**********


alt


458

Sedam članova MK Brač2005 (na slici) sudjelovalo je u XI. karavani motorista „Zajedno u ratu – zajedno u miru“ koja je od Prevlake vozila do Vukovara. Osim Marija Eterovića, kojeg smo već predstavili kao sudionika karavane, naknadno smo saznali da je u grupi Bračana bio još jedan Boljanin: Zoran Bodlović.

(objavljeno  20. 11. 2018.) 

**********


alt


alt


457
Dok neki Boljani i Bolke putuju po svijetu, ekipa Morbinuša neće daleko. One vole škrape i komine pa na izlet idu na Galešnjak: Nada, Meri, Leona, Fanika, Ana, Renči, Bojana, Renata, Darija i njihova domaćica Sanda. (d.m.)

(objavljeno 12. 11. 2018.) 

**********


alt


456
Po dobrom raspoloženju dvojice općinskih političkih lidera, Matka Bakovića (HDZ) i Jakova Okmažića (SDP), čini se da nema nesporazuma u  bolskoj koaliciji. U tijeku su pripreme za novu sjednicu Općinskog vijeća pa su možda i o tome, uz jutarnju kavu, razgovarali Matko (predsjednik Općinskog vijeća) i Jakov (zamjenik načelnika).

(objavljeno 23. 10. 2018.) 

**********


alt


455
Nesvakidašnji događaj zabilježili smo na Zlatnom ratu: trenutak pomirenja i ugodnog čavrljanja između direktora TZO Markita Marinkovića i konobara hotela „Kaštil“ Tonija Pešutića. Sve je počelo izjavom direktora TZO da je o turizmu najbolju definiciju čuo od Tonča Pešutića, Tonijevog oca: „Turizam je lipo vrime!“.

(objavljeno  18. 10. 2018.)  

**********


alt


454

Nikicu Bodlovića Šempera osim na bageru, kiperu, u kamionu, šleperu, osobnom automobilu, ali odnedavno se može vidjeti i na – biciklu.

(objavljeno 16. 10. 2018.) 

**********


alt


453

Bolski ugostitelj Josip Eterović (Tavarna Riva) boravio je u Dubrovniku gdje je posjetio kolegu Kostu Vukotu. Snimljeni su u restoranu „Proto“ pored legendarne slike šanpjera, a nismo sigurni je li im to kasnije servirano na stolu, za ručak.

(objavljeno  09. 09. 2018.)

**********


alt


452

Naš sumještanin Šemper uvijek je aktivan. U pauzi između dvije vožnje turističkog vlakića počeo je da snima „ljetne razglednice“. Najčešće je objektiv njegovog fotoaparata usmjeren u pravcu ljepšeg spola.

(objavljeno 20. 08. 2018.) 

**********


alt


451
Konobara i Boljane koji su u srijedu ujutro bili u caffe baru „Barka“ iznenadio je dolazak gosta uglađenih manira, sa šeširom, poput Servantesa iz Malog mista. Prepoznali su ga tek kad je pitao za Šempera. „Uglađeni“ gost je svima nama dobro poznati - Duje Balajić.

(objavljeno  15. 08. 2018.) 

**********


alt


450
Boraveći na Sajmu turizma u Berlinu, brački hotelski i turistički djelatnici posjetili su 7. ožujka apostolskog nuncija u Njemačkoj nadbiskupa Nikolu Eterovića.
Nadbiskup je ovih dana na odmoru u rodnom kraju, pa su mu Bračani uzvratili gostoprimstvo. Našli su se u poznatom ribljem restoranu Ciccio u Divuje nedaleko Vele Farske.
Na slici (slijeva): Marino Franinović, savjetnik potpredsjednika Europske investicijske banke, mons. Nikola Eterović, Ivo Biočina, hotelijer iz Postira i Tihomir Marinković, načelnik bolske općine i predsjednik TZO Bol. Stoji Markito Marinković, direktor TZO Bol.

(objavljeno 12. 08. 2018.)

**********


alt

449

Anton Pavlovič Čehov poznat je po drami „Tri sestre“, a naš Boljanin Nikica Marinković Cigo (1928. – 2009.) po tri kćeri – tri sestre: Fanika, Tonkica i Amalija. Ljetni mjeseci su prilika da provedu barem neko vrijeme zajedno u Bolu.

(objavljeno 22. 07. 2018.) 

**********


alt

448

U vrši je Matko Koljatić ulovio zubaca od 8 kilograma. (z.k.)

(objavljeno  21. 07. 2018.) 

***********


alt

447

Nisu bili u Moskvu, ali su došli u Zagreb na doček Vatrenih: Krešo Okmažić i Tiho Marinković

(objavljeno 16. 07. 2018.)  

**********


alt

446

Sonji Karmelić, kako nam i sama priznaje, ipak je najljepše u Bolu. Iz Zagreba je došla u miru pogledati finale, a na laptopu prati događanja vezano uz veličanstveni doček Vatrenih u Zagrebu. (foto: i. rukavina)

(objavljeno  16. 07. 18.) 

**********


alt


445

Neki su u petak ujutro na Račiću bili bez struje. Štefica Ćurin iz frizerskog salona Štefa morala je uz pomoć produžnog kabela „posuditi“ struju od susjeda, a stolicu iznijeti izvan salona i pružiti traženu (i naručenu) uslugu. Sve je dobro završilo, ako Općina ne naplati korištenje javne površine.

(objavljeno  06. 07. 2018.) 

**********

alt


444

Frane Marinković, brački matičar, sa stalnim mjestom boravka u Bolu, zbog brojnosti obitelji ovih se dana namučio dok je pronašao slobodnu plažu gdje bi svi mogli stati zbog slikanja. Velika obitelj postala je još brojnija dolaskom mu u posjet kćerke Katarine s mužem Amerikancem i njegovom obitelji.

(objavljeno  02. 07. 2018.) 

**********


alt


443

Dok je dio djelatnika Osnovne škole Bol u šetnji Velebitom, tajnica Jasna Rončević se brine za ogrjev. (a. bodlović)

(objavljeno 19. 05. 2018.)

**********


alt


442

Nisu profesionalni ugostitelji, ali su stalno uz komin. Skrivena kamera je snimila Šempera i Duju kako pripremaju vitalac – jubilarni, dvadeseti ove sezone … (foto: r.b.)

(objavljeno 04. 05. 2018.) 

*********


alt


441

Jeste li znali da se neki poslovi (ali i funkcije) nasljeđuju? Mnogo je to rjeđe kada su u pitanju volonterska zanimanja. Među te rijetke spada i Ivica Cvitović koji se zbog zvonjave na crkvici Sv. Josipa u Podbarju mora barem dva puta godišnje popeti na krov. Činio je to godinama prije, njegov otac Vicko.

(objavljeno 03. 05. 2018.)

**********


alt

440
Mnogi su u ponedjeljak otputovali u Hvar da bi vidjeli novog hvarsko-bračko-viškog biskupa Petra Palića. Bila je to prilika susresti stare poznanike jer u Hvar se došlo odasvuda...

Očekivali smo ga u Bolu, a vidjeli smo „mesara u miru“ Dražena Skelina Diku na fešti u Hvaru. Uz osmijeh nam je obećao da se uskoro vraća u Bol, u mesnicu na Rudini.

(objavljeno  30. 04. 2018.) 

**********


alt

439

Ivan Eterović Karavona u zimskom periodu ovako nešto može samo zamišljati gledajući Internet. Ljeti je to sasvim drugačije. Vidi se uživo …

(objavljeno  28. 04. 2018.)

**********


alt


438

Sliku na naslovnoj stranici nekog časopisa mnogi priželjkuju, ali je to rijetkima uspjelo. Jedan od tih sretnika je i naš mladi Boljanin Nikica Marinković čija je slika objavljena na naslovnici u najnovijem magazinu za ribolov.

(objavljeno  26. 04. 2018.) 

**********


alt


437

Prije nastavka putovanja za Mostar, gdje su sudjelovali na 5. Međunarodnoj dječjoj olimpijadi, najmlađi Boljani su posjetili u Splitu stadion HNK Hajduk ali i slastičarnicu „Pumparela“ gdje su besplatno, kao i svi Boljani, dobili sladoled.

(objavljeno  24. 04. 2018.)

**********


alt


436

Mislili smo da mladi baš i ne vole raditi u polju. Demantirala nas je LORENA LALIĆ, 20-godišnja studentica Teologije u Splitu, koja je veoma stručno pokosila travu uokolo kuće.
-  Čini to ona već tri godine – ponosno će nono Rajko Šćepanović, koji je pažljivo, sjedeći na obližnjem zidiću, pratio što mu i kako radi unuka Lorena.

(objavljeno  15. 04. 2018.) 

**********


alt


435

Prije otvaranja caffe bara „Barka“ treba, nakon zimske pauze, malo uredit unutrašnjost lokala. Što sve treba uraditi dogovorili su Ivan i Marko s gazdom Darijom. Sastanak su, uz kavu, održali u susjednom caffe baru „Big Blue“.

(objavljeno  13. 04. 2018.)

**********


alt


434

Prvog dana rada konobe „Dalmatino“ nije za sve bilo mjesta. Sreće su imali Daslav Jerčić, Dinko Marinković i Mladen Trutanić pa su u miru mogli uživali u iću i piću.

(objavljeno  31. 03. 2018.)  

**********


alt

433

Ribar (Tonči Jakšić) plete mrižu, koja njemu triba ... Ribar ima i svoje promatrače (savjetnike): Pravdana Katića i Ivicu Karmelića

(objavljeno 26. 03. 2018.) 

**********


alt

432

Pripadnice nježnijeg spola često se okupljaju, sa ili bez razloga, u caffe baru "Marinero". Ovaj put (25. ožujka) bilo je s razlogom: Lei Marinković je bio rođendan, a nakon nekoliko pića netko je spomenuo Istanbulsku konvenciju. Navodno su glasovali - protiv.

(objavljeno 25. 03. 2018.) 

**********


alt

431

Jozo nije Bošnjak po nacionalnosti. Bošnjak mu je prezime, a svojim stavom (na slici) mnogo podsjeća na spomenik Stjepanu Filipoviću kojeg više nema u Neretvanskoj dolini pa nam se učinilo da se ukazao u Bolu. Jozo nema revolucionarnih ambicija ali bi ipak volio kada bi mu u Grabovom ratu povećali koeficijent. 

(objavljeno  19. 03. 2018.)

**********


alt

430

Rad se nedjeljom ne plaća, a morao je načelnik Tihomir Marinković obići i članove DVD-a koji su uklanjali borovu šumu gdje će se za njih graditi novi Dom. Ugodno je ponekad dobro spojiti s korisnim pa načelniku nije bilo teško pokupiti nešto šiški koje će dobro doći u proljeće i ljeto za potpalu kućnog kamina.

(objavljeno  12. 03. 2018.) 

**********


alt


429

Voditelje hotela „Kaštil“ pozvali su članovi užeg rukovodstva u Sesvete na zajedničku večeru u restoranu „Isabela“. Ima međutim i onih koji su morali ostati u Bolu kako bi priveli kraju radove na preuređenju kuhinje hotela „Kaštil“. Gosti naime dolaze 20. travnja.

(objavljeno 11. 03. 2018.)

**********


alt


428

Mladi Nikica Marinković strastveni je ribolovac i nema dana da ne ulovi neku ribu-kapitalca. Ove subote (10. ožujka) kući je donio škarpinu od skoro dva (2) kilograma

(objavljeno  10. 03. 2018.) 

**********


alt


427

Ovdje za nas u Fojnici (BiH) nema zime - kažu nam Fany Katić i Miroslava Karninčić. Noćni život provodimo u toplom krevetu čekajući Dan žena i proljeće

(objavljeno  01. 03. 2018.) 

**********


alt


426

Ante Koljatić ni kao umirovljenik nikada ne miruje. Ovih dana angažiran je da čisti ulicu od snijega. Možda ga je angažirao Grabov rat?

(objavljeno 27. 02. 2018.)

**********


alt


425

Ćakula na šentadi: Jerko Malvasija i Franka Marinković (foto: darija marinković)

(objavljeno  30. 01. 2018.)

**********


alt


424

Igor Marinković nije imao dileme što pokloniti bratu Frani za rođendan (25. siječnja). Odabrao je nešto što mu može biti korisno ...

(objavljeno 29. 01. 2018.) 

**********


alt


423
Manjka dobrih majstora cijele godine, a posebno u ovim zimskim mjesecima kada se posvuda gradi. Posebno je tražen, zbog svoje svestranosti, Tonči Martinić Bobe. Malo ima vremena za odmor, pa to koristi tijekom vožnje od jedne do druge faturete.
To je jedino moguće objašnjenje uz sliku gdje Bobe leži na kauču. Za maškare, čini nam se, još je rano.

(objavljeno  19. 01. 2018.)

**********


alt


422

Naša Bolka Kate Pavišić s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović nakon pobjede Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu u Splitu, u petak, 12. siječnja 2018.

(objavljeno 13. 01. 2018.)

**********alt


421

Novu će godinu naši Boljani Mario Jakšić i Slaven Šćepanović dočekati u Slavoniji - kod svojih žena ...

(objavljeno 30. 12. 2017.)

**********


alt


420

Otkako ne radi caffe bar Loža, Velimir Čulina mora na kavu u Taveru Riva. S njim su u društvu zet mu Vinko Martinić i ribarski partner Juraj Eterović Apača

(objavljeno 27. 12. 2017.) 

**********


alt


419

Bol je i službeno dobio - tri vlaja. Tako se zove boćarska ekipa koja sudjeljuje u natjecanjima na Poljani. Vlaji su Tonči Buljan, Zdravko Bartulović i Boško Botica. Očito da ne kriju svoje korijene

(objavljeno  25. 12. 2017.)

**********


alt


418

Umijeće je pronaći dobro i jeftino. Uspjeli su to Toni Pešutić i Nikola Marinković pa nije se čuditi što su se  zadržali  malo duže pred jednom kućicom u Božićnom gradu. Rakija od mandarina, u neograničenim količinama, mogla se konzumirati, a cijena svega 5 kuna po jednoj čašici.

(objavljeno 23. 12. 2017.)  

***************


alt


417

Vrijeme je praštanja i darivanja. To je razlog što nam je uspjelo snimiti jedno druženje, za koji je malo tko vjerovao da se može dogoditi. U četvrtak navečer poveće je društvo slavilo bliski susret direktora TZ Markita Marinkovića i privatnog iznajmljivača Duje Balajića. Razlozi nisu za javnost, ali hvala Zoranu Joziću koji je tome kumovao. Pomirenju, naravno.

(objavljeno  21. 12. 2017.)

**********


alt


alt


416

Na komemoraciji za Slobodana Praljka, koja je u organizaciji Hrvatskoga generalskog zbora održana u ponedjeljak u zagrebačkoj  Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” i na kojoj se okupilo nekoliko tisuća ljudi bio je i naš Boljanin Pero Nevistić, novoizabrani predsjednik Udruge bolskih branitelja.

(objavljeno  11. 12. 2017.) 

***************


alt


415

Evo nam opet Savice Petojevića u Bolskim "likovima". Činjenica je da ga sve više i viđamo na bolskim ulicama sa karijolom. U zadnje vrijeme, često parkira uz auto mercedes. Zagonetno se smiješka kad ga zapitamo je li on, možda, njegov vlasnik.

(objavljeno 29. 11. 2017.)

**********


alt


414

Savica Petojević po mnogima je vrijedan radnik, inače zaposlenik u komunalnom poduzeću „Grabov rat“. Zahvaljujući njemu nema primjedbi na čistoću mjesta, barem onog dijela u samom centru Bola. Snimili smo ga pred ulazom u Ured Turističke zajednice. Možda su ga i oni uočili i dođu na ideju da ga predlože na Danima hrvatskog turizma 2018. za djelatnika godine.

(0bjavljeno 16. 11. 2017.) 

***************


alt


413

Na završnoj zajedničkoj večeri zaposlenika „Kaštila“, „Topolina“ i „Varadera“, organiziranoj zbog završetka sezone, vlasnik  hotela „Kaštil“ Mladen Kušeković zahvalio se zaposlenicima, a za Tonija Pešutića rekao da je njihov najdjelatnik 2017. godine prema prijedlogu domaćice hotela i recepcije.

(objavljeno  03. 11. 2017.)

***************


alt


412

Jasenka Milosavljević voli jutarnju kavu popiti u caffe baru Marinero, buri usprkos

(objavljeno  31. 10. 2017.) 

**********


alt


411

Nekad poznati (i priznati) gospodarstvenik Zoran Jozić odlaskom u mirovinu najviše vremena provodi u svom bolskom masliniku. Zadovoljan je urodom, ali ne i radnicima koji su mu pomogli u branju.

(objavljeno 23. 10. 2017.) 

***************alt


410

Slobodno vrijeme koriste za ribolov: Juraj Eterović Apača (desno) kao novi umirovljenik ima dosta slobodnog vremena, pa podučava Velimira Čulinu (lijevu), koji je na čekanju, kako je korisnije ribariti nego sjediti na štekatu.

(objavljeno 21. 10. 2017.)

**************


alt


409

Općinski vijećnik Mate Petrić često je, zbog svoje svestranosti, na stranicama našeg portala. Ovo je snimka s plaže Zlatni rat nastala ovoga četvrtka, 19. listopada u 15.30 sati. To je kratki predah pred brojne obveze: poljoprivreda, turizam, izgradnja novih apartmana, sjednice Općinskog vijeća, razne fešte, ali neće početkom studenoga na izlet u Vodice. Možda za Dan mrtvih nešto kaže o izgradnji novog groblja, kao ovlaštena i odgovorna osoba za realizaciju tog projekta i ideje stare preko 120 godina. (foto: Zdravka Koljatić)

(objavljeno  19. 10. 2017.)

**********


alt


408

Ivica Baković ima vlastiti vinograd i proizvodi za sebe i svoje goste vrhunsko vino, ali voli probati i tuđa vina. Vinarski podrum u Bolu mu je preblizu kuće, pa je na put sa suprugom Majom krenuo privatnim avionom u Skopje (Makedonija) na degustaciju u tamošnju vinariju Kamnik.

(objavljeno  17. 10. 2017.) 

**********


alt


407

U obitelji Cvitanić Kokotić imaju razloga za slavlje. Stigla je prinova – Roko, sin Antonia i Mile.

(objavljeno  11. 10. 2017.)

**********


alt


406

Bolski taksisti su na kraju sezone organizirali izlet na jednoj nepoznatoj lokaciji na vrhu Brača. Tu su imali team building na kojem su vježbali gađanje na puhe.

(objavljeno  08. 10. 2017.)

************


alt


405

Merlin Katić i Mate Keškić našli su malo vremena, prije bure, za predah u caffe baru Taverna Riva. Bura ne smeta Merlin u hotelu "Elaphusa", ali Mate ne voli vjetrovito (i valovito) vrijeme dok je na brodu "Frane Bol"

(objavljeno 06. 10. 2017.)

**************

alt


404

Ekipa sa zidića uvijek nešto slavi. Ovaj put je to rođendan Paule Lalić (d.m.)

(objavljeno 23. 09. 2017.)

***************


alt


403

Slavonac Mirko Kubala, radio je neko vrijeme u Njemačkoj, a umirovljeničke dane odlučio je provesti u Bolu. Međutim, Slavonac i dalje ostaje Slavonac, pa iako je u Bolu bablje ljeto, treba misliti i na zimnicu. Drva će sigurno trebati za zimske dane …

(objavljeno 22. 09. 2017.)

***************


alt


402

Ivica Dubravčić pozvao je u subotu navečer dvanaestoricu odabranih (jedan je opravdao izostanak) na večeru u restoran Taverna Riva. Iako se jelo, pilo i družilo puna 2,5 sata nije objavljen pravi razlog okupljanja. Možda je to bila momačka večer, bračno savjetovalište ili generalna proba za skorašnje vjenčanje?  Saznat će se uskoro.

(objavljeno  16. 09. 2017.) 

***************


alt


401

Nisu Dušanka i Lucas u caffe baru Barka čekali na konobara, već su čekali da -  prestane kiša

(objavljeno  13. 09. 2017.) 

***************


alt


400

Malu su zabunu na boćalištu u Murvici izazvali Vinko Šćepanović (lijevo) i Rino Guverijeri (desno). Mnogima se učinilo da su braća, ali se utvrdilo tek da mnogo sliče jedan na drugoga. Vinko je iz Murvice došao gledati turnir balotaša, a Rino je igrao za ekipu „Lovci“ iz Škripa. (foto: juki pavišić)

(objavljeno  30. 08. 2017.)

***************


alt


399

Ekipa žena koja sebe naziva Morbinuše proslavila je u restoranu Borak 50-i rođendan Renate Brešković. Na slici su (slijeva): Nada, Danijela, Bojana, Leona, slavljenica Renata, Darija, Sanda, Fanika, Deana, Meri i Renči.

(objavljeno  29. 08. 2017.)

***************


alt


398

Za Ratac II., ekipu Ivana Malenice, završeno je natjecanje na boćarskom turniru. Malenica treba i dalje svakodnevno dolaziti u Murvicu jer ima drugi zadatak: na roštilju priprema (i prodaje) ćevapčiće u lepinji.

(objavljeno  27. 08. 2017.) 

***************


alt


397

Dva pomorska kapetana iz Bola, umirovljeni Jurko Karninčić i aktivni Ivica Karmelić, odgovarali su na pitanja novinarke Ivone Jakić za emisiju Pomorska večer koja se emitira u ponedjeljak 14. kolovoza od 20.15 sati iz studija Radio Splita.

(objavljeno 12. 08. 2017.)

***************


alt


396

Noću je ovih dana nepodnošljivo vruće pa se ne treba čuditi što su osvježenje u moru, u jedan sat iza ponoći, potražili Marija Maza Marinković, Robert Bošnjak, Fany Katić i Ana-Maria Psenner (foto: m. katić)

(objavljeno  10. 08. 2017.)

***************


alt


395

U nedjelju (30. srpnja) u Gažul je bilo i podosta Boljana. Mate Petrić se interesirao za kozjora, ali su Fany Katić, Ivica Dubravčić i Merlin Katić radije bili za pečenu janjetinu (foto: lea marinković)

(objavljeno  30. 07. 2017.)

***************


alt


394

Zbog vrućine i mnogo posla u hotelu (na radnom mjestu) Bobe Martinić je isključio mobitel i neće otkazao je sve privatne faturete do 1. listopada. Iznimka su pozivi za marendu ili večeru

(objavljeno  30. 07. 2017.)  

***************


alt


393

Obitelj Katić s ulovom ribe! Ribolovac je Pravdan, sin Petar mu ponekad pomaže, a sestre Merlin i Lea (udata Marinković) biraju za gradele. (foto: darija marinković)

(objavljeno  29. 07. 17.)

***************


alt

392

Generacija maturanata Srednje škole Bol iz 1987. godine proslavila je 30 godina mature zajedničkom večerom u restoranu plaže Borak. Za godišnjicu mature nekadašnji srednjoškolci stigli ne samo iz Bola i sa Brača, nego iz cijele Europe. Posebno su zahvalni profesorima  Krešimiru Okmažiću i Dragutinu Kali što su svojim prisustvom uveličali proslavu, a posebno ih je veselila prozivka prema starim imenicima u staroj školi.
Maturanti su proveli večer za pamćenje, veseleći se ponovnom susretu za pet godina, a možda i prije!
(Zajednička fotografija, nešto je kvalitetnija od one koju smo ranije objavili u Bolskoj kronici.)

(objavljeno 24. srpnja 2017.)

**********


alt


391

Mate Marcin Marinković zimu je proveo u Poljskoj, ali se nije vratio sam. S njim je došla i njegova vjerenica Viktorija Szlezak, kojoj je ovo šesti dolazak u Bol. Možda dosele i za stalno.

(objavljeno 22. 07. 2017.)


***************


alt


390

Čude se neki što Luke Jugovića zadnjih dana, oko podneva, nema na rivi. Navikli smo da voli duže spavati, a onda se pročulo da je Luka u splitskoj bolnici, na pretragama, gdje su ga u srijedu posjetile Lea i Merlin.

(objavljeno  19. 07. 2017.)

***************


alt

389

U ljetnim mjesecima, u poslijepodnevnim satima, omiljeno sastajalište Boljana je u parku na tržnici, iznad restorana Pumparela. Tu se razmjenjuju najnovije novosti i - ćakule.

(objavljeno 17. 07. 2017.)

***************


alt


388

Oduševljeni novim vidikovcem i predivnim pogledom na Bol obitelji Lekić i Šimetović, a s njima i Slujo Bradarić, otvorili su - šampanjac

(objavljeno 16. 07. 2017.)

***************


alt


387

Naši "likovi" pobjegli su nekoliko minuta od gužve na rivi i vrućine, pa se sklonili u polupodmornicu: Mate Petrić i sestra mu Fany Katić, njezina kći Lea Marinković i prijateljica im Miroslava Karninčić koju je trebalo nagovarati da se ukrca, ali isto tako da se treba i iskrcati.

(foto: merlin katić)

                                                                                      (objavljeno  14. 07. 2017.)

***************


alt


386

Svatko na svoj način želi nešto drugačije dočekati turiste i prijatelje koji dolaze u Bol. Ivica Jakšić Čokrić Puko promijenio je izgled koji nas mnogo podsjeća na lik iz ne tako davne prošlosti. Puko ipak ima jednu molbu: Molim poštenog kradljivca da mi vrati bicikl!

(objavljeno  03. srpnja 2017.) 

**********


alt


alt


385

Bivši voditelj restorana Mali raj Tonči Kukoč Bager, a sada umirovljenik, misli da je zaslužio malo odmora (gornja slika). Može to sebi dozvoliti kada je na šanku angažirao Nenu Marinkovića (donja slika). / foto: d.m.

(objavljeno 1. srpnja 2017.)

***************


alt


384

Matijas Lovrić s barbom Zoranom Buktenicom u mrežicama je ulovio škarpinu tešku 1.80 kilograma.

(objavljeno  09. 06. 2017.) 

***************


alt


383

Nisu svi putnici na prvom letu iz Brusselsa, u utorak navečer (23. svibnja) otišli u bolske hotele. Neki će od njih odmor provesti u privatnom smještaju pa je na bračkom aerodromu svoje goste dočekao i Vicko Matulić

(objavljeno  24. 05. 2017.) 

**********


alt


382

Bliski susret dvoje kandidata: Paula Lalić nudi (besplatno) sadnicu Mati Petriću. Ništa neobično da nisu na konkurentskim listama. Paula je na listi birača Katarine Marčić, a Mate Petrić na listi SDP-a

(objavljeno 19. 05. 2017.)

***************


alt


381

Na subotnjem (13. svibnja) skupu HDZ-a bio je i Branko Mikulić, kojeg je posebno pozdravio i poželio mu brzi oporavak, predsjednik općinske organizacije Matko Baković. Brankova je želja bila da bude ove godine izostavljen od bilo kakve kandidature.

(0bjavljeno  13. 05. 2017.)

**********


alt


380

Obitelj Jakšić (Popić) je već generacijama vezana uz more i ribolov. Tonči je svoju ljubav prema moru naslijedio od oca, a prenosi je na sina Maria. Nije tu kraj je s ocem i nonom u ribolov ide i najmlađi Antony kome pokazuju najnoviji ulov – zubaca od pet kila.

(objavljeno  05. 05. 2017.) 

*************** 


alt


379

Djelatnice Studenca Petra, Ivana i Cvjetka Međunarodni praznik rada proslavit će - radno

(objavljeno 30. 04. 2017.)

***************


alt


378

Bolski ugostitelj i vlasnik kampa Vladimir Matić bio je sasvim jasan: "Zlatni rat je naš i ne damo ga nikome!". Saborski zastupnik i kandidat za župana Miro Bulj (MOST) bio je sugovornik našem Boljaninu na sinjskoj pijaci.

(objavljeno  24. 04. 2017.)

***************


alt

377

Nije teško pogoditi o čemu bi mogli razgovarati Ivan Dujmović (Hotel "Ivan") i Ivan Ivančić Bosa (Varadero, Auro), ali o čemu ih savjetuje Pjerin Jugović?

(objavljeno 16. 04. 2017.) 

**********


alt

376

Mišo Batarelo doselio je iz Dicma i odmah se oduševio - morem. Čim je naučio plivati kupio je brod. Žao mu je što s njim ne može u Dicmo. Uvjerava svoju unuku Neli Bogunović da i ona mora pituravati, čistiti i voljeti brod jer nosi njezino ime

(objavljeno  13. 04. 2017.)

********************


alt


376

Nakon "zimskog sna", a prije otvaranja hotela "Kaštil", naša tri Boljanina moraju nešto malo i raditi. Čini se da su Vicko Karninčić i Toni Pešutić neka vrsta savjetnika (oni su Boljani malo duže), a Ivan Phaipher, kao da radi svoj i njihov posao. On mora odraditi pripravnički staž jer je Boljanin postao nedavno - ženidbom (udajom)

(objavljeno 09. 04. 2017.)   

***************


alt


375

Tomaža Garbajsa, vlasnika (ili suvlasnika) caffe bara Big Blue, već smo predstavili i upoznali u ovoj rubrici. Ali uvijek ima nešto novo. Poslovnost i uslužnost pokazao je u utorak kada je nenajavljeno (po običaju) nestalo struje u dijelu Bola gdje je i spomenuti caffe bar. Svoju kavu, kojom je upravo bio poslužen, donio je direktoru Turističke zajednice Markitu Marinkoviću (na slici). Računao je Tomaž da nije dobro da direktor počne raditi bez kave, a turistima i turističkim djelatnicima uvijek treba biti na usluzi. (j.e.)

(objavljeno  05. 04. 2017.) 

***************


alt


374

Toma Stipičić u nedjelju je igrao za ekipu Marinero, a Marjan Marjanović za Tavernu Riva. Ponovni su nastup, ali sada zajedniči, imali u Hitnom kirurškom prijemu splitske bolnice. Obojica su ozlijeđeni na utakmici malog nogometa. Jedan zbog ozlijede rebra, a drugi zbog ruke. Brzo će se oporaviti i ponovno će sljedeće nedjelje nastupiti na Poljani.

(objavljeno 27. 03. 2017.) 

***************


alt


373

Netko bi mogao pomisliti da se ovo slavi Dan žena. Ne, u pitanju je rođendan pa je Lea Marinković odlučila počastiti svoje prijateljice i ponekog prijatelja u caffe baru Loža

(objavljeno  25. 03. 2016.)

***************


alt


372
Obitelj Jakšić (Popić) nastavlja ribarsku tradiciju. Tonči za taj posao već je počeo pripremati unuka Antonya. Na ribarnici je trenutno teoretska obuka, ali će vrlo brzo njih dvojica brodom u ribolov. (d.m.)

(objavljeno  22. 03. 2017.) 

********************


alt


371
Nismo saznali čija je bila ideja da se ide u Blaca, ali Mišo je snimio zeta Tea, njegovu punicu, a svoju ženu Vinkicu i strinu Jaku. Kasnije im je Mišo pričao nešto o povijesti i nastanku pustinjačkog samostana Blaca. Oni su ipak više gledali, a manje slušali …

(objavljeno  20. 03. 2017.)

***************


alt


370

Polaznici Planinarske škole Profunda Brač ovaj su vikend proveli na dubrovačkom području. Međutim, najduže su se zadržali u Malom Stonu na Danima kamenica. Na slici: Denis Karmelić Jerčić i Lea Marinković u društvu s bivšim gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem.

(objavljeno  18. 03. 2017.) 

***************


alt

369

Tonči Adulmar (prvi zdesna), bolskih korijena, sin Tonka, umjetnik je i ima svoju galeriju u Mošćenici. U posjetu su mu iz Rijeke došli kap. Jurko Karninčić, Boljanin, naravno (u sredini) i njihov prijatelj kap. Vito Pavešić.

(objavljeno  17. 03. 2017.) 

***************


alt


368

U caffe baru Big Blue zatekli smo (i snimili) voditelje tri bolska kafića: Velimira Čulinu (Loža), Leonu Garbajs (Big Blue) i Darija Marinkovića (Barka). Iz pristojnosti nismo prisluškivali njihov razgovor, ali pretpostavljamo da su razgovarali o pripremama za turističku sezonu. (j.e.)

(objavljeno  16. 03. 2017.) 

***************


alt


alt


alt


367
Djelatnici Grabovog rata u četvrtak su zbog pogreba bili u Posušju, ali su s razlogom zastali u Imotskom. Iz tog kraja je njihov direktor i željeli su vidjeti je li Modro jezero možda atraktivnije za turiste od bolskog Zlatnog rata. Njihov komentar nije za javnost. (zoran buktenica)

(objavljeno 9. 03. 2017.)

***************


alt

366

Hvale vrijedno je kada Boljani ne zaboravljaju svoje sumještane. Dio karnevalske fešte odlučila je jedna grupa prenijeti i najstarijem Boljaninu Vinku Ivuliću Ingljezu (91) koji nije bio u mogućnosti doći na Studenac da ih vidi i posluša. Zato su oni došli k njemu.

(objavljeno  02. 03. 2017.)

***************

alt

365

Druženje Boljana iz Rijeke: na izletu u Moščenici (slijeva) Jurko Karninčić, Silva Karmelić, Jakov Karmelić i Jasna Karninčić

(objavljeno  18. 02. 2017.)

***************


alt

364

Đemo Kadriji za svog unuka, rođenog 11. studenog 2016. kaže: "Elion je 50 posto mamin, 50 posto tatin, ali je 100 posto hajdukovac". (U povjerenju: roditelji su dinamovci.)

(objavljeno  16. 02. 2017.)

***************


alt


363

Prvi čovjek bolskog turizma Markito Marinković snimljen je u Zagrebu na press konferenciji s našom trenutno najbolje rangiranom tenisačicom Anom Konjuh koja je najavila povratak u Bol. Prošle je godine zbog bolova u leđima predala polufinalni dvoboj u drugom setu Luksemburžanki Mandy Minelli koja je osvojila prvi naslov WTA turnira u Bolu (pobijedivši Slovenku Polonu Hercog u finalu sa 6:2, 6:3).

(objavljeno  15. 02. 2017.)  

***************


alt


362

Devet je naših Bolki trenutno u toplicama u Fojnici (BiH). Pozdravljaju sve koji ih poznaju: Dina, dvije Katice, Divna, Zorana, Tonkica, Gita, Radojka i Snježana. Za Valentinovo se vraćaju u Bol.

(objavljeno  05. 02. 2017.)

********************


alt

361

Nikola (Mikica) Bodlović odlučio je sa suprugom Sekom i kćerkom Magdalenom zimske pripreme za novu turističku sezonu provesti u Vinkovcima odakle mu je rodom zet Ivan. U srijedu su, svi zajedno, bili na izletu do Aljmaša i Erduta (na slici) a Ivan ih je predstavio kao   - ledolomce iz Bola.

(objavljeno  25. 01. 2017.)


alt

360

Obitelj Kusanović nije se mnogo dvoumila. Subotnje poslije podne (14. siječnja) provela je na Vidovoj gori, uživajući na snijegu


alt

359

Nakon novogodišnjih praznika zbog zime i niskih temperatura za Nenada Marinkovića nema odmora. Tek kada padne mrak može se kući uz peć malo osladiti i ugrijati. Preko dana, kao djelatnik Vodovoda Brač, mora sanirati ne malu štetu zbog mraza: zamrznute cijevi, popucale vodomjere ...


alt

358

Novi Vinodolski: čestitke i pozdrave šalju vam Jurko i Jasna Karninčić te Nenad i Darija Marinković


alt

357

Market Tommy Bol: Elica Marinković i prodavačice napisale: Sve najbolje od nas


alt

356

Tko pjeva zlo ne misli: dvojac iz klape Braciera Bepo i Krešo (čekajući nastup)


alt

355

Na fešti u Berice 21. prosinca bilo je i mnogo Boljana. Za našu rubriku reprezentira ih bračni par Neno i Darija Marinković


alt

354

Oni su bili prvi u Domu kulture kada je otvoren šank: (slijeva) Ivan Pašalić (konobar koji čeka narudžbu i plaćanje), Frane Kusanović, Dinko Serventi, Ivan Buvinić Bano, Ivana Bošković Ivičić (ravnateljica Centra za kulturu, odgovorna za događanja u Domu kulture), Joško Egekher (po službenoj dužnosti kao novinar i s pripremljenom novčanicom za plaćanje) i Jure Šćepanović


alt


353

Nedjeljom nakon ručka igra se tombola, a one to okupljanje nazivaju „Nedjeljom u dva“. Tumbulaško društva pazi na svoje zdravlje i u ovo doba godine obvezno se loži badnjak na kominu. Za pripremu su zadužene Jasenka Milosavljević i Perica Jerčić. (foto: s. kusanović)alt

352

Jutarnju kavu ispijaju u caffe baru Marinero, kada nađu malo slobodnog vremena. Ali na blagdan Sv. Lucije uvijek su sve na okupu za istim stolom …


alt

351

Naše "noćne ptice" su Diana, Katija, Janja, Vinka i Štefa, ali i Darija koja ih je snimila na autobusnoj stanici. Autobus nisu čekale jer je bilo dva sata iza ponoći. Čekale su, kažu, taxi …alt

350

Netko se pohvali ulovom zubaca, a netko lignje. Ivo Gratelli je u svom vrtu "ulovio" limun težak 53 dkg (foto: d. marinković)


alt

349

Stjepan Valešić zvani Štef, postao je dobar lignjolovac, a prije preseljenja u Bol bio je – Slavonac. Zadnju je lignju ulovio na novoj rivi na Račiću (na slici), a težila je 0,70 kg. Nije baš kapitalac, ali je ulov dostojan poštovanja i opravdan razlog uvrštenju u ovu rubriku. (foto: vinko kale)


alt

348

Možda će komunalno poduzeće "Grabov rat" nabaviti (jednog dana) i najsuvremenije strojeve za čišćenje rive i ulica, ali ništa od toga neće zamijeniti Savu Petojevića i metlu, njegovo osnovno sredstvo za rad


alt

347

Kako se na Račiću još ništa ne radi u Krapinske Toplice su na odmor otišli Pero Katić i Joško Cvitanić. Zlu ne trebalo, pod budnim okom su svojih žena Fanice i Jerke (foto: merlin katić)


alt

346

Ribar (Tonči Jakšić) plete svoju mrižu, koja njemu triba ... Bez psa Lu ni u ribolov ne može


alt

345
Malo je medija koji nisu nešto pisali (ili govorili) o Zoranu Kojdiću, ovogodišnjem djelatniku godine (turistički vodič) po izboru Hrvatske turističke zajednice. Zaboravili su, međutim, predstaviti i njegovu suprugu Alenku koja svakako ima zasluga za Zoranov uspjeh. Među Bolske ili Murvičke likove, osim supružnika Kojdić, treba uvrstiti i njihovu djecu: Arsena i Aniku.


alt


344

Kada se ljudi ne viđaju, pa i ne razgovaraju, onda kažemo da „nema slike ni tona“. Njih petero imalo je međusobno u proteklih 19 (slovima: devetnaest) godina samo „sliku“, ali bez „tona“. Riješio je to Zoran Kojdić, poznati turistički vodič – djelatnik godine, pozvavši ih u Murvicu na odojak s ražnja. Svi su pozvani došli pa sada ima, zahvaljujući Zoranu, „slike i tona“ (slijeva: Stipe, Dean, Zoran, Bepo i Markito).


alt

343

Dario Marinković i Branko Mikulić nakon subotnje fešte u Zagrebu krenuli su na jutarnju kavu, a onda se vraćaju kući. Po političkom uvjerenju zna se da nije bio stranački skup, a niti sastanak ugostitelja. Pozvala ih je obitelj Ivančić u svatove.


alt

342

Dame biraju: Lea i Bano na plesu umirovljenika Dalmacije u Zadru (u ranu zoru 30. X. 2016.)


alt

341

Čekali su do 3 sata da pomaknu kazaljke na satu. Prije  toga je Lea prihvatila ponudu Šempera da i 2017. vozi turistički vlakić. "Javni bilježnik" je Merlin, inače naša suradnica za novosti na izletu umirovljenika (jer još mora čekati na mirovinu).


alt

340

"Ovaj samar vam je uvoz iz Bola. Sada vam je prilika da ga kupite u Zadru" - nudio je Bano svoj uradak umirovljenicima. Vratio je u Bol prazni kofer (na kotačima) ali je novčanik bio malo deblji.


alt


339

Čuli smo i čitali ovih dana da je čovjek ključ uspjeha u turizmu. Zbog te činjenice nagrađeno je 25 djelatnika na Danima hrvatskog turizma: organizator putovanja, animator, vodič, recepcionar, konobar, kuhar, vozač, prodavač … Može li kandidat za nagradu iduće godine biti i naš Jozo, trenutno angažiran na „proizvodnji“ rakije, a koji se mnogo namučio dok je objasnio znatiželjnoj Marceli, gošći iz Češke, čitav proces proizvodnje rakije, a onda su nazdravili – vinom? Sve za turizam!


alt


338

Obitelj Frane i Perice Kusanović slavila je u konobi „Dalmatino“ što su se (skoro) svi našli na okupu i, hvala Bogu, u dobrom zdravlju. Nedostajala je samo Petra koja studira u Rijeci, a njeno mjesto ispunila je prijateljica obitelji iz Amerike Joyce Husick. (t.k.)


alt


337
Grupa bolskih tombolašica, ogranak Kupina-Obala, feštala je u nedjelju slaveći što se već godinama sastaju i u zdravlju i radosti provode zajedno nedjeljna popodneva. Na kominu u Perine i Frane bilo je janjetine, pečenih krumpira u kori, zanimljivih salata, rožate, ića i pića... A zanimljivost je i to da se zbog jedne Amerikanke u gostima ove nedjelje tombola iznimno čitala dvojezično: na engleskom i na hrvatskom ... (t.k.)


alt


336

Nikicu Bodlovića Šempera, kada nije u nekoj od naših rubrika, može se vidjeti u nekom restoranu ili uz kamin ili kako vozi kamion ili turistički vlakić... Sezona je završila, vlakić ne vozi, zatvaraju se restorani, a nedjeljom ne rade građevinari … Nije se onda čuditi što se u nedjelju (23. listopada) pojavio na stadionu gdje se održavala 3. Međunarodna dječja olimpijada. Zbog unuka Gašpara dovezao je na stadion i još neke članove obitelji, suprugu Kristinu i nevjestu Ninu. Sutra je već nešto drugo, za Šempera novi (uobičajeni) radni dan …


alt


335

Završetkom turističke sezone i  zatvaranjem terase Vusio u hotelu „Kaštil“ Toni Pešutić može sada malo i predahnuti. On se u zimskim mjesecima namjerava baviti analiziranjem političke situacije u Bolu i slagati kadrovsku križaljku prije proljetnih izbora. Možda će imati vremena i za sebe. Malo rekreacije dobro bi mu došlo. (foto: m.m.)alt

334

Četvorka s naše fotografije, bivši i sadašnji rukovoditelji, razgovarala je o 68 godina hotelske kuće „Zlatni rat“. O povijesti je govorio Jerko Martinić, iako je mnogo više toga napisao u dvije knjige, a pažljivo su ga, kao pristojni domaćini, slušali sadašnji direktori koji u vrijeme osnivanja „Zlatnog rata“ (17. listopada 1948.) još nisu ni bili rođeni: izvršni direktor „Zlatnog rata“ d.d. Dino Sokol te direktori u „Elaphusi“ Ivana Kralj i Vinko Martinić.


alt

333

Njih vežu poslovni odnosi (i prijateljstvo) jer su vlasnici i prodavači ili samo prodavači u suvenirnicama i prodavaonicama na rivi. Kada nema mušterija sjednu na zidić gdje popričaju, popiju sok ili kavu, a uvijek su im na oku ulazi i moguće mušterije. Završetkom sezone, jer nije više ugodno na zidiću, krenuli su na zajedničku večeru u konobu „Dalmatino“. Ali nije to sve. Ostatak večeri (i noći) proveli su u night clubu Ella, u hotelu „Elaphusa“. (d.m.)


alt

332

Ravnateljica Centra za kulturu Ivana Bošković Ivičić s osmjehom je dočekala kraj programa 27. Bolskog lita. Denis Lekšić, službeni domari i supruga mu Clea Denich, spremačica u Centru, više izgledaju umorno nego veselo. Jesen je, pa dolazi zima, a onda proljeće. Ima vremena za odmor i planove za ljeto 2017.


alt

331

Nije riva predviđena samo za Bolske litnje noći. Može se na rivi organizirati i proslava rođendana. Transparentno je to u petak (23. rujna) učinila Paula Lalić pozvavši na pršut, kolače i piće kolegice iz obližnjih prodavaonica suvenira. Gosti su sa simpatijama komentirali veselo i raspjevano društvo ...


alt

330

Vice Šćepanović priprema se za berbu. Trenutno u Elaphusi umjesto grožđa turnaje ručnike koji se pripremaju za transport u Makarsku, u tamošnju centralnu hotelsku praonicu

(foto: tonči buljan)


alt

329

Na plaži na Račiću nema kamena sreće, ali još uvijek se može naći nešto građevnog otpada ostalog nakon radova. Doro Adulmar, inače predsjednik Općinskog vijeća, pronašao je komad žice i donio alat da to ukloni. Malo je Dora, a puno neurednih i nesavjesnih građevinara (snimljeno  16. 09. 2016.)


alt

328

Naše Bolke uživaju na suncu, uz čakulu, na novouređenoj plaži na Bjenačici. Još malo, kad odu gosti, cijela će plaža biti njihova. Zaslužile su. (foto: Ana Đorđević, snimljeno 3. rujna 16.)


alt

327

Od 1. rujna ponovno bi se u ribarnicu trebala vratiti Seka Šćepanović. To znači da će Svjetlica ponovno u ribolov. Vijest nam nije potvrdio vlasnik i kapetan ribarice, ali neće biti teško pričekati još koji dan. Rujan je idući tjedan ...


alt

326

Različitih su političkih opredjeljenja i ambicija, a kada su na odmoru često su zajedno u "Barke" pod Ložu. Možda se stvara velika koalicija za lokalne izbore, u svibnja 2017.: (slijeva) Tihomir Marinković, načelnik bolske općine, Vinko Mioč, zagrebački sudac odmara se malo u Bolu ili Metkoviću, Zoran Jozić, gospodarstvenik (vinogradar i maslinar, a po potrebi i savjetnik), Vinko Brešković, kulturni djelatnik u miru i Zdenko Duka, novinar koji je uvijek tamo gdje se nešto govori


alt

355

Za Boljane nije posebna vijest o susretima dvojice lidera HDZ-a (Andrej Plenković) i SDP-a (Zoran Milanović). Za njih je uobičajena slika druženja Matka Bakovića (HDZ) i Jakova Okmažića (SDP), dvojice prvih ljudi političkih organizacija u Bolu. Obojica su dobri prijatelji, a jedino ponekad u Općinskom vijeću ne dižu ruku istovremeno.


alt

354

Mario Marinković Pusa donedavno se viđao sa ostima uz rub rive, vrebajući hobotnice. Sada vodi u šetnju Freu, kućnog psa ljubimca. Još od mladih dana uvijek je volio  biti u ženskom društvu ... (foto: Siniša Soljačić)


alt

353

Da ne budu uvijek isti bolski "likovi" snimili smo i Petra Grašu. Nakon svečarskog koncerta na bolsku fjeru navratio je pjevač u bolski podrum da kuša bolsko vino i možda ga preporuči ocu za njihov restoran. Kapljicu su zaslužili Markito Marinković, direktor Ureda TZO jer svaki dan ima sve više gostiju, Ivana Bošković Ivičić, ravnateljica Centra za kulturu kao predah od skoro svakodnevnog programa bolskog lita, dok je sasvim razumljivo s njima i načelnik Tihomir Marinković, jer je to bilo na kraju njegovog dana (Dan općine Bol)


alt

352

Na završnoj večeri jubilarnog 50-og Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, u subotu navečer, na pozornici nije bilo ove godine Boljana  (klapa Braciera), ali su bili u gledalištu: (slijeva) Tihomir Marinković, načelnik općine Bol, Boris Škrbić, član Odbora Bolskog lita, Ivana Bošković Ivičić, ravnateljica Centra za kulturu i Krešo Ivičić, član klape "Braciera"


alt

351

Ivica Jakšić Čokrić Puko i Komižanin Tonko Božanić Pepe i nakon dvoboja u Karelovića dvorima ostali su zajedno. To je ipak bio samo poetski dvoboj starih znanaca koji su i sutradan viđeni (i snimljeni) zajedno u šetnji bolskom rivom. Pepetu je trebao dan odmora da se pripremi za dugo putovanje do Komiže: Bol - Supetar - Split - Vis - Komiža. (foto: Meri Biliš)


alt


350

Miki je jedan od „vlakovođa“ koji prevozi goste do plaže Zlatni rat. Čekajući na polazak (povratak) najčešće je ispred Marijan centra gdje se druži s magarcem (na slici). Miki mu uvijek nešto priča, ali je magarac poprilično ravnodušan na njegove riječi. Nikad mu ne oponira, a Miki to očito voli i svakodnevno, po nekoliko puta, mu dolazi u posjetu. (foto: anica kranjac)


alt


349

Tonči Martinić poznatiji kao Bobe, čini se da je izučio novi zanat. On to krije, ali ga je skrivena kamera snimila u ženskom frizerskom salonu.


alt


348

Tonči Koljatić zajedno s unukom, mladim konobarom Mirkom ide na posao u hotel „Kaštil“, restoran „Topolino“. Sve je moguće, a možda će zajedno i u mirovinu!?


alt


347

U rimskoj mitologiji – pročitali smo na jednom portalu – tri gracije su boginje ljupkosti i ljepote, ljudskog šarma i plodnosti. Činilo nam se prikladnim tako nazvati Jasnu Damjanović, Ivanu Bošković Ivičić i njenu (ali i našu) suradnicu Sanju Baković jer one su bračke boginje kulture.


alt


346

Viđamo je u bolskom portu, a nije lučki redar. Zadatak joj je dočekati „Svjetlicu“, podijeliti brojeve i prodati ono što je ulovljeno. Svi joj znaju ime. To je Seka Šćepanović, snimljena u pozi iščekivanja i razgovora na mobitelu.

- Jeste li blizu? Kupci su nestrpljivi - razgovara Seka sa sinom na "Svjetlici".


alt

345

Strastvene tombolašice Perina i Mojno nisu imale sreće u ponedjeljak na velikoj tomboli prilikom fešte na otvorenju Bolskog lita, a malo je falilo! Za utjehu su se počastile prženim lignjama, a budući da je ura bila kasna i da treba paziti na liniju prijateljski su podijelile jednu porciju! (foto: T. Kusanović)


alt

344

Na fešti otvorenja Bolskog lita u ponedjeljak bilo je izvrsne spize, a Mate Petrić je s puno entuzijazma demonstrirao strancima (a i okupljenim domaćima) kako se gušta u gulašu od plodova mora s njokima! Uslast mu bilo! (foto: Tanja Kusanović)


alt

343

Obitelj Kukoč već godinama vodi brigu o crkvici sv. Ante na Loži. Supružnici Kukoč, Antonia i Tonči zvani Bager, na sv. Antu slave imendan pa je to bio dvostruki razlog da 13. lipnja, nakon mise pozovu sve koji su došli u crkvicu (ili ispred nje) da dođu na kolače, kavu i sok u obližnji caffe bar Big Blue.


alt

342

Uspomena sa WTA turnira 2016. u Bolu: skupljačica loptica Marija Lena Pavišić i pobjednica turnira Mandy Minella


alt


341

Drago Eterović najviše voli spizu u konobi "Dalmatino". Kako je on i vlasnik restorana može to biti i garancija da se tu spremaju svježa i ukusna jela. Provjerite!


alt


340

Boljani imaju Pumparelu u Bolu, ali i u Splitu. Ova u Splitu je novijeg datuma i rado dolaze na sladoled kod Đeme Kadrijia, što je uradila i Darija Marinković.


alt


339

Deana Bakovića mnogi su upoznali na štandu gdje je u ljetnim mjesecima prodavao voće i povrće. I sada kada štand miruje, Dean često dolazi na tržnicu i spreman je učiniti (besplatno) neku uslugu. Dok domaćica kupuje kod Mikulića, on će vrlo rado pričuvati kućnog ljubimca ...

(foto: d. marinković)


alt


338

Tonča Martinića poznatijeg kao Bobe, svakodnevno netko traži, ali se on uvijek ne odaziva. Traže ga uvijek kada im treba kućni majstor, "na pet minuta". A Bobe nema vremena ni za odmor, pa se mora snalaziti i odmarati kad i gdje stigne. Usput razmišlja na kojoj ga adresi sada čekaju ... (foto: p.l.)


alt


alt


337

Na poziv Drage Eterovića, čija je privremena adresa u Požegi, iz Bola je krenulo 12 njegovih prijatelja. Svi se smatraju Boljanima jer tu im je mjesto stalnog boravka, a neki su na privremenom radu u Bolu. Svi su oni Dragini prijatelji koji su krenuli na babinje, jer Dragi se 4. ožujka rodila Laura pa je to trebalo proslaviti. Slika je nastala prije slavlja kao dokaz da su svi sretno stigli na odredište.alt


336

Bolski umjetnik Ivica Jakšić Čokrić Puko (na slici desno) uklesao je u kamenu šampjera, kojeg mu je dovezao do Dubrovnika Tonči Kukoč Bager (u sredini), a reljef će krasiti restoran "Proto" u kojem je voditelj poslova Kosta Vukota (sasvim lijevo)


alt


335

Maškare bez maski! Najbolje ovogodišnje maškare nagrađene su večerom i to su one iskoristile u nedjelju 28. veljače u restoranu "Ranč" (foto: Merlin Katić)


alt


334

Tijekom nedavne posjete Istri, osoblje i rukovodstvo hotela Kaštil kušalo je i istarska vina. Diplomirani sommelier Toni Pešutić (desno) mogao je svoju ocjenu i mišljenje povjeriti vlasniku hotela Kaštil Mladenu Kušekoviću (lijevo)


alt


333

Kažu da nije vijest kada pas ugrize čovjeka, već kada čovjek ugrize psa. Po toj logici ne treba pisati kada Pero Trutanić putuje na utakmice Hajduka i kada se igra izvan Splita. Vijest je da Pero Trutanić, poznati i osvjedočeni ljubitelj Hajduka, u subotu nije bio na splitskoj utakmici kada je Hajduk slavio 105. rođendan.
Razlog je što je bio domaćin tradicionalnom druženju desetak Boljana i dvadesetak Vodičana. Oni se uzajamno posjećuju već 9 godina, pa su u subotu bili u Bolu.
Vijest o Perinom (nogometnom) postu, ne zbog korizme već zbog prijatelja, potvrdila nam je i glasnogovornica ovih druženja Fanika Klisović. Iskreno, nismo mogli vjerovati da je to moguće.


alt


332

Boljani su se s Lovrom Kuščevićem družili i prije nego je postao ministar. Uz njega je na proslavi Dana općine Bol (4. kolovoza 2015.) bio HDZ-ov dvojac Branko Mikulić i Matko Baković. Na slici sasvim lijevo (a razmišlja "desno") je općinski pročelnik Stipe Karmelić Rade


alt


331

Međunarodni dan zagrljaja obilježava se 21. siječnja od 1982. ali psiholozi tvrde takav dan je i te kako potreban. Grliti se može svaki dan, jer pet do šest zagrljaja dnevno učinit će vam život dužim i ljepšim. U tome vam mogu pomoći i braća Tomislav i Stanko Mikulić uz naš savjet da prije zagrljaja nešto kupite na njihovom štandu na tržnici. (foto: meri biliš)


alt


330

Netko zimi putuje po svijetu a Sonja Karmelić najviše voli u Zagreb. Tamo joj je najbliža rodbina, bio je i advent, a voli se slikati na snijegu jer ga u Bolu - nema


alt


329

Duge zimske noći idealne su za druženje uz komin. Duje je na glasu kao dobar (i vrijedan) domaćin pa iz njegovog komina vrlo često izlazi dim, a na stol se uz domaće crno i bijelo vino servira janje s ražnja, peka, vitalac … Bude i kolača, naravno. Uglavnom specijaliteti iz sinjskog kraja.


alt


328

Za veliki publicitet u javnim i elektronskim medijima, osim našeg portala koji je prvi izvijestio o događanjima na plaži Zlatni rat, zaslužan je svakako Frane Marinković (u sredini) koji je sve pažljivo snimao iz zraka svojim dronom. Na snimanju kupanja u bazenu, uz njega je bio bivši načelnik Bola Pero Ivulić (lijevo, koji inače stalno živi u Splitu, ali je uvijek u Bolu kada se nešto slavi ili značajno događa) i Vedran Krunić, zadužen da kišobranom štiti više opremu nego snimatelja.alt


327

Kažu da žene drže tri kantuna u kući, a od početka godine Antonia Kukoč je preuzela i četvrti. Muža, Tonča Kukoča Bagera, poslala je u mirovanje (penziju) a ona je preuzela i ugostiteljsko carstvo: caffe bar Marinero i restoran Mali Raj.


alt


326

Nitko baš sigurno ne zna što Nikola Bodlović poznatiji kao Šemper sprema s neobičnom kompozicijom - prikolica. Iko Buljan mu je posudio jednu prikolicu, ali ga je (sasvim normalno) upozorio da već ima jednu. Šemper nije ništa komentirao već je otišao. Možda po treću? Nije isključeno da će tražiti koncesiju za prijevoz robe po trgovinama umjesto kamiona. Možda mu je dosadilo voziti vlakić pa će prevoziti turiste. Sve je moguće.


alt


325

Ivica Cvitović se veseli kao da je on uhvatio lignju tešku 1,40 kg. Uspio je to uloviti Z.J. na Račiću, a snimiti Zoran Buktenica


alt


324

Oni su autori bolskih jaslica: akademski kipar Robert Jozić, Ada Seferagić, Vini Lovrić, Ivana Bošković Ivičić, Manuela Malvasija i budući akademski kipar Stjepan Kraljević


alt


323

Nema ni godinu dana a Igor Marinković ponovno je ulovio lignju od 1,30 kilograma. Znači, nije slučajno, u pitanju je znanje


alt


322

Gdje su se sastale i o čemu su pričale naša Bolka Merlin Katić i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić? O prošlim izborima najanje, jer je R. Tomašić u Bolu dobila svega 9 glasova ili o skorašnjim (izglednim) novim izborima?


alt


321

Imaju brod, gorivo, veliku volju i jedno veslo. Cilj im je uloviti koju lignju. Najteže je provući se između drugih barki i doći izvan porta. Već su se dobro izvježbali, a junaci naše priče su Ivan Malenica i Jakša Sabbioncello


alt


320

I načelnik općine Tihomir Marinković ima pravo na predah. Iskoristio je praznik i lijepi sunčani  nedjeljni dan (1. studenoga) pa se prošetao po pličaku plaže Zlatni rat


alt


319

Lijepo je kada nam gosti iz inozemstva u Bol dolaze 30 i više godina. Za vrijeme Domovinskog rata osobno su organizirali i dovozili humanitarnu pomoć. Četiri obitelji dobilo je pred neki dan i Priznanja Turističke zajednice. Sve te obitelji, već dugi niz godina borave u apartmanima Tonkice i Pere Trutanića. Oni su i preuzeli Priznanja (na slici) ali obitelj Trutanić zaslužuje barem ovih nekoliko redaka i naše priznanje. Nemjerljiva je i njihova zasluga što su svojom gostoljubivošću mnogo pomogli gostima u odluci da se ponovno vraćaju u Bol. (J.E.)


alt

318

Nakon uspješne turističke sezone, berbe grožđa i maslina, Tonči Kukoč Bager krenuo je na jug. U Dubrovniku je na Stradunu, slučajno ili s predumišljajem, pronašao Kostu Vukotu ...


alt

317

Svetog Duje zvona zvone da pozdrave šampione! Nisu li Ante Balajić i Slaven Šćepanović malo uranili? Neka je fešta ipak u pitanju. Zbog plasmana reprezentacije na Europsko prvenstvo sigurno nije, a možda što Lovre Kalinić 721 minutu nije primio gol ... Glavno je da se slavilo.


alt

316

Vraća se Srećko s traktorom iz polja. Da koš ne bude posve prazan poveo je zeta Damira


alt

315

Pri kraju sezone, prodavači, prodavačice i vlasnici dijela radnji na rivi, oni "sa zidića" kako sebe nazivaju, odlučili su se za malo opuštanja uz klapu "Kantaduri" i bokun domaće spize u konobi "Raj" u Murvici. Po osmijesima na slici čini se da sezona i nije bila loša. Nastavit će raditi dok još hoteli budu otvoreni, a snimljeni su na večeri 6. listopada


alt

314

Ima jedna pjesma "Odmara se radnička klasa ...", a naši su se trudbenici "Grabovog rata" odlučili za zajednički ručak, nešto kao oproštaj od naporne sezone: (slijeva) Ivan M., Siniša, Dušan, Ivan C., Jozo i Zoran


alt

313

ONA je rasplesana i vesela jer slavi rođendan, a ON s radošću kupuje spizu i nosi je kući spremiti (kao obično) za feštu


alt

312

Znaju li mladi kako su naši stari težaci gnječili grožđe? Marija Lena Pavišić, praunuka Mihovila Miće Pavišića, naučila je kako se to nekada radilo u Murvici


alt

311

Odmor i čakula: (slijeva) Ena Glasinović, Olga Marinković i Irma Šimunović (foto: Deana)


alt

310

RODIJA SE SIN! Andro je sa svojim prijateljima proslavio u ponedjeljak rođenje sina. Radovao se i Bager jer mu se povećao promet u caffe baru "Marinero"


alt

309

Svi nešto čekaju: (slijeva) Jakov Mladineo, Seka Šćepanović i Frane Kusanović (foto: j.e.)


alt

308

Skok zbog osvježenja:  Ivica Karninčić Koloč - kao u mladim danima (foto: Breza Marinković)


alt

307

Dogovor: suradnica portala Boljani.info Darija Marinković s urednikom Joškom Egekherom


alt

306

Predah između dva obroka (ručka i večere) Stipe Marinković iz Pizzerie "Yolo" i Jerkica Santo iz restorana "Santo" iskoristili su za predah i osvježenje na plaži Studenac (foto: J.O.)


alt

305

Đemil Kadriji vlasnik popularnog restorana "Pumparela", svoje slobodno vrijeme najradije provodi s unukama, a snimili smo ga na plaži Martinica


alt

304

Nek' se vidi, nek' se zna ... Načelnik općine Tihomir Marinković susretljivo je pomogao vlasniku Bluesun hotela Jaki Andabaki da se iskrca na tek uređenu šetnicu i privezište brodova na Račiću


alt

303

Nisu svi u rodbinskoj vezi. Različita su im i prezimena: Katić, Petrić, Marinković, Dubravčić i Karmelić. Zajedničko im je što vole janjetinu pa su zbog toga i došli u Gožul na tradicionalni stočni sajam, zadnje nedjelje u srpnju


alt

302

Proširenjem operativne obale na Račiću, a time i povećanje obima poslova, pomislili smo da je "Grabov rat" angažirao nove lučke redare. Nakon što smo bolje pogledali sliku utvrdili smo da je brod "Svjetlicu" za rivu privezao Mirko Perić, direktor "Grabovog rata" (foto J.E.)


alt

301

Kada zvizdan pripeče traži se i najmanji kutak hlada za odmor. Čine to i Alen Omerhodžić, Ivan Kaštelan, Stipe Marinković i Petar Marinković (foto: J.O.)


alt

300

Tonči Martinić poznatiji kao Bobe nikako da nađe malo mira. Mobitel mu zvoni danonoćno jer je tražen kao kućni majstor, a Bobe moli da ga zovu tek nakon 1. listopada. Nakon redovnog radnog vremena u Bluesun hotelima, malo bi se odmorio a ima posla i u masliniku. Stoga, pustimo Bobu na miru!


alt

299

Pomalo su bili iznenađeni ukućani Joška Cvitanića kada je pred svoju kuću na Račiću došao - barkom. Nije im baš bilo ni jasno što je konop za privez broda osobno prihvatio načelnik Tihomir Marinković. Bio je to tek dio scenarija da se označi završetak osnovnih radova na šetnici, a početak privezivanja brodica i jahti na tom novom dijeli rive. (J.E.)


alt

298

Ecija Cvitanić Borovina, Mojno Marinković i Vinka Kraljević Oko od djetinjstva su zajedno, a prijateljstvo traje još uvijek (I.S.)


alt

297

Mladi ali iskusni bolski poduzetnici Jakov Okmažić i Đani Balajić nakon uspješnih poslovnih razgovora u Splitu odlučili su malo se odmoriti i prezalogajiti prije povratka kući. Đani je u jelu bio malo brži ...


alt

296

U Zadru su prošlog vikenda viđeni učenici VIII. razreda Osnovne škole Bol koji su se izletom željeli oprostiti od svoje razrednice Zdravke Koljatić. Od svoje ušteđevine, možda i uz malu pomoć roditelja, dojučerašnji osnovci financirali su ovaj izlet.


alt

295

Matko Koljatić misli da mu se posrećilo, ali uz sreću treba i nešto znanja da bi se ulovio zubatac od 6 kilograma


alt

294

Zoran Jozić je poznat kao druželjubiv, ali najradije se ipak druži s knjigom.


alt

293

Josip Eterović iz Taverne Riva pripremio je tripice, a načelnik Tihomir Marinković je našao vremena da pomogne miješati i probati pripremljeno jelo na Trudnoj Teći 26. lipnja (foto: J.E.)


alt

292

Toni Pešutić se voli pohvaliti s ribljom ponudom u restoranu "Vusio". Najveći primjerak ovoga ljeta je zubatac (na slici) težak 6,80 kg (foto: j.e.)


alt

291

Prekvalifikacije: iz vinara u građevinara (foto: i. čović)


alt


290

U nedjelju je više Boljana bilo na Seoskoj olimpijadi u Radošiću, zaseok Škopljanci. Uz bikove je viđen i snimljen samo Ivan Buvinić Bano


alt

289

Darija Marinković (desno) obratila se pjevačici Kolonije Indiri Mujkić: "Vi ste moja velika obožavateljica". Indira se slatko nasmijala i zagrlila našu Dariju, a tko koga obožava neka rasprave kada se ponovo susretnu.


alt


288

Vrlo brzo se proširila vijest da je Savo Petojević dobio novo vozilo. Zašto i on ne bi to mogao priuštiti? Tragom te informacije saznali smo pravu istinu. Savo je od svoje matične firme dobio novo prijevozno sredstvo, ali ima samo jedno kolo (na slici). Ne treba mu vozačka dozvola, a može baš svugdje. Ne treba se bojati prometnog redara.


alt

287

Nogomet (igranje i gledanje) nije rezerviran samo za muškarce. Utakmice Bolske lige malog nogometa pratile su i naše Bolke: Vini Lovrić, Sandra Katić te Sretna i Natali Kusanović.


alt

286

Svi se u Bolu vesele dolasku turista, ali vole Bolke da i same budu turistkinje. Nije se čuditi da redovito posjećuju prezentacije putovanja po Europi. Većina ovih na našoj slici odabrala je Azurnu obalu, Rim, Prag i Istanbul. Zadovoljne izborom i cijenom nastavile su druženje uz večeru i razmjenu iskustava s dosadašnjih putovanja.


alt

285

Zna se da je gradilište na Rudini bilo "aktivno" šest mjeseci i da je u izgradnji omanje trafostanice sudjelovalo najmanje pet tvrtki, a na kraju su ova dva "lika": komunalni redar Zdravko Bartulović i domar u Domu kulture Denis Lekšić, morali uklanjati drvenu oplatu nakon betoniranja, kako bi omogućili nesmetan prolaz pješacima.


alt

284
Tajanstvena  i maskirana osoba na našoj slici bavila se pčelama i vrcanjem meda. Maska je tek zbog zaštite od mogućih uboda pčela, a nama ostaje tek da nagađamo o kome se radi. Anonimni autor fotografije nam je tek otkrio da je snimio poznatog Boljanina koji unatoč mirovini - nikada ne miruje.


alt

283

Na Račiću se ništa ne prepušta slučaju i sve se pomno provjerava kako od strane izvođača tako i od strane stanovnika Račića. U ovom konkretnom slučaju provjeravao se "pad" kanalizacije na dionici od Mateše do knjižnice. "Dežurni kontrolor" na gradilištu, u ime tamošnjih žitelja, bio je u petak Joško Cvitanić (na slici), u subotu Tonči Koljatić, a u ponedjeljak (jer se u nedjelju ne radi) će "kontrolor" biti Siniša Soljačić.


alt

282
Ante Koljatić i Toni Pešutić, osim što su imenjaci i imaju istog poslodavca, obojica su ugostitelji, ali se jedino ne mogu dogovoriti tko je bolji šef.

alt

281

Zbog bure u subotu nije bilo katamarana pa Zoran Buktenica nije imao obvezu prodavati karte i privezati katamaran za rivu. Zoran je iskoristio slobodno vrijeme, čak mu ni bura nije smetala, pa krenuo u ribolov. Ulovio je poveću grdobinu od čak 4,5 kilograma.


alt

280

Na tradicionalnoj karnevalskoj tomboli (ponedjeljak, 16. veljače) igrale su uglavnom žene, a muške čeljadi je bilo vrlo malo. Među tim rijetkima snimljeni su urednik portala Joško Egekher (desno) i njegov savjetnik za poljoprivredu i meteorologiju Ivica Buvinić Bano (lijevo). Aparat na stolu je uvijek u pripravnosti! (foto: Darija Marinković)


alt


279

Manuela Malvasija svoj će 50-i rođendan proslaviti 11. veljače u krugu najbližih. Sve će Boljane pozvati i počastiti u kolovozu za kada priprema samostalnu izložbu pod nazivom EHO. Ne preostaje nam nego da se "malo" strpimo ...


alt


278

Vrijeme je maškara i mnogi se maskiraju u neke poznate ličnosti, najčešće političare. Na koga sliči ovaj bolski lik? Naočale nam se čine poznate, ali je prepoznavanje otežano jer je slika malo mutna. Tko pogodi tko se krije iza ove maske neka nam se javi.


alt


277

Na kominu kod Duje Balajića uvijek je veselo. Ovih dana stiglo je izaslanstvo iz Sinjskog kraja, prijatelji lovci došli su na druženje i ribolov. Izveo ih je Duje na lignje a oni se nisu snašli i predlažu da se na moru stave crte kao i na cesti da se zna 'ko kuda vozi'. Duje im je objasnio princip vožnje ali im nije objasnio kako je jedne večeri brodom prešao preko Zlatnog rata... (T.B.)


alt


276

Moj prijatelj Slaven Ščepanović od milja poznat pod nadimkom Štaka u novoj godini je odlučio provesti više vremana za knjigom pa koristi svaku priliku da nadoknadi svo ono vrijeme koje je propustio dok se školovao!

Ante Balajić 


alt

275

Za slavlje nikad nije kasno. Tako misle i u frizerskom salonu "Sirena"


alt

274

Zna se ponekad dogoditi da pas ugrize čovjeka, ali ova će dvojica, Jeri Marinković i Neven Karmelić sasvim sigurnu ugristi ovoga (morskog) psa teškog 9 kilograma


alt

273
Pero iz ledenog doba!? Nije Zdravki Marinković bilo baš jednostavno po buri i niskoj temperaturi snimiti (za novogodišnje praznike) Peru Pivačića u ledenom okruženju.


alt

272

Čiji je zubatac? Zna se da je ulovljen prošle subote, (lokaciju drže u tajnosti), težak je 6 kilograma, prvi je ove godine. Neven je bacio odmet iz svoje barke, ali je je zet Jeri ulovio. Marko (Kito) je bio promatrač. Neka on odluči čiji je zubatac. Nije baš lako kada su u ribolovu tri generacije, a zubatac samo jedan.


alt

271

Po Borisu Škrbiću zvanom (i znanom) kao Grga moglo bi se zaključiti da je već prvog dana nove godine  počela priprema za smještaj gostiju. Nismo dobili suglasnost da njegov lik koristimo u turističke promidžbene svrhe. Mi želimo samo pokazati i reći: počelo je ...


alt

270

Otkrili smo odakle Ivanu Buviniću Banotu nadarenost za umjetnost. Posebno su interesantni njegovi ručno izrađeni samari. Mi smo pročitali u najnovijoj monografiji Petra Šimunovića i Roberta Barille „Brač krajolici i spomenici“ i jedan interesantan pasus: „Nije bez osnove pretpostavka A. Jutronića, vrsnog proučavatelja bračke prošlosti, koji podrijetlo velikog umjetnika Andrije Buvine (prva polovica XIII. stoljeća), majstora znamenitih drvenih vrata splitske katedrale, nalazi u plemenu pražničkih Buvinića, inače starinaca na otoku, koji se ondje kontinuirano spominju od kraja XV. stoljeća do danas“.


alt

270

Darija Marinković predstavila se predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću da je došla iz najboljeg turističkog mjesta na Jadranu


alt

269

Hoće li možda Tonči Huljić angažirati ove dvije naše Bolke, Meri Biliš i Dariju Marinković, u svoju grupu „Magazin“?


alt

268

Kaže se, da si iz mjesta odakle ti je i žena. Po tome bi Pražničanin Josip Kuzmanić trebao biti Boljanin. Njegove dvije kćerke uživaju kada ih se vozi u karioli. Ništa im nije u rodu Pražničanin koji je pred puno godina djetinjstvo proveo u – mašuru.


alt

267

Dobroj djeci sv. Lucija je darove donijela u caffe baru Marinero


alt

266

Stjepan Valešić poznatiji kao Štef, strastveni je lovac na lignje. Svake je večeri, osim kad je veliko jugo i kiša, na mostiću kod benzinske postaje. Najnoviji ulov je težak 40 dkg.

(foto. Mirko Karan) 


alt

265

Tonči Žuljević u Murvici kuću ima odmah pored crkvice. Za fjeru on u svojem dvorištu pripremi kolače i piće za sve koji navrate na feštu. Iznimku nije učinio ni ove godine. I vrijeme je poslužilo, ali da je bilo kiše ima dovoljno mjesta u njegovoj konobi.


alt

264

Naš Boljanin Šime Garbajs, inače diplomant sportskog odgoja (na slici lijevo), koji je sada na magisterskom studiju u Ljubljani, osvojio je 5. mjesto u svojoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u kettlebellu (gyria). Natjecanje je održano u Hamburgu uz sudjelovanje 38 zemalja iz cijeloga svijeta.

Uz studiranje, Šime u slobodno vrijeme radi kao osobni, kondicijski trener Janu Kosmini, juniorskom prvaku Europe u jedrenju na dasci.


alt

263

Raspjevane Bolke: na koncertu klapa u dvorani Vatrosl av Lisinski u Zagrebu. Irma i Mirjana Soljačić, Ružica Karmelić i Ivana Bošković Ivičić. Irma se vratila u Bol i pjeva u klapi "Užonca", uskoro će Ružica diplomirati, Mirjana je tek upisala studij, a Ivana ih sve tri očekuje u žensku klapu


alt

262

Hotel "Borak", osim najbolje recepcije u konkurenciji 14 Bluesun hotela, ima i najbolju kuhinju. To su priznanje dobili na nedavnom druženju u Tučepima.  Na slici (slijeva) Luce Marinković (šefica kuhinje), Toni Đipalo, Milica Topalović, Tonči Boras (predsjednik Uprave), Marica Franjković, Karla Vodanović, Juraj Eterović (direktor Bluesun hotela Borak), Nikica Trutanić, Tibor Radulovski, Dino Sokol (direktor Hoteli Zlatni rat), Nataša Crepulja i Kata Crepulja (foto: Irena Šimunić)


alt

261

Najbolji Wellness centar u Bluesun hotelima ima - "Elaphusa". To su priznanje dobili u Tučepima na druženju zaposlenika 14 Bluesun hotela. Na fotografiji Irene Šimunić su (slijeva) Dinko Pavličić, Srđana Arbunić, Vesna Raić, Tonči Boras (predsjednik Uprave), Barbara Žiška, Petra Vreš, Andrea Svetec, Zrinka Rebić, Hrvoje Čelić, Ivana Matkovski, Sendi Avramović, Siniša Zubac, Anita Buljan, Damir Rožić (šef centra), Vinko Martinić (direktor hotela „Elaphusa“) i Dino Sokol (direktor Hoteli Zlatni rat).


alt


260

Na skupu zaposlenika 14 Bluesun hotela, nedavno održanom u Tučepima, proglašeni su najbolji. Bolski hotel „Borak“ ima najbolju recepciju  (na slici slijeva) Martin Kujundžija, Deana Marinković, Tonči Boras (predsjednik Uprave), Boženka Filipić (šefica recepcije), Melhior Štambuk i Helena Kuzmanić te direktor Hoteli Zlatni rat Dino Sokol i direktor Bluesun hotela Borak Juraj Eterović. (foto: Irena Šimunić)


alt

259

U Tučepima su dijeljene novčane nagrade i priznanja, ali se igrala i tombola. Ljubica Nevistić (lijevo) dobila je tri dana u Budimpešti, a Milica Topalović (desno) četiri dana u Pragu. Nagrade su za dvije osobe. Pero se također raduje jer misli da će ga supruga povesti u Budimpeštu. Milicu će pratiti suprug Karlo. (foto Irena Šimunić)


alt

258

Na subotnjem krštenju vina u Zagorju bila su i dva kuma iz Bola: Katica i Joško. Joško je nazvao svoje u Bolu i pohvalio se da su bila 4 (četiri) biskupa. Nije se čuditi, ipak je to bilo vincekovo kada se vidi dvostruko


alt

257

Mirko Kubala iz Slavonije je preko Njemačke došao u Bol gdje je i - ostao. Do sada je uživao na suncu, povremenim izletima na obližnje otoke ili u domaćoj spizi. Sada je odlučio malo više biti u ženskom društvu. Zna Mirko što je dobro! (a.b.)


alt

256

Tonči voli ujutro prije posla popiti kavu u caffe baru "Loža". Voli Tonči, kad mu nema žene u blizini, i malo pažnje od konobarice Jasmine. Nije zamjeriti Tonču što dolazi svako jutro i onda kad mu nije radni dan ...


alt

255

Na zabavi koju su organizirali u tvrtci TA electronics (Ante Selak i Tonči Buljan) bili su pozvani i bolski TRIO GUŠT (Jozić, Šemper i Balajić). Bilo je tu svega što gladnome treba, pekla se peka na tradicionalni način a ostati će zabilježen podatak da je Nikici Bodloviću pukla stolica netom prije deserta. Sreća pa su Ante i Zoran bili u blizini i pritekli u pomoć ...

alt

254

Odahnuo je i glavni kućni majstor - Tonči Martinić Bobe - koji je u petak (a nastavio je nešto i u subotu) pozdravljao i ljubio posljednje sezonske radnice u hotelu "Elaphusa". (Supruga je o svemu obaviještena, pa nema sukoba interesa.)


alt

253

Naša četvorka ponovo krstari po Jadranu. Priključio im se Mirko jer je Ante bio zadužen za foto dokumentaciju. Njima se očito omililo (besplatno) putovati brodom "Frane" pa su u utorak krenuli u Hvar. Vlasnik broda je na sto muka. Ne može im naplatiti, a ne može ih ni zamoliti da više ne dolaze. Ljudi su od ugleda. U petak je trebao voditi goste u Blaca. Oni su opet planirali na put. Preostalo mu je jedino rješenje: otkazati ubuduće (barem za ovu godinu) sve organizirane izlete! (Oprostite Duji što sjedi na ogradi. Ovako mu se čini da je važniji od Mirka, Nikice i Zorana.)


alt

252

Na tajnom zadatku? U nedjelju je u Visu boravila i ova četvorka iz Bola. Zbog čega su putovali u Vis? Nisu zaposlenici "Bretanide", niti članovi posade broda "Frane", a nisu ni kupili putne karte. Zoran je navodno u Vis bio zbog prodaje vina, Šemper bi u Visu iduće ljeto trebao voziti turistički vlakić, Duje nije ni znao gdje putuje, a sin mu Ante je s njima zbog sigurnosti da će se vratiti u Bol ...


alt

251

Kako iskoristiti slobodno vrijeme? Jozo Bošnjak još se nije odlučio: biciklom do Murvice i natrag kući ili na tenis. A da pokuša biciklom do tenis centra?


alt

250

Helena Kuzmanić dovezla je oca Tomota Marinkovića (Joje) u inspekcijski pohod na Veli most da vidi što se to tamo radi ...


alt

249

Kada Boljanin odseli iz Bola uvijek spada među bolske "likove". Pa tako i Kosta Vukota koji je iz Dubrovnika došao u Split sa suprugom Anom. Razlog zbog čega nisu "skoknuli" i do Bola nije saznala Darija Marinković koja ih je "uslikala" na splitskoj rivi. A ni mi ne znamo što je Darija radila u Splitu (kada je u Bolu ljepše) ...


alt

248

Zbog radova na cesti prema crkvici sv. Lucije prekinut je promet vozilima. Do svojih terena neće moći barem tri tjedna pa je Vinko Klarić odlučio aktivirati morski put. Treba hraniti nešto domaćih životinja na imanju Nedagonje, a vrijeme je berbe grožđa i maslina. Vinko nije imao bolje rješenje. Barka je neočekivano ponovo spuštena auto dizalicom u more.


alt

247

Djelatnici iz suvenirnica i agencija se odmaraju ili čekaju svoje dugo toplo bablje ljeto: Lea, Darija, pa opet još jedna Darija, Zorana, Petar, Helena i Vili


alt

246

Dinko Marinković Bučo u nedjelju je umjesto u Hvar krenuo u Trilj. Nije razlog bio samo blagdan sv. Mihovila i pečeni odojci, već (navodno) i zaruke jednog od njegovih gostiju. Za stolom su osim Dinka bili još i Mate Petrić (po peti put ove godine u „Bolskim likovima“), Ivica Dubravčić, tajanstvena mladenka, Fany Katić, Merlin Katić, Piera Marinković, Antonija Katić i gost iz Njemačke koji bi trebao biti kum mladoženji.


alt

245

Gabrijel je snalažljiv kao i svi Marinkovići. On autom može sve do svojeg imanja iako je "Berica", zbog radova, pregradio cestu prema Sv. Luciji. Naš junak priče parkira auto prije prepreke, a drugo auto je ostavio stotinjak metara dalje i s njima nastavlja vožnju do vinograda i svoje poljske "kućice".


alt

244

Na kraju napornog dana treba nešto i prezalogajiti. Tako misli naš Mate Petrić koji je nahvalio ručak u Supetru (fažol i manistra s kobasicama), a onda je malo odspavao, pa uzeo malo sira da ne dođe praznog želuca na feštu "Adio lito". Onda se sjetio da mu je imendan (Matej apostol) pa probao nešto kolača, Od svega po malo. Čestitamo


alt

243

Može malo zbuniti, pa se čovjek pita što ON tu radi? Dileme nema, po stasu je to Gabrijel Marinković, a kaže da je dobrovoljno došao pomoći da što prije odu jer su preblizu njegove kuće


alt

242

To što su Alen i Robert zajedno ne bi bila vijest da se ne radi o braći Bošnjak. Ne mogu se svi pohvaliti da mogu biti zajedno na slici (a braća su)


alt

241

Poslovni ljudi Zoran Jozić, Duje Balajić i Nikica Bodlović Šemper isplovili su iz bolske luke u srijedu (10. rujna) ujutro prema Murvici. Oni nigdje ne idu bez razloga!


alt

240

Turisti, oboružani fotoaparatima, snimaju sve što im se učini zanimljivim. Često snimaju i  domaću čeljad koja u poslijepodnevnim satima sjedi na klupi pored Vinskog podruma. Najnovija njihova "žrtva" je Ivan Buvinić Bano


alt

239

Ovo je stvarnost: autor bolskog šušura na promociji knjige "Bol kao inspiracija" Ivica Jakšić Čokrić Puko i "gost" večeri Tonči Kukoč Bager, bez imalo srama, pred prepunim gledalištem (nisu čekali komunalne radnike), uzeli su metlu i škovaceru i pokupili ono što im je ostavio tovar. Baš je neki tovar.


alt


238

Nema recesije za bolskog donačelnika Matu Petrića


alt


237

Nekada su Boljani po liječničku pomoć odlazili brodom na Hvar . U Jelsi je bio dr. Vojtjeh Brida (1875. – 1954.). Danas je nešto sasvim drugačije: liječnik s Hvara dolazi u Bol. Trenutno je u bolskoj ambulanti dr. Tomica Carić i time zaslužio uvrštenje u rubriku „Bolski likovi“.


alt

236

Glumac Kristijan Ugrina u Bol je došao zahvaljujući Centru za kulturu i nastupu u predstavi "Europica", a pojavljivanje u ovoj rubrici treba zahvaliti Dariji Marinković


alt

235

Sonja Karmelić (na slici desno) ne propušta ljetni šušur (predstave, koncerte, izložbe...) pa nije izostala ni sa završnih natjecanja u Ljetnoj školi plivanja. Čini se da je i kćerka Janja poput mame ... (foto: darija marinković)


alt

234

Jakša Sabbioncello (sa šeširom) ima svoju barku, ali radije sjedi u caffe baru "Barka" posebno otkako je u Bolu na odmoru Ivan Turković


alt

233

Visko Haladić, bivši gradonačelnik Starog Grada i dožupan, sada savjetnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u nedjelju je popio kavu s bolskim načelnikom Tihomirom Marinkovićem. Nakon Starog Grada, priznao je Visko svojim prijateljima, najviše voli  - Bol


alt

232

Ponosna nam je nona Đina Karninčić predstavila unuku Đinu koja joj je došla u posjet iz Beograda. Prvi put je u Bolu njezin momak Dejan


alt

231

Šimo Babić zadužen za naplatu parkiranja kod benzinske postaje, nagleda se raznih tipova automobila, ali i likova za volanom. Ovaj Djeda Mraz nema auto, ali putuje duž Jadrana, pa je normalno što je navratio i u Bol. Jeftinije je s njim se slikati, nego platiti parking. Mnogi učine jedno i drugo. I svima bude dobro.


alt

230

Darija Marinković kao da malo mari za polupodmornicu "Val"


alt

229

Zoran Buktenica zamjena je za Dragutina Kalu koji se priprema u mirovinu. Zoran je zadužen za kompjutorsku prodaju karata za katamaran, pa će ga Boljani (koji putuju) morati svakodnevno viđati ...


alt

228

U ranu zoru, ponekad i prije dolaska katamarana, oni su na klupi, na rivi: (slijeva) Ivica Brešković, Branko Karmelić, Nikica Bodlović i Vojmir Cvitanić


alt

227

Novi šef sale restorana u hotelu "Bonaca" je Pero Nevistić (na slici lijevo) snimljen s dosadašnjim šefom Borisom Škrbićem (desno) koji je u stanju mirovanja (otišao u mirovinu). Netko je prokomentirao: oni su kao dan i noć! Tko je dan, a tko noć?


alt

226

Četiri gracije: Sonja Karmelić, Đina Karninčić, Vojka Katić i Fany Katić, na šetnici od Zlatnog rata prema Bolu. Na Zlatni rat nisu bile na kupanje, već na misu u tamošnju crkvicu sv. Petra i Pavla (foto: darija marinković)


alt

225

Trojka iz hotela „Bonaca“ koja je uvijek na usluzi gostima: (slijeva) Hrvoje Vrandečić, šef kuhinje, Irena Šimunić, direktorica hotela i Stanko Rašperger, šef sale ...alt

224

Sididu, a taman je tuklo podne. Ma kada oni lavuraju, da mi je bilo znat ... Sami su tili da ih slikan i pošajen na boljani.info (foto: darija marinković)


alt

223

O čemu li pričaju vlasnici dvaju kultnih restorana u Bolu: Đemil Kadriji iz "Pumparele" i Jerka Santo iz restorana "Santo"?


alt

222

Luka Jugović čeka u "Pumpareli" čevape, a Ivica Plančić kavu ili možda obojica samo čekaju dok ih se slika


alt

221

Pero Nevistić uskoro će, nakon 1. lipnja, šefovanje na otvorenom (restoran na plaži Zlatni rat) zamijeniti zatvorenim (klimatiziranim) radnim prostorom. Imati će više vremena posvetiti se novom portalu (www.dalmatiasun.com) za promociju Bola i turističke ponude.


alt

220

"U vožnji sam i ne mogu dugo pričati. Vozim za Kikindu gdje osnivamo Klub prijatelja Dinama. Pozdrav Duji, Mirku i Joziću. Svih vas voli vaš Ševa."


alt

219

Pozvani smo da ovjekovječimo zaruke ali je mladenka ostala, za sada, izvan dosega kamere. Muški dio publike, a među njima je i mladoženja, uživao je u obilatoj večeri. Na kraju su servirane palačinke, a rezao se i pršut ... Vino se točilo, reklo bi se, u potocima ... Ostale vam detalje, pa ni imena, ne možemo otkriti ... (snimljeno 07. svibnja 2014. skoro pa blizu ponoći)


alt

218

Boljani, ali i Bolke, vole šentadu. Zbog odmora i možda ćakule. Tko zna zašto su na šentadi Irma Šimunović i Pina Cecić? (foto: Darija Marinković)


alt

217

Prvi gosti Varadera: Franko Karmelić, Frane Kusanović i Jure Ščepanović. Dogovor prije trešete i briškule. Tko je četvrti? (foto: Darija Marinković)


alt

216

Zoran Jozić i Ivan Buvinić Bano: službeni razgovori na rivi, a zatim večera u restoranu  "Mendula"


alt

215

Do otvaranja pizzerije "Topolino" Tonči Koljatić pomalo tucka kameno stepenište pred kućom da bude sigurniji pristup turistima i domaćoj čeljadi ... (foto: m.m.)


alt

214

Od ranog djetinjstva, prije nego što je došao na more, Mišo Batarelo je sanjao kućni  bazen. Kažu da je pored kuće izgradio bazen zbog sebe, a ne za goste. Ponosno ga pokazuje Ivi Cvitoviću, a supruga Vilma na stol je donijela domaću slavonsku slaninu i vino iz Mišine konobe. Sretni Mišo htio je demonstrirati skokove u bazen, ali su ga uspjeli odgovoriti. Treba, naime, bazen najprije napuniti - vodom. (foto:Neli Bogunović)


alt

213

Boljanima ne treba posebno predstavljati ovaj par. Jeri Marinković je skoro pa svakodnevno na klupi pored mesnice, a povremeno navrati i njegova sestra Vinka Kraljević (možda se dogovaraju oko rođendana kojeg Vinka slavi 15. travnja). foto: deana marinković


alt

212

Dvije mlade Bolke, sestre Lorena i Marina Lalić, u narodnoj nošnji Prvić Šepurina. Tamo su bile na blagdan sv. Roka (16. kolovoza 2013.) njihovog zaštitnika, a slikali su se u tamošnjoj nošnji za ljubav svoje none


alt

211

Ovo se ne vidi tako često: načelnik Tihomir Marinković i direktor "Grabovog rata" Tomislav Marčić ispijaju jutarnju kavu na trajektu od Supetra do Splita (snimljeno 6. ožujka 2014.)


alt

210

Čakula na šentadi 3. veljače: Mate Marinković Špodić, Dinko Karninčić i Tonko Karmelić (foto Darija Marinković)


alt

209

Razmjena glumačkih iskustava: bolska ekipa "Šušur" u Zadru 31. siječnja 2014. s poznatom glumicom Tamarom Šoletić, popularnom Lili iz serije Zauvijek susjedi


alt

208

Polaznici Osnovne škole Bol s ravnateljicom Centra za kulturu općine Bol Ivanom Bošković Ivičić prije polaska za Škrip gdje su u Noći muzeja izveli plesnu priču o Herkulu


alt

207

Tri su Boljanina, do početka nove sezone, otputovala u Čile. Jozo se sprema nešto bliže - u Republiku Kosovo. Dobio je, kažu njegovi prijatelji, ponudu za privremeni rad (do ljeta) u pekari u Prištini. Sada samo čeka na radnu dozvolu.


alt

206

Znanje ili sreća, a možda i oboje. Igor Marinković ulovio je 7. siječnja na mostiću kod benzinske postaje lignju tešku 1,20 kg


alt

205

Odmah po povratku u Bol Mate Petrić se pojavio u Dom kulture i poput Djeda Mraza podijelio poklone: čokolada iz Crne Gore i čuveni konjak iz Albanije. Zbog neočekivanih poklona za trenutak su kartašku igru morali prekinuti Dinko Serventi i Mišo Batarelo. U novogodišnjim poklonima (iz uvoza) uživalo je njih dvadesetak, netko više netko manje.


alt

204

Po našoj fotografiji, i kada nema "Berice", uvijek se nešto radi. Načelnik Tihomir Marinković je na kolektivnom godišnjem odmoru, a Jerko Malvasija poodavno u mirovini. Zajednički ipak nešto rade oko šahti na novouređenom dijelu bolske rive. (foto: darija marinković)


alt

203

Nekadašnji načelnik općine, a prije toga i djelatnik u Vatrogasnom društvu Đimi Žuvić, ponovo se našao u starom društvu na večeri članova vatrogasne postrojbe. Poznat kao veliki degustator janjećih glava, nije bio baš naročito oduševljen glavom odojka. (foto: miki miljević)


alt

202

Mnoge je zbunila nazočnost načelnika i Općinskog vijeća u četvrtak 26. prosinca u "Taverni Riva". Mislili su neki da je možda riječ o najavljenoj tematskoj raspravi na Općinskom vijeću o radu ugostiteljskih objekata izvan turističke sezone. Međutim, povod je bio sv. Stjepan i imendan Stipi Karmeliću, pročelniku Jedinstvenog odjela u Općini, koji je odlučio počastiti sve koji su bili na XI. sjednici Općinskog vijeća. Častio je i Srećko Karmelić, a povod je bila godišnjica njegovog braka.


alt

201

Badnjak 2013.: netko uvijek mora biti prvi - Ivica Dubravčić, Ivica Klarić i Milivoj Brešković


alt

200

Đani Nigoević jedan od dvojice sinova iz nerežiške porodice znane kao Berica zaslužio je epitet bolskog "lika" jer je 2013. više proveo u Bolu (vodeći građevinske poslove tvrtke Berica na iskopima za kanalizaciju) nego u Nerežišćima. Ipak je "skoknuo" kod svojih i na tradicionalnu feštu pred Božić (23. prosinca) i uživao u fažolu


alt

199

Vrijeme je za poslove u vinogradu. Sunčani dan iskoristili su u subotu 21. prosinca i počeli s rezidbom: Ivan Andrić i Dinko Cvitanić Bilić


alt

198

Očito je da učiteljica Meri Biliš uživa u prirodi i možda razmišlja kako bi bilo lijepo povesti svoje prvašiće u Murvicu


alt

197

Kraj je sezone u "Elaphusi" a naš Tonči Martinić zvani Bobe, od olakšanja i sreće - propušio. (S.A.)


alt

196

Bolska ekipa iz Galerije umjetnina "Branislav Dešković", uz potporu ravnateljice Centra za kulturu Brač, može sada malo i predahnuti. Dio eksponata stalnog postava prenesen je u Staru gradsku vijećnicu na Pjaci u Splitu. Tu će se u povodu 50. obljetnice osnutka galerije u utorak (5. studenog) u 12 sati otvoriti izložba slika i skulptura. 

Na slici (slijeva): Andrea Cvitanić, ravnateljica Centra Jasna Damjanović, Pero Doljanin i Tino Vuković.


alt

195

Nakon poduže (opravdane) pauze u Dom kulture je navratio Dinko Serventi Žuvončić (u sredini), a dobrodošlicu su mu poželili dopredsjednik Udruge umirovljenika Mate Marinković Špodić i Tonči Koljatić (sada već bez flastera)


alt

194

Ovih dana ovo su uobičajene slike iz bolskih maslinika. Pomagalo se Zdravki Marinković, a nisu svi na slici koji su brali. Možda da ih za pomoć ne zamole neki drugi maslinari ...


alt


alt

193

Jedna je grupa krenula pješice (gornja slika), a druga autom. Cilj im je bila Murvica (donja slika). Sebe su nazvale "Morbinuše" a po osmijehu se vidi da su zadovoljne

(izvještaj iz Murvice: Darija Marinković)


alt

190

U utorak (15. listopada), zadovoljan rezultatima ostvarenim ovoga ljeta u restoranu "Mali raj" i caffe baru "Marinero", Tonči Kukoč poznatiji kao Bager, prošetao je splitskom rivom. Kupio je 20 "balona" (pitao je za popust i dobio ga) i pustio ih da - polete ... (foto: Duško Sisarić)


alt

188

Ove "likove" možda i ne treba predstavljati. Već ste upoznali Gabrijela Marinkovića po čijoj garderobi se može zaključiti koje je godišnje doba. Nema kišobrana pa su moguća i sunčana razdoblja. Supruga mu Irena za svaki slučaj ide korak-dva ispred njega.


alt

187

U svom je kokošinjcu Vinka Kraljević - Oko umjesto jaja pronašla - lubenicu! (foto: Lea Marinković)


alt

186

Nikolu Bodlovića Šempera (za prijatelje Ševa) viđali smo kako vozi razna vozila, kamione, dampere, cisterne ... ali otkako smo u Europskoj uniji, to je sasvim drugi čovjek, pravi Europljanin. Izgradio je uz kuću bazen, a po Bolu vozi - biciklu


alt

184

Lučki radnik trebao bi pomoći u privezivanju brodova, ali je mnogo simpatičnije (i za oko ljepše) kada to umjesto njih učini neka simpatična djevojka poput Ines Eterović


alt

183

Ovaj se snimak ne može ponoviti. Barem ne ove godine, jer je snimljen neposredno pred zatvaranje izložbe Lili Gluić. Na slici su umjetnica Lili Gluić i predstavnica Centra za kulturu općine Bol Tihana Pavišić


alt

180

Još uvijek je Darija Marinković naša suradnica koja svojom kamerom bilježi bolska događanja. To što zadnjih dana ne šalje svoje slike - kriv je gips na desnoj nozi, pa se prinudno odmara s članovima svoje obitelji


alt

178

"Likovima" iz obitelji Ružić iznenadno se priključio i Mustafa Nadarević. "Došao sam u Murvicu odmoriti dušu i tijelo" - priznao je poznati glumac kojeg je očarao prekrasni panoramski pogled na susjedni otok Hvar. Pretpostavljamo da Mustafa, kada je već navratio u konobu "Raj", nije uživao samo u pogledu ...


alt

177

Ova dva Marinkovića rijetko se mogu vidjeti zajedno po rivi. Sin Mirjan (lijevo, u sjeni je suncobrana, a ne oca) nema vremena za odmor. Nakon uspješne mature mora raditi i nešto zaraditi jer za studiranje uvijek treba neka kuna. Otac Gabrijel je također vrijedan, ali se po "cipelama" ne bi moglo odrediti imovinsko stanje. "Glavno je da mali nije bos i gol" - nije to rekao Gabrijel, ali možda tako misli (foto: još jedan Marinković - Markito)


alt

176

Vraćajući se s noćnog dežurstva, nakon požara iznad Murvice, grupa vatrogasaca naišla je u utorak 23. srpnja na poznati "lik" iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan" Mustafu Nadarevića (Izet Fazlinović). Bio je malo zbunjen, ali i normalan. Nikako lud jer inače ne bi pristao na zajedničku fotografiju. (foto Nikola Topalović)


alt

175

Ulovljeno u mrežicama, za nas (i vas) na tajnoj lokaciji, ovoga je zubaca od 8,5 kg ulovio Vedran Krunić, snimio je Damir Palavra, a kupio Ivica Karninčić Koloč, poznati kolekcionar slika, a odnedavno i ovih morskih primjeraka. Tko će osladiti brk? Možda je to za Karmelin imendan (16. srpnja) jer je Krunić s ulovom zakasnio za rođendan 11. srpnja (J.E.)


alt

172

Prošlogodišnji pobjednik na turniru "Backgammon Bol Open" Stipe Šesnić ove je godine ostao bez medalje. Kći Hana bila je uspješnija od tate i dobila je srebrnu medalju na turniru u tradicionalnom karateu koji je u isto vrijeme održan u hotelu "Elaphusa". Supruga Branka nije bila mnogo tužna zbog Stipinog neuspjeha, ali je razveselila kćerina medalja.


alt

171

Na štandu Mikulića, na bolskoj tržnici, Vinko Kraljević Veva preuzeo je pršut (na slici), a nismo snimili glavne aktere ove kratke priče: Sandra Katić izvukla je 1. srpnja sretni broj "35" uplaćene tombole koji je krio ime stvarne dobitnice Ane Kraljević, Vevine supruge.


alt

170

Za umjetnost uvijek ima vremena i nikada nije kasno. Potrebna je volja i upornost, a toga ne nedostaje kod Sonje Karmelić Rade. Već šest godina se bavi slikarstvom, a imala je već i samostalnu izložbu u Galeriji Doma kulture. Nije očekivala naš posjet pa smo je snimili s viklerima i tek dijelom njezinih slika. Nacrtala ih je preko šezdeset ...


alt

169

Stari šef u novom ambijentu: Pero Nevistić u restoranu na Zlatnom ratu gdje se nudi i bogati izbor ribe ...


alt

166

Ovo bi mogla biti političko-radna koalicija. U vinogradu osvjedočenih simpatizera SDP-a Tomota i Mate Marinkovića Špodića zatekli smo vrijedne radnike, ali sasvim različitih političkih opcija: (slijeva) Denis Čadonja (HDZ), Joško Marinković (SDP), Vinko Marinković Bumba (žena mu na nezavisnoj listi I. Šćepanovića), Vinko Kraljević Veva (na listi HDZ-HSS) i Mate Petrić (kandidat za zamjenika načelnika na listi SDP-a). Od buke kosilica nije bilo mogućnosti za bilo kakav razgovor ili politički dogovor.


alt

165

Bude li se u Bolu birao "najsuprug" ili "najtata" mi ćemo predložiti Peru Bodlovića i Alena Bošnjaka. Svakodnevno ih viđamo po rivi sa svojom - djecom, za primjer ostalim očevima


alt

164

Nema ljudi bez problema. Ima problema i Miško Batarelo. Jedan je brod, a dvije unuke! Dosjetio se naš Mišo i na jednoj strani broda napisao NELI, a na drugoj TEA


alt

163

Lea Marinković ne krije radost što je na bolskoj tržnici pronašla puža, svoj omiljeni specijalitet


alt


alt

155

Za one koji ga ne poznaju, čude se čovjeku koji šeta uz rub rive i gleda u more, a ne ispred sebe kao drugi šetači. Mario Marinković poznatiji kao Pusa čini to s razlogom. Promatra u more nebi li ugledao hobotnicu. Kada je vidi počinje lov s kraja: udicom ili ostima. I u tome mu nema ravna. Hobotnica na donjoj slici bila je teška 4,5 kg, a svojim ju je aparatom snimio Lovre Baković. Mario kaže da mu je najveći ulov težio 11,5 kg, a obično su hobotnice težile od 7 do 8 kg.


alt

149

Omiljeni bolski poštar Jurica Eterović ujutro je svugdje oko nas sa svojim motorom i poštanskom torbom. Izvan radnog vremena najradije je u društvu supruge Irene i sina Mateja


alt

148

Novu godinu, u romantičnom ambijentu Konobe "Dalmatino", predsjednik općinske organizacije HDZ-a u Bolu Matko Baković dočekao je u društvu svoje supruge Romane


alt

147

U porodici Marinković Joje svatko ima svoje zaduženje. Nona Alma svaki slobodni trenutak koristi za šetnju sa svoje dvije unuke, najčešće po plaži Zlatni rat. Mama Helena Kuzmanić zadužena je za prijevoz, a nono Tomo - čuva kuću. Preostaje još otac ove dvije djevojčice, Josip Kuzmanić. Njegov je zadatak ... Mora netko i da - radi.


alt

143

Bobe (Tonči Martinić) je iz Pučišća, živi u Bolu, a na marendu je došao u Nerežišće. Točno u 12.12 (21. prosinca) kada je kalendarski počela zima, Bobe je zagrizao sendvič u kojem je bio jedan manji dio ovoga vola. Pekao se vol u Prodajnom centru "Berica" gdje se potrošaći po tradiciji svake godine na ovaj dan časte nižim cijenama (popusti do 50 posto), ali i besplatnim jelom, kolačima i pićem. (J.E.)


alt

141

Točno je bilo (datum) 12.12.12. i (sati) 12.12: Boris Lukšić, Goran Vladislavić Gongo i Jerkica Santo na izlasku iz restorana "Santo"


alt

138

Nono Tomo Marinković Joje s unukom Anamarijom Kuzmanić


alt

136

Nije ovo lovačka priča: Dražen Mijač koji je radnim danom u Splitu, a vikendom u Bolu, ulovio je u subotu navečer (17. studenog) na peškafondo sa rive (kod benzinske postaje) ovu lignju tešku 1 kg i 30 deka. To je, kažu nam ovdašnji ribari, najveći ovogodišnji ulov u Bolu. Nakon poziranja za naš portal, Dražen se vratio i ulovio još dvije oveće lignje: u jednoj je bilo pola kilograma, a u drugoj 20 deka. Draženu eto ne treba ni barka za dobar ulov.


alt

128

Mario Marinković Pusa uvijek je tamo gdje se nešto slavi, a slavljenik je očito Nikola Bodlović


alt

127

Vedranu Kruniću nije ovo prvi (a ni posljednji) zubatac ulovljen na panulu. Ovaj, ulovljen 13. listopada, težio je 6,60 kg. Dobitnika je odlučivao loto, a Irena Škrobica se nadala i unaprijed slikala. Međutim, najsretnija je bila Leona Garbajs koja je Vedranov ulov odnjela kući. Irena će to (možda) učiniti drugi put (foto: j.e.)


alt

125

Direktor hotela "Kaštil" Doro Adulmar nikada ne miruje. Slobodno vrijeme koristi za sitne popravke u kući i oko nje.


alt

124

Listopad je sretno počeo za Gitu Marinković. Najprije je Boris Bezmalinović ulovio zubaca teškog četiri kilograma, pa je Čedomil Santo organizirao loto u kojem je 40 Bolki i Boljana

računalo na pobjedu (dobitak). Ali najviše je sreće imala Gita i kući odnjela zubaca. (J.E.)


alt

121

Između dvije vožnje brodicom do Zlatnog rata, na razne načine bolski barkarijoli prikraćuju vrijeme, pa se nije čuditi što je, jedan od njih, Andro Jugović uzeo šešir i tražio "milostinju" za sebe i kolege. Dobro bi došlo jedno hladno, osvježavajuće piće. Možda i uspije ...


alt

119

Bezbrižni odmor: Vinko Mioč, predsjednik Općinskog kaznenog suda u Zagrebu (tijekom godišnjeg odmora nema sudskih rasprava) i Nikša Bjelobradić, šef bolskih vatrogasaca (nema dojava o požarima)


alt

115

Dva brata blizanca s četiri imena (lijevo: Mate Marcin, desno: Piotr Pawel), ali s jednim prezimenom (Marinković) snimljeni su s djevojkom koja ima samo jedno ime (Agnieszka). Ona je došla iz Poljske jer voli Piotra. Još se nezna hoće li Piotr jednog dana preseliti u Poljsku ili će ova lijepa Poljakinja živjeti u Bolu. (J.E.)


alt

114

Kontrasti kod Ivana Malenice: navečer je ribolovac, a po danu najviše voli janjetinu


alt

113

Umorni ali zadovoljni ovogodišnjom turističkom sezonom: Branko Mikulić i Velimir Čulina iz caffe bara "Loža". "Dobro je - kaže Branko - ali je moglo biti i bolje".


alt

112

Frane Kusanović ugodno je organizirao svoje umirovljeničke dane: ujutro na kupanje (dok je more toplo), a popodne u Dom kulture na briškulu i trešete


alt

111

Bakovići i gošća: nona Maja Baković drži na rukama unuku Luciju (kći Matka), gošća Anamarija Asanović (koja već 22 godine dolazi ljeti kod Bakovićevih) drži drugu Majinu unuku Laru (kći Marinele)


alt

109

Pučišćani šefovi u "Elaphusi": Tonči (Bobe) Martinić, šef održavanja, Željko Eterović, šef na hotelskom šanku i Juraj Eterović, direktor hotela


alt

104

Ivica plaća, Zrinka naplaćuje, a Tomu to očito čini sretnim


alt

100 - Jubilarni 100-ti broj ne bez razloga pripao je Ivici Karninčiću Koloču, čija je kuća okružena visokim mirom (zidom), ali on nikada nema mira. Njegova pratilja Karmela nije uvijek oduševljena Koločevim zanimacijama. Najnovije: otvorio je portal neobičnog naziva - www.pizdionica.com


alt

098 - Draganu i Jasenku Milosavljević, kćer i mamu (slijeva na desno) već smo viđali (i snimali) na bolskoj rivi. Ali sada im se pridružila 17-godišnja Tatjana Bundalo (prva zdesna) koja je u Bol doputovala iz daleke Australije. Došla je (prvi put sama) u posjet nonotu i noni (Tomotu i Nedi Marinković Špodić), barba Mati, a u šetnji je s tetom Jasenkom i rodicom Draganom. (J.E.)


alt

096 - Apartmani su popunjeni, građevinski radovi u turističkoj sezoni su zabranjeni, pa Marko Gojević više vremena ima za - marendu. (J.E.)


alt

095 - Mirjana Bodlović rođena Kraljević (na slici lijevo) snimljena je u caffe baru "Varadero" s prijateljicom Nedom Kraljević (desno) dok su ispijale jutarnju kavu, a Mirjana je nahvalila naš portal kojeg svakodnevno otvara u dalekom San Pedru (USA). Kaže kako zajedno sa sestrom Nedom Starčić prati novosti iz rodnoga im Bola, a sada će i oni nju u Americi vidjeti u - bolskom, ljetnom izdanju. (J.E.)


alt

094 - Pomorski kapetan Jurko Karninčić dio svojih umirovljeničkih dana provodi u rodnom Bolu, zavaljen u fotelji kao na komandnom mostu, čekajući da mu se supruga vrati iz Hvara.


alt

087 - Umijeće ih je snimiti zajedno: bračni par Kukoč, Antonia i Tonči (Bager), na svoj imendan, pozvali su na zakusku sve koji su bili na misi u crkvici sv. Ante o kojoj oni brinu - više ona nego on. (snimljeno 13. 06. u 8.45 sati)


alt

081 - Josip Sekulović redovito posjećuje naš portal, a mi smo njega posjetili na radnom mjestu u hotelu "Elaphusa"

 

alt

079 - "Jedinstven doživljaj ribolova" moto je pod kojim će ovoga ljeta Vedran Krunić organizirati riblji turizam brodom "Nono". Svaki dan od 7 do 12 sati (ili prema dogovoru) isplovit će s turistima prema Hvaru ili Blacama, a uspjeh i dobru reklamu garantira nedjeljni ulov (20. svibnja) ovoga zubaca teškog sedam (7) kilograma. (foto: j. egekher)


alt

078 - Masovni snimak bolskih "likova", a to je tek jedan dio osoblja hotela "Elaphusa" koje je uspješno odradilo svoj posao (radni zadatak) na završnoj večeri farmaceuta u petak 18. svibnja.


alt

072 - Prodavač brodskih karata Dragutin Kale tjelovježbom krati vrijeme čekanja do katamarana. Ako opet ne dođe katamaran, tjelovježba se možda i - oduži


063 - Anamarija i Helena Kuzmanić (maškare 2012.) - foto J.E.


062 - Breza i Zdravka Marinković (maškare 2012.) - foto J.E.


061 - Promatrači bez maski: Jozo Bezmalinović i Jeri Marinković (maškare 2012.) - foto J.E.


060 - ONA je Dinko Cvitanić Bilić, a ON je Tonči Kukoč Bager (maškare 2012,) - foto J.E.


055 - Zajednički u bračni (ribo)lov: Ivica Brešković sa suprugom Jelenom

(foto J.E. - snimljeno 19. 09. 2008.)


052 - Ivica Karninčić Koloč (komentar djevojaka: "Ma, nebu ni on nas!")

(foto: J.E. - snimljeno 15. 08. 2007.)039 - SDP-ovac na crkvenom krovu: Mate Marinković Špodić na dobrovoljnom radu pomaže građevinskom obrtniku Vinku Marinkoviću Bumbi

(foto: J.E. - snimljeno 11. 02. 2011.)


033 - Dimnjačara nema u Bolu! Ovo je Vice Marinković, glavni kuhar i vlasnik nekoliko restorana u Lijepoj našoj (foto: J.E. - snimljeno 29. 05. 2010.)


032 - Mate Marinković Špodić: "Ne zavirujte u moj pjat"

(foto: J.E. - snimljeno 29. 05. 2010.)


028 - Branko Mikulić, Đimi Žuvić, Tomislav Marčić i Jakša Marinković Šimić (radni predah) - foto: J.E. - snimljeno 07. 04. 2010.


024 - Bez predaha: Vinko Kraljević i Tonči Martinić Bobe

(foto: J.E. - snimljeno 22. 10. 2009.)


021 - Obitelj Nikolić na trajektu Supetar - Split (bečka škola)

(foto: J.E. - snimljeno 02. 10. 2008.)
007 - Leo Lalić na ugodnom radnom zadatku (foto: J.E. - snimljeno 28. 08. 2007.)