Obavijesti i oglasi

alt


PONEDJELJKOM, SRIJEDOM I PETKOM:

NA AKCIJI VIŠE ARTIKALA


SRIJEDA, 20. rujna samo na Račiću:

ovčja roštiljska kobasica 0,300g  26,00 kn (stara cijena 37,20 kn)

debrecinke grill 0,300g 17,40 kn (24,90 kn)

kobasice sa sirom 0,300g 17,50 (25,00 kn)

domaće hrenovke 0,300g  16,10 kn (23,10 kn)od 11. 09. 17. radno vrijeme  9 - 23 h


**************************************


PISMO DVD-a BOL: MOLBA ZA POMOĆ

Poštovani mještani Bola, poštovani gospodarstvenici, poštovani poslovni partneri i prijatelji Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bol“

Ovim putem namjera nam je upoznati javnost s neodgodivim potrebama Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bol“, a koje su od izričitog značaja, prvenstveno za mjesno stanovništvo, a zatim i za sve koji u Bolu obitavaju, bilo iz turističkih ili drugih razloga, te potaknuti javnost na promišljanje o odluci o donaciji novčanih sredstava.

Neodgodive potrebe zbog kojih se Društvo odlučilo obratiti javnosti jesu:

1.    izgradnja vatrogasnog doma,
2.    nabava navalnog vatrogasnog vozila te
3.    nabava namjenske opreme.

Novčana sredstva koja DVD „Bol“ raspolaže na godišnjem nivou nisu ni blizu dostatna za predviđene i nužno potrebne aktivnosti kojim bi se osigurala adekvatna protupožarna zaštita kao i sav ostali,javnosti već poznat,angažman koje Društvo krajnjim naporima pruža u ovoj zajednici.


1. Izgradnja vatrogasnog doma
Adekvatni vatrogasni dom kao osnovni preduvjet ostvarenja efikasne protupožarne zaštite i vatrogastva, ali i mjesto okupljanja i drugih udruga i organizacija koje egzistiraju u Bolu prijeka je potreban mjesta. Građevinska dozvola za njegovu izgradnju istječe u travnju 2018. godine i, ukoliko se do tog roka ne započne s predviđenim radovima, za produženje valjanosti postojeće dozvole ili ishođenje nove biti će potrebno ponovno uložiti novčana sredstva i određeno vrijeme. Postojeći objekt u kojem  Društvo djeluje od osnutka 1995. godine(stara i derutna drvena baraka iz 70-ih godina prošlog stoljeća)ispod su razine koju zahtijeva ova djelatnost i ispod razine Bola kao poznate turističke destinacije, što je i bio poticaj za pokretanje planiranja izgradnje jednog cjelovitog i za Bol današnjeg doba neophodnog infrastrukturnog objekta.


2. Nabava navalnog vatrogasnog vozila
Kako bi se pružila djelotvorna i za Bol neophodna protupožarna zaštita, postojeće stanje voznog parka Društva ne zadovoljava: vozila su stara u prosjeku 30 godina (najstarije navalno vatrogasno vozilo staro je 42 godine) i potrebni su prečesti popravci što je, u konačnici, vrlo teško zbog nedostatka rezervnih dijelova, a iziskuje i znatna novčana sredstva.


3. Nabava namjenske opreme i materijalno-tehničkih sredstava
Dobrovoljno vatrogastvo ne podrazumijeva samo angažman nekolicine ljudi i posjedovanje vatrogasne cisterne već podrazumijeva i potrebu osposobljavanja i usavršavanja dobrovoljnih vatrogasaca, posjedovanje osobne i skupne  opreme i materijalno tehničkih sredstava kojima se osigurava pravovremena i učinkovita intervencija vatrogasne postrojbe bez obzira o kakvoj se intervenciji radi (vatrogasnoj, tehničkoj ili nekoj drugoj ). Ispravnost vozila, nabava nove opreme, atestiranje postojeće opreme, njezino održavanje kao i održavanje prostora u kojem egzistiramo iziskuje znatna novčana sredstva.


Za izgradnju vatrogasnog doma sukladno projektnoj dokumentaciji i za nabavku novog navalnog vatrogasnog vozila potreban nam je je iznos od najmanje 11.000.000 kuna.
Sukladno gore navedenome svaka donacija u navedene svrhe bila bi više nego dobrodošla, transparentnost istih, kako u smislu objave primitaka novca, tako i u smislu objave u što bi se sredstva iz istih ulagala, bila bi zajamčena.
Apelirajući na osviještenost javnosti o potrebama za navedenim, ljubazno molimo Vaše donacije u kolikim god iznosima bile (a svaka je, i najmanja, dobrodošla). Ukoliko po gore navedenom postoje ikakve nejasnoće, budite slobodni obratiti se Društvu za objašnjenje prethodno iznesenih težnji.

S poštovanjem,
Goran Jekić, predsjednik DVD-a Bol

Broj računa za donacije: HR7023300031100108714


alt


Portal boljani.info u potpunosti podržava i pozdravlja ovu akciju u nadi da će se mnogi Boljani i prijatelji Bola odazvati pozivu i pomoći prema svojim mogućnostima. Mi ćemo u posebnoj rubrici objavljivati uplate odnosno imena pravnih i fizičkih osoba koje su uplatili.

**************************************************