WTA TENIS TURNIR 03. - 09. 06. 2019.

alt


PROGRAM WTA TURNIRA


Ponedjeljak, 3. lipnja:
16.30 h – Ždrijeb / Cocktail bar Varadero;
20.00 h – Player’s party: „Party at 8, so we don’t stay up late“


Utorak, 4. lipnja:
13.00 h – 1. kolo;
20.30 h – Meč dana;


Srijeda, 5. lipnja:

13.00 h – 1. kolo;
20:30 h – Meč dana;


Četvrtak, 6. lipnja:
13.00 h – 1/8 finala;
13.00 h – Kid’s Day: „Uz Kraš i slatkiše, Dječji dan vrijedi više!“, Centralni stadion;
20.30 h – Meč dana;


Petak, 7. lipnja:
14.00 h – Četvrtfinalni mečevi;
21.00 h – Večer klapske pisme – Klapa Cambi i Klapa Šufit;


Subota, 8. lipnja:
14.00 h – Polufinalni mečevi;
23.00 h – DJ Niki Belucci / Cocktail bar Varadero


Nedjelja, 9. lipnja:
Finale parova;
19.00 h – Koncert: Nina Badrić unplugged;
20.00 h – Finale
Ceremonija dodjele nagrada uz nastup svjetski poznate pijanistice Lole Astanove


alt


alt


WTA PRIZNANJE ZA PLENKOVIĆA

Antunu Plenkoviću, bivšem direktoru Croatian Bol Ladies Open, uručeno je u petak u Bolu službeno priznanje i zahvala Ženske asocijacije (WTA) za promociju ženskog tenisa na području Jugoistočne Europe. Isto je priznanje primio i načelnik općine Bol Tihomir Marinković na finalu nedavno održanog WTA turnira u Bolu.
U odsutnosti Antuna Plenkovića priznanje je tada preuzeo aktualni direktor WTA turnira Feliks Lukas, koji je sada predao priznanje Antunu Plenkoviću. Pri uručivanju priznanja bili su nazočni načelnik općine Tihomir Marinković i direktor TZO Bol Markito Marinković. (đ.e.)

objavljeno 21. 06. 19. u 23:55 h

********************


alt

Meksikanka Cristine Romaro Conte, supervizorica WTA na turniru, osobno je načelniku Općine Bol Tihomiru Marinkoviću uručila priznanje WTA za promociju ženskog tenisa na području Jugoistočne Europe.


NAČELNIK OPĆINE: HVALA SVIMA KOJI SU POMOGLI

Ove se nedjelje navršava tjedan dana da je završio IV. WTA Croatia Bol Open, a još o tome pišu domaći i strani mediji. Svi se slažu da je turnir bio bogatiji i sadržajniji od svih dosadašnji, a posebno veseli podatak da se publika vraća na stadion.
Svesrdnu financijsku ali i drugu pomoć oko pripreme natjecanja, pružila je prvenstveno Općina Bol i Turistička zajednica, odnosno njihovi čelnici načelnik općine Tihomir Marinković i direktor TZO Markito Marinković.
- Naš je zadatak bio, kao domaćina – kaže nam načelnik Tihomir Marinković – da Bol bude istinski domaćin, da Boljani budu dio te manifestacije. Samo natjecanje popraćeno je nizom drugih događanja u mjestu ili na samom stadionu. Sve je više onih koji shvaćaju da je teniski turnir svjetski događaj, dobitna kombinacija za promidžbu Bola kao turističke destinacije. Oni koji su pratili ili bili sudionici u organizaciji ili došli na stadion, znaju koji su napori učinjeni i svjedočili su iskoracima u odnosu na prošle godine. Skeptici i kritičari uvijek imaju mogućnosti da barem idućih godina budu dio teniskih događanja u Bolu. Zahvaljujem, kao načelnik Općine, svima koji su na bilo koji način pomogli ovom uspjehu, pa i kritičarima ako su dobronamjerno željeli neke pomake na bolje. (j.e.)

objavljeno 15. 06. 19. u 22:40 h

********************


alt


DIREKTOR TURNIRA: HVALA BOLJANIMA

Završni vikend bolskog turnira započeo je polufinalnim mečevima u subotu i svečanom večerom u vrtu Dominikanskog samostana na kojoj su među visokim uzvanicima bili Gabrijela Žalac, izaslanica Premijera RH i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Josip Bilaver izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, potom Tonči Glavina, državni tajnik ministarstva turizma, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa u Središnjem državnom uredu za šport. Naravno, večeri su uz brojne predstavnike tvrtki sponzora nazočili i Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije te načelnik općine Bol Tihomir Marinković.
Izvrstan domaćin večeri bio je provincijal dominikanaca Slavko Slišković.
Na završnom meču nije mogao prisustvovati izaslanik predsjednice, no na dodjelu je došao i uručio nagradu drugoplasiranoj tenisačici Lovro Kuščević, ministar Uprave.
Posebno je iznenađenje za publiku i goste bilo osam štandova gdje se moglo besplatno degustirati hvarsko vino (Andro Tomić i Ivo Duboković iz Jelse), ali i proizvodi bolskog Jako vina. Svoje su štandove imali Muzej uja iz Škripa, Uje Botteri, Galerija Jakšić iz Donjeg Humca, mesnica Pivac …
Finalni meč na tribinama su pratili gradonačelnica Supetra, gradonačelnik Hvara, načelnici Jelse i Sutivana, nekolicina saborskih zastupnika, predstavnici sponzora (HT, Kraš) …
Bio je to dan punih tribina, odličnog koncerta Nine Badrić, a prije proglašenja pobjednice, vrhunska pijanistica Lola Astanova nastupila je s pjesmom grupe Queen „We are the champions“.
- Još sam pod dojmom događanja i komplimenata – rekao nam je direktor turnira Feliks Lukas. – Mediji su odlično pratili događanja u Bolu, posebno me raduju napisi objavljeni u talijanskim novinama. Imali smo odlično vrijeme i dobar termin za izravan TV prijenos. Ovo je do sada bio turnir sa najkvalitetnijim igračicama. Hvala publici na odazivu, naročito Boljanima i Bračanima. Napori koje smo učinili u pripremnom periodu dali su rezultata i nadam se da će ubuduće biti još bolje. Naravno da računamo kako će nam se priključiti i novi sponzori. Mnogo će za promidžbu Bola značiti i spot pijanistice Lole Astanove, koja je umjesto Venecije za snimanje odabrala Bol i Zlatni rat. (j.e./l.v.)


U prilogu linkovi tekstova objavljenih u talijanskim novinama:

Gazzettadellevalli.it: https://www.gazzettadellevalli.it/…/wta-croatia-bol-open-…/…

Livetennis.it.: http://www.livetennis.it/…/resoconto-dal-torneo-wta-di-bol…/

Ubitennis.com: https://www.google.it/…/bol-e-un-successo-vince-tamara…/amp/

(objavljeno 12. 06. 19. u 22:30 h)

********************


alt


BOLSKI TURNIR NAJBOLJI U TOJ KLASI

Iako je četvrto izdanje WTA Croatia Bol Open završeno u nedjelju navečer, ne prestaju komentari i pohvale teniskim događanjima u Bolu. Osvrtu Meksikanke Cristine Romaro Conte, supervizorice WTA (jedne od 11 odabranih na svijetu), objavljenom u „Jutarnjem listu“ 11. lipnja, dali smo danas prednost ispred najavljenog razgovora sa direktorom turnira Feliksom Lukasom.
U svom izvještaju revizorica je napisala da je bolski turnir najbolji u toj klasi. Ocijenila je 11 poglavlja, a za 9 je dala maksimalnu ocjenu 10: tereni, hotelski smještaj, prehrana, suci, sakupljači lopti, sigurnost, ambijent, organizacija i direktor turnira.
Igračice su dobile ocjenu 9 uz napomenu da je ovo po sastavu najjači turnir, a došle su tenisačice visokog ranga.
Publika je dobila ocjenu 6, a supervizorica Cristine je mišljenja kako ovaj turnir zaslužuje veću brojnost gledatelja. Među gostima bi, kaže, trebalo bolje promovirati turnir.
„Jutarnji list“ objavljuje na kraju izvještaja iz Bola i izjavu supervizorice Cristine Romaro Conte: „Bila sam ove godine na turnirima neprocjenjive jačine i kvalitetnijima kao što su Sydney, Miami, Istambul, Roland Garros … ali bi ih sve rado preskočila u zamjenu za funkciju u Bolu. A to je pravi dokaz da se trud organizatora i svih Boljana itekako isplatio“. (j.e.)

objavljeno 11. 06. 19. u 21:50 h

********************


alt


alt


NAJVIŠA OCJENA ZA WTA TURNIR

Za konačnu ocjenu ili odluku, savjetuju nas naši stari, treba najprije prespavati. Mi smo ih poslušali, a u ponedjeljak mislimo isto: četvrto izdanje WTA turnira ove godine zaslužuje najvišu ocjenu, a zbog onih koji su zbog toga pomalo tužni, napišimo da uvijek može biti bolje.
Sve se apsolutno posložilo za rečeni uspjeh. Šest dana nije bilo kiše, na bolskom trgu se uživalo u nastupu klapa Šufit i Cambi, u cocktail baru Varadero je bila atraktivna DJ Niki Belucci … Na dan finala osam je štandova otvoreno na samom stadionu gdje su se nudila vrhunska hvarska vina, ali i bolskog Jako vino … Turistički vlakić je besplatno prevozio iz centra mjesta do stadiona, a mnogi su na stadion došli zbog Nine Badrić (mogla je pjevati i koju minutu duže) ili pijanistice Lole Astanove. Rezultat svega toga je ispunjeno gledalište.
Hvala i Turističkoj zajednici što je zainteresiranim Boljanima, ali i njihovim gostima, omogućila besplatan ulaz.
Za uzbuđenja na samom finalu treba zahvaliti i dvjema tenisačicama: Slovenki Tamari Zidanšek i Španjolki Sari Sorribes Tormo. Njihov je meč bio mukotrpan i težak, ali iznimno interesantan. Trajao je puna 2 sata i 20 minuta. Publika kao da je više bila naklonjena Tamari Zidanšek, a možda je i razumljivo. Tamara je prošlogodišnja pobjednica turnira, iako bi sigurno publika najviše voljela da je u finalu bila neka igračica iz Hrvatske.
Za komentar i ocjenu zamolili smo direktora turnira Feliksa Lukasa. Objavit ćemo njegovo mišljenje u sutrašnjoj Bolskoj kronici. (j.e.)

objavljeno 10. 06. 19. u 22:25 h

********************


alt

Pogled na gledalište tijekom koncerta Nine Badrić


alt

Sjever se napunio na početku finala


alt


alt

Lovre Šarić (s mamom Jozicom) najmlađi je gledatelj tenis turnira (rođen je 28. 09. 2018.)


alt


alt


alt

U gledalištu smo "otkrili" i Viska Haladića, političara iz Starog Grada ...


alt

Gosti u VIP loži na stadionu


alt


alt


alt


WTA JE ZAVRŠEN, ZIDANŠEK DRUGI PUT POBJEDNICA

Slovenska tenisačica 22-godišnja TAMARA ZIDANŠEK, 60 igračica na svjetskoj rang listi, ove je godine, po drugi put za redom, pobjednica WTA Croatia Bol Open. Ona je u finalu sa 7:5 i 7:5 pobijedila španjolsku tenisačicu Saru Sorribes Tormo.
Na kraju susreta, gošća večeri, pijanistica svjetskog glasa Lola Astanova, pjesmom „We are thechampions“ najavila je dodjelu nagrada i priznanja.
Cristina Romero, supervizorica turnira, je ispred WTA uručila posebno priznanje za promociju ženskog tenisa načelniku općine Bol Tihomiru Marinkoviću i Antunu Plenkoviću, direktoru „starog“ WTA turnira u Bolu, koji je bio spriječen doći u Bol pa je priznanje preuzeo direktor turnira Feliks Lukas.
- Turnir će rasti i trudit ćemo se da bude bolji, bolji i bolji – rekao je Marinković.
Potom je Doris Pinčić vodila proglašenje pobjednika, a Tamara Zidanšek bila je oduševljena publikom na turniru.
- Hvala mome timu, ali prvenstveno vama koji ste me tako divno bodrili – gotovo u suzama bila je Zidanšek.
Kako je osvojiti drugi put uzastopce turnir u Bolu?
- Poseban je osjećaj, ne mogu ni zamisliti kako je Nadalu 12 puta osvojiti Roland Garros, meni je ovo fantastično – priznala je Slovenka.
Ako dođeš do 12 titula u Bolu, morat ćeš kupiti tu negdje parcelu?
- Da, da, napraviti apartman, ne bi bilo loše - priznala je Zidanšek.

Kamene skulpture teniskog reketa pobjednici je uručila ministrica Gabrijela Žalac, a drugoj finalistici ministar Lovro Kušćević.
Finale četvrtog po redu WTA turnira pratio je veliki broj gledatelja. Došlo ih je skoro pa 2.000, mnogo više nego Bol ima stanovnika. Istina, na koncert Nine Badrić i finalni susret slovenske i španjolske tenisačice, došli su gledatelji iz ostalih mjesta na Braču, a brodom Đani došlo je i šezdesetak Hvarana. (j.e.)

objavljeno 10. 06. 19. u 00:10 h

********************


alt


alt


alt


alt


alt


NEŠTO VIŠE OD TENISA

Ove godine uz natjecanja na WTA turniru, organizirana su i popratna događanja. Na glavnom trgu u mjestu, prošlog petka, nastupile su u dvosatnom programu klape Šufit i Cambi. Sutradan, u subotu, u cocktail baru Varadero zvijezda večeri bila je atraktivna DJ-ica svjetskog glasa Niki Belucci.

Sat vremena prije finala na stadionu je pjevala Nina Badrić, a posjetitelji su besplatno mogli degustirati vrhunska hvarska vina, a također ponudu i Jako vino.
Prije uručivanja priznanja čuli smo i pijanisticu svjetskog glasa Lolu Astanovu.

Vlasnici turističkih vlakića besplatno su od autobusne stanice do stadiona prevozili gledatelje.

objavljeno 09. 06. 19. u 23:40 h


alt

Tamara Zidanšek, prošlogodišnja pobjednica, u nedjelju je u finalu


alt

Sara Sorribes Tormo


alt

Pobjednice u igri parova: Mandy Minella (LUX) i Timea Bacsinszky (SUI)


FINALE WTA BOL OPEN: ZIDANŠEK BRANI NASLOV

Slovenka Tamara Zidanšek i Španjolka Sara Sorribes Tormo igrat će u nedjelju u velikom finalu WTA Croatia Bol Opena. Finale počinje u 20 sati, a sat ranije zagrijat ćemo se uz koncert Nine Badrić. Nakon finala gledatelja i tenisačice, u sklopu ceremonije zatvaranja nastupit će svjetski poznata pijanistica Lola Astanova.
Zidanšek je u pravome trileru u polufinalu pobijedila svoju mladu sunarodnjakinju Kaju Juvan 2:6, 7:5, 7:5. Juvan je u trećem setu bila nadomak trijumfa, vodila je 5:2, ali nije uspjela izdržati novi nalet Zidanšek. „Od prvog kola svi su mečevi teški, očekivala sam tako i protiv Kaje. Prvi nam je ovo put da igramo međusobno, a nije lako igrati protiv cure iz Slovenije znajući da nas je tako malo.“ – kazala je Zidanšek.
Imate sada priliku obraniti naslov? „Nadam se da ću uspjeti.“ – rekla je Zidanšek.
Mnogi su gledatelji navijali za Kaju. „Da, hvala svima koji su navijali za mene, dizali su me, na kraju su i Tamari pljeskali. Bio je užitak ovdje igrati.“ – rekla je Kaja.
U drugom polufinalu nije bilo previše neizvjesnosti. Sara Sorribes Tormo igrala je odlično, sigurno, mirno... I pobijedila Annu-Karolinu Schmiedlovu 6:4, 6:0.
U finalu parova slavile su Mandy Minella i Timea Bacsinszky koje su sa 0:6, 7:6 (3), 10:4 pobijedile Renatu Voracovu i Corneliju Lister.

BESPLATNI PRIJEVOZ DO STADIONA
Koncesionari, obrti „Frane“ i „Ferata“, vlasnici turističkih vlakića, priključiti su se donatorima i sponzorima WTA tenis turnira. U nedjelju, na dan finala, besplatno će turističkim vlakićem prevoziti od benzinske stanice do tenis stadiona.
Polasci su u 18.00 i 18.40 sati.
Dovoljno je vozaču pokazati, za besplatnu vožnju, ulaznicu za finale.

DEGUSTACIJA VRHUNSKIH VINA
Nakon ulaza na teniski stadion postavljeno je osam štandova. Na njima će izlagati svoje proizvode vinari s Hvara, ali i bolsko „Jako vino“. U njihovu kvalitetu moći će se uvjeriti i posjetitelji koncerta i finalnog meča jer će se izložena vina moći i degustirati. Degustacija je planirana do početka koncerta Nine Badrić.

objavljeno 08. 06. 19. u 22:25 h

********************


alt


alt


GALA VEČERA KOD DOMINIKANACA

Organizatori WTA turnira pozvali su u subotu navečer stotinjak uzvanika na sponzorsku gala večeru. Ambijent je posebno izabran: botanički vrt u Dominikanskom samostanu na Glavici. Osim jela i pića, koje je pripremio bolski restoran Vendetta by Vagabundo, bilo je i glazbenog programa. (j.e.)

objavljeno 08. 06. 19. u 22:20 h

********************


alt

Tamara Zidanšek igrat će u subotu - polufinale


WTA TURNIR: OD TRI POBJEDNICE OSTALA JEDNA

Od triju osvajačica WTA Croatia Bol Opena do polufinala je dogurala samo jedna – Slovenka Tamara Zidanšek. Ona je u prvom kolu izbacila prvu pobjednicu, Luksemburžanku Mandy Minellu, a sada je u četvrtfinalu sa 7:6 (5), 6:4 pobijedila Švicarku Timeu Bacsinszky koja i dalje tako ostaje bez naslova u Bolu. Druga pobjednica je ispala u četvrtfinalu, riječ je o Srpkinji Aleksandri Krunić koju je izbacila mlada Slovenka Kaja Juvan rezultatom 7:5, 6:3. Juvan je još jednim odličnim nastupom potvrdila svoj veliki potencijal. Ona će u polufinalu igrati protiv svoje sunarodnjakinje Zidanšek.
„Danas nije bio lagan meč, na kraju sam sretna napustila teren. Meč su presudile „malenkosti“. Lomilo se na prvom setu, kad sam to dobila bilo je lakše“ – rekla je Zidanšek.
Bol je za nju poseban turnir: „Prelijepo mi je ovdje, blizina mora, kupanje... Baš je posebno.“ – rekla je Tamara.
A ta Kaja Juvan djeluje kao potencijalni „nextbigthing“. Mnoge su tako izgledale, a nisu postale, ali ima potencijal. „Nisam znala što očekivati od ovog turnira na kojemu je puno dobrih igračica koje su u top 100. Nisam danas najbolje odigrala, ali prošla sam. Protiv Krunić me malo „prala“ nervoza, ali uspjela sam.“
Polufinale protiv Zidanšek?
„Poznajem je, igramo FED Cup zajedno. Znam kako igra, dobra je i konstantna. Teško je igrati protiv nekoga iz iste zemlje. Čeka nas borba, nadam se da ću pobijediti. Moja je prednost što sam agresivnija, a Tamara ima konstantu u igri.“ – dodala je Kaja.

U 13 sati u subotu na rasporedu je finale parova: C. Lister (SWE) / R. Voracova (CZE) - T. Bacsinszky (SUI) / M. Minella (LUX). Polufinala u pojedinačnoj konkurenciji počinju u subotu u 14:30 sati na centralnom terenu Bluesun teniskog centra, prve igraju Zidanšek i Juvan. (l. visković)

objavljeno 07. 06. 19. u 23:15 h

********************


alt


alt


alt


POKLON WTA TURNIRA: KLAPE „ŠUFIT“ I „CAMBI“

Završni vikend, kako su organizatori WTA turnira i najavili, počeo je u petak navečer. Ispred Župne crkve, mnoštvu na prepunom glavnom trgu, pjevale su splitska klapa Šufit i kaštelanska klapa Cambi. Slušajući izvrsnu izvedbu dalmatinskih pjesama, uživali su domaći i strani gosti, a drago nam je bilo vidjeti i brojne mještane.
Koncert klapa Šufit i Cambi trajao je puna dva sata, od 21 do 23 h. (j.e.)

objavljeno 07. 06. 19. u 23:05 h

********************


alt


BESPLATNI PRIJEVOZ U NEDJELJU

Koncesionari, obrti „Frane“ i „Ferata“, vlasnici turističkih vlakića, odlučili su se priključiti donatorima i sponzorima WTA tenis turnira koji se igra u Bolu. U nedjelju, na dan finala, besplatno će turističkim vlakićem prevoziti od benzinske stanice do tenis stadiona.
Polasci su u 18.00 i 18.40 sati.
Dovoljno je vozaču pokazati, za besplatnu vožnju, ulaznicu za finale.
Savjetujemo da se Boljani i njihovi gosti na stadion upute u 18, iako je koncert Nine Badrić u 19 sati. Po dolasku na stadion imaju vremena posjetiti i besplatno kušati hvarska vrhunska vina (na 7 štandova) ali i Jako vino (1 štand).

objavljeno 07. 06. 19. u 23:00 h

********************


alt


POZIV NAČELNIKA: IDEMO NA FINALE WTA!

Dragi prijatelji,
svjedoci smo ovog tjedna održavanje u našem Bolu četvrtog po redu natjecanja tenisačica, obnovljenog WTA turnira Bol Open. Jedino je to natjecanje tenisačica koje se održava u Hrvatskoj, a vjeruje se kako će sigurno neke od njih, koje dolaze u Bol, postati i svjetske teniske zvijezde.
Bol i Boljani, kao i sve svoje goste, dočekuju tenisačice i one koji sudjeluju u organizaciji, otvorena srca. Svoju dobrodošlicu možemo im iskazati na finalnom meču u nedjelju navečer na centralnom stadionu Bluesun hotela.
Dođite u što većem broju kako bi našu dobrodošlicu vidjeli i gledatelji u izravnom TV prijenosu.
Vaš načelnik općine Bol

Tihomir Marinković

objavljeno 07. 06. 19. u 22:55 h

********************


alt


ATRAKTIVNA NIKI BELUCCI U „VARADERU“

Zvijezda subotnje večeri bit će atraktivna DJ-ica svjetskog glasa Niki Belucci. Nakon 23 sata kreće glazba u cocktail baru „Varadero“.
Nikki Belucci (rođena kao Pósán Nikolett u Budimpešti 10. ožujka 1983. godine) je mađarski disk jockey specijaliziran za house muziku, i poznat po tome što povremeno vodi house partyje u toplesu. U djetinjstvu se uspješno bavila gimnastikom.
Nije joj ovo prvo gostovanje u Bolu. Nastupala je već u cocktail baru na Studencu.

objavljeno 07. 06. 19. u 22:50 h

********************


alt

T. Mrdeža se prerano oprostila od WTA turnira u Bolu


TREĆI DAN WTA: ISPALA I T. MRDEŽA

Nakon drugog kola WTA Croatia Bol Opena nema više hrvatskih predstavnica, zadnju preostalu uzdanicu Terezu Mrdežu izbacila je Njemica Laura Siegmund u iscrpljujućem meču koji je potraja dva sata i 45 minuta, konačni je rezultat 3:6, 7:6 (5), 6:1 za Siegmund.
Mrdeža je imala lijepu priliku plasirati se u četvrtfinale nakon što je uzela prvi set, a u drugom vodila 3:1, a onda je imala još tri break lopte za 4:1 koje nije iskoristila. Potom je Siegmund povela 6:5, no Mrdeža se dokopala tie-breka. U tom odlučujućem 13. gemu drugog seta Mrdeža je povela 5:4 i imala dva svoja servisa. No, odradila je to jako loše i Siegmund je okrenula priču u svoju korist te sa 7:5 dobila tie-break i izjednačila na 1:1 u setovima.
U trećem setu iskusna Njemica je još podigla igru, a Mrdeža nije imala snage za pravu borbu.
„U zadnjim mečevima mi se to stalno dešava,bude sve realno gotovo i trebam odigrati do kraja i onda kiksam.“ – izjavila je Mrdeža na kraju te dodala: „Digla je svoju igru kada je bilo najkritičnije, znala sam da mi neće davati jeftine poene u ovom meču, znala sam kako igra i na kraju sam ja njoj dopustila da diktira. Vjerojatno trebam i ja više vjerovati u sebe, da ja to doista mogu.“ – zaključila je.
Švicarka Timea Bacsinszky je sa 6:2, 6:4 pobijedila Japanku Nao Hibino.
Lanjska pobjednica Tamara Zidanšek se namučila, ali je uspjela pobijediti Švicarku Stefanie Voegele 3:6, 6:2, 6:3,
Uvjerljive su bile Španjolka Sara SorribesTormo koja je sa 6:3, 6:2 pobijedila Varvaru Flink, dok je Aleksandra Krunić, pobjednica iz 2017. godine, sa 6:2, 6:1 „isprašila“ Anu Bogdan. Švicarka Jill Teichman je sa 6:2, 6:2 pobijedila Belgijku Ysaline Bonaventure.
Prava se drama odvijala u dvoboju Njemice Anne-Lene Friedsam i Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove. Potonja je prvi set izgubila 4:6, a drugi dobila uvjerljivo sa 6:0. U završnici je odluka pala u tie-breaku trećeg seta, a njega je sa 8:6 dobila Schmiedlova. (l. visković)


SEMAFOR 3. DANA (ČETVRTAK)
S. SorribesTormo (ESP) - V. Flink (RUS) 6:3, 6:2
A. Krunic (SRB) - A. Bogdan (ROU) 6:2, 6:1
L. Siegemund (GER) - T. Mrdeža (CRO) 3:6, 7:6 (5), 6:1
K. Juvan (SLO) - [5] A. Sharma (AUS) 6:1, 6:0
T. Zidanšek (SLO) - S. Voegele (SUI) 3:6, 6:2, 6:3
A. Friedsam (GER) - [4] A. Schmiedlova (SVK) 6:4, 0:6, 6:7
T. Bacsinszky (SUI) - N. Hibino (JPN) 6:2, 6:4
J. Teichmann (SUI) - Y. Bonaventure (BEL) 6:2, 6:2

RASPORED ZA PETAK, 7. LIPNJA

BLUESUN start 1:00 pm
[1] T. Zidanšek (SLO) vs [7] T. Bacsinszky (SUI)
[6] J. Teichmann (SUI) vs [4] A. Schmiedlova (SVK)
[3] A. Krunić (SRB) vs K. Juvan (SLO)
[8] L. Siegemund (GER) vs [2] S. Sorribes Tormo (ESP)

LUKAS start 2:00 pm
[1] C. Lister (SWE) / R. Voracova (CZE) vs B. Gumulya (INA) / J. Rompies (INA)

Not Before 3:30 pm
After Rest - A. Fomina (RUS) / T. Mrdeza (CRO) or A. Bogdan (ROU) / C. Skamlova (SVK) vs [2] T. Bacsinszky (SUI) / M. Minella (LUX)

objavljeno 06. 06. 19.

********************


alt


alt


alt


DJEČJI DAN NA WTA BOL

Današnji je dan (četvrtak) na terenima Bluesuna započeo smijehom i veseljem oko sedamdeset dječaka i djevojčica od 7 do 12 godina iz osnovnih škola Supetar i Bol. S druge strane mreže bile su Timea Bacsinszky, Cornelia Lister i Tena Lukas i odmah na zagrijavanju je započelo gađanje lopticama. Potom su uslijedile lekcije iz tenisa i prebacivanje preko mreže, a za uloženi trud i odličnu igru i zabavu bivša tenisačica Tajna Lukas i odbojkašica Lorena Šipić, koje su vodile program, nagradile su ih slatkišima Kraša jer „Uz Kraš i slatkiše, dječji dan vrijedi više“! (l.v.)

objavljeno 06. 06. 19.

********************


alt


alt

U petak navečer u 21 sat na bolskom trgu (kod Varadera) nastupaju klape Cambi i Šufit. Ulaz je slobodan


VIKEND TENISA I GLAZBE

Prema najavama prognostičara, vikend pred nama bit će prvi sparni, ljetni vikend ove sezone, a naš prijedlog je da ga provedete u Bolu. Završni vikend WTA Croatia Bol Opena započinje u petak, tradicionalnim nastupom klapa u centru mjesta od 21 sat, kada nastupaju klape Šufit i Cambi.
U subotu će se igrati polufinalni mečevi na terenima Bluesun teniskog centra Zlatni rat od 14 sati, a zvijezda subotnje bolske večeri bit će DJ-ica svjetskoga glasa Niki Belucci koja od 23 sata kreće s glazbom u cocktail baru Varadero.
Na dan velikog finala program započinje u 19 sati na Centralnom terenu koncertom istinske dive domaće glazbe, Nine Badrić. Po završetku meča, u sklopu ceremonije zatvaranja, najavljen je nastup vrhunske pijanistice Lole Astanove. 34-godišnja Lola rođena je u Uzbekistanu, a od 2003. živi u SAD-u. Poznata je po briljantnim interpretacijama Chopina, Liszta i Rahmanjinova, ali i suvremenih skladbi i izvođača poput Rihanne, grupe Queen... (l.v.)

objavljeno 06. 06. 19.

********************


alt


DODATNE ULAZNICE

Turistička zajednica Bol osigurala je dodatnih 50 besplatnih ulaznica za polufinale i finale WTA tenis turnira. Ulaznice se mogu dobiti u uredu TZO Bol tijekom subote ujutro, od 9 do 12 sati. Pravo na besplatnu ulaznicu, osim Boljana, imaju i njihovi gosti. (j.e.)

objavljeno 06. 06. 19.

********************


alt

Večernji susret T. Lukas vs L. Siegemund, 5. lipnja na Centralnom stadionu


alt

Tena Lukas


DRUGI DAN WTA: OPROŠTAJ T. LUKAS

Drugi dan WTA Croatia Bol Opena nije bio sretna za naše tenisačice. U prvom meču dana na centralnom terenu Bluesun teniskog centra Zlatni rat naša Jana Fett izgubila je 6:2, 6:2. Fett se u prvom setu držala do 2:3, a onda ostatak seta prepustila protivnici, a drugi je set bio baš kopija prvoga. Nije bilo sigurnosti u Janinim udarcima tako da je Švicarka sigurnim držanjem lopte i bez previše riskiranja došla do lagane pobjede.
Sredina dana bila je rezervirana za Leu Bošković, no Njemica Anna-Lena Friedsam bila je bolja s dva puta po 6:4. Na samome kraju dana u meču koji je na centralnom terenu Bluesun teniskog centra pred tristotinjak gledatelja počeo u 20.30 sati Laura Siegmund pobijedila je lanjsku polufinalisticu Tenu Lukas 6:2, 6:2.
„Ambijent je bio jako dobar, ali ja sam igrala loše. Laura nije odigrala ništa spektakularno, imala je i malo sreće u nekim poenima, no ja nisam bila na razini i servis mi nije funkcionirao kako treba.“ – kazala je Tena.
I doista, puno duplih pogrešaka, u jednom gemu čak tri... Tako se nije moglo puno više od ovoga.
Jedina preostala hrvatska tenisačica u ždrijebu je Tereza Mrdeža i ona će u drugome kolu u četvrtak igrati upravo protiv Siegmund koja je večeras pobijedila Tenu: „Iskreno se nadam da će Tereza uspjet protiv nje. Bit će to dobar meč.“ – zaključila je Tena.
Odličan je meč odigrala Slovenka Kaja Juvan. Njezina sunarodnjakinja Tamara Zidanšek prošle je godine pobijedila u Bolu, sada je Kaja počela odlično pobijedivši svoju sunarodnjakinju Dalilu Jakupovič 6:2, 6:0. U dvoboju pobjednica lanjska Tamara Zidanšek bila je uvjerljiva protiv Mandy Minelle, prve pobjednice ovog turnira (2016. godine). U obračunu dviju Srpkinja rutinerka i pobjednica Bola iz 2017. Aleksandra Krunić pobijedila je mladu Olgu Danilović 7:6 (0), 6:2. Na kraju meča prstom je pokazala prema svojoj glavi, naglasila da je baš pametnom i mirnom igrom riješila svoju mladu i poletnu suparnicu. (l. visković)


Rezultati drugog dana WTA turnira:
Singles - First Round
[1] T. Zidansek (SLO) d M. Minella (LUX) 7:5,6:2
[3] A. Krunic (SRB) d O. Danilovic (SRB) 7:6(0), 6:2
[8] L. Siegemund (GER) d T. Lukas (CRO) 6:2, 6:2
S. Voegele (SUI) d [WC] J. Fett (CRO) 6:2, 6:2
K. Juvan (SLO) d D. Jakupovič (SLO) 6:2, 6:0
Y. Bonaventure (BEL) d P. Badosa Gibert (ESP) 6:3, 6:2
[PS] A. Friedsam (GER) d [WC] L. Bošković (CRO) 6:4, 6:4
V. Flink (RUS) d E. Gorgodze (GEO) 6:3, 7:5

Women's
Doubles - Quarterfinals
[1] C. Lister (SWE) / R. Voracova (CZE) d Y. Bonaventure (BEL) / B. Schoofs (NED) 6:2, 7:5
First Round
B. Gumulya (INA) / J. Rompies (INA) d J. Fett (CRO) / J. Teichmann (SUI) 6:3, 2:6, 14:12
A. Fomina (RUS) / T. Mrdeža (CRO) d A. Sharma (AUS) / V. Strakhova (UKR) 4:6 6:2, 10:4

Raspored natjecanja u četvrtak, 6. lipnja:

ORDER OF PLAY - THURSDAY, JUNE 06, 2019
BLUESUN start 1:00 pm
V. Flink (RUS) vs [2] S. Sorribes Tormo (ESP)
[3] A. Krunić (SRB) vs A. Bogdan (ROU)
[8] L. Siegemund (GER) vs T. Mrdeža (CRO)
K. Juvan (SLO) vs [5] A. Sharma (AUS)
After Rest - A. Fomina (RUS) / T. Mrdeža (CRO) vs A. Bogdan (ROU) / C. Skamlova (SVK)

KRAŠ start 1:00 pm
[1] T. Zidansek (SLO) vs S. Voegele (SUI)
[PS] A. Friedsam (GER) vs [4] A. Schmiedlova (SVK)
After Rest - O. Danilovic (SRB) / T. Zidansek (SLO) vs [2] T. Bacsinszky (SUI) / M. Minella (LUX)

LUKAS start 1:00 pm
N. Hibino (JPN) vs [7] T. Bacsinszky (SUI)

Not Before 2:00 pm
[6] J. Teichmann (SUI) vs Y. Bonaventure (BEL)
After Rest - [3] A. Amanmuradova (UZB) / N. Hibino (JPN) vs B. Gumulya (INA) / J. Rompies (INA)

 objavljeno 05. 06. 19.

********************


alt


ČETVRTAK U 13: DJEČJI DAN UZ KRAŠ

Kid's Day „Uz Kraš i slatkiše, Dječji dan vrijedi više!“ održat će se u četvrtak (6. lipnja) u 13 sati na Centralnom terenu Bluesun tenis centra Zlatni rat.
Događanja traje oko sat vremena i prilika je to za djecu da se druže s tenisačicama, da 'igraju' protiv tenisačica prebacujući lopticu preko mreže, potom se s njima slikaju, uzimaju autograme i sl.
Djeca koja najčešće dolaze na Kid's Days općenito na turnirima su djeca koja vole ili već treniraju tenis. U četvrtak će s 3-4 tenisačice turnira biti djeca iz osnovne škole iz Supetra i Bola, od 7 do 12 godina od kojih su brojni i skupljači loptica na ovom turniru. Naravno, sponzor Kid's Daya Kraš pripremio im je i poklone za sutra. (l.visković)

objavljeno 05. 06. 19. u 22:50 h

********************


alt


TRAJEKT SAT KASNIJE

Na svojim je internet stranicama „Jadrolinija“ objavila da će trajekt u nedjelju, 9. lipnja, iz Supetra umjesto u 22.45 isploviti za Split sat kasnije, u 23.45 sati. Razlog promjene termina je finale WTA turnira koje se od 20.05 sati igra u Bolu. Kasnije isplovljavanje omogućit će gledateljima da prate finale i istu večer se vrate iz Bola (preko Supetra) u Split. (j.e.)

 objavljeno 05. 06. 19.

********************


alt

Tereza Mrdeža u utorak navečer u Bolu


PRVI DAN WTA: ZANIMLJIVI OKRŠAJI

Tenis se vratio kući. Bol je poznati i priznati svjetski teniski centar, a u utorak je na terenima Bluesun teniskog centra počeo četvrti WTA Croatia Bol Open. Turnir iz WTA serije 125 po mnogima je najjači do sada, a posebno je zanimljiva činjenica da su tu opet sve tri dosadašnje pobjednice, Luksemburžanka MandyMinella, Srpkinja Aleksandra Krunić te Slovenka Tamara Zidanšek. I još će Zidanšek i Minella igrati na startu međusobno, no njihov je dvoboj na rasporedu u srijedu.
A utorak, prvi dan je već ponudio nekoliko zanimljivih okršaja i pogled na nekoliko igračica koje bi mogle otići do kraja na ovogodišnjem turniru. Jedna od njih je Slovakinja Ana Karolina Schmiedlova koja je pobijedila Nizozemku BibianeSchoofs 6:1, 6:1. Scmiedlova je u prvom kolu Roland Garrosa u konopcima imala prvu igračicu svijeta Naomi Osaku, prvi je set dobila s čak 6:0, potom drugi izgubila u tie-breaku, bila je jako blizu iznenađenja, nije uspjela, no u Bolu djeluje jako dobro. „Super se osjećam ovdje, ovo mi je treći put da dolazim, turnir je predivan i vjerujem da sada mogu odigrati dobro. Nije ovo danas bila moja najbolja igra, rezultat je dobar, ali nije bilo baš jednostavno. U trenucima je bilo jako vruće.“ – kazala je Schmiedlova.
Meč dana pod reflektorima Centralnog terena od 20:30 odigrala je naša Tereza Mrdeža pobijedivši Čehinju Denisu Allertovu rezultatom 6:1, 6:0.

Zanimljivu je vijest donijela i Tena Lukas. I ona će na teren tek u srijedu, ali... Marin Čilić pozvao ju je na ekshibiciju „Gem, set, Hrvatska“ koja će se s nizom poznatih imena poput Luke Modrića i Ivana Rakitića održati u Zagrebu 12. lipnja. Prihod je namijenjen za multifunkcionalni sportski teren OŠ Tordinci. (l. visković)

SEMAFOR 1. KOLA:
B. Schoofs (NED) - [4] A. Schmiedlova (SVK) 1:6, 1:6
A. Bogdan (ROU) vs [WC] M. Djakovic (SRB) 6:1, 6:3
[WC] A. Danilina (KAZ) vs [5] A. Sharma (AUS) 6:4, 2:6, 5:7
B. HaddadMaia (BRA) vs [2] S. SorribesTormo (ESP) 3:6, 4:6
A. Tatishvili (USA) vs [7] T. Bacsinszky (SUI) 2:6, 2:6
D. Allertova (CZE) vs T. Mrdeza (CRO) 1:6, 0:6
[6] J. Teichmann (SUI) vs I. Begu (ROU) 6:3, 6:1
V. Strakhova (UKR) vs N. Hibino (JPN) 3:6, 4:6

Parovi
Y. Bonaventure (BEL) / B. Schoofs (NED) vs D. Jakupovič (SLO) / T. Lukas (CRO) 6:4, 7:5
A. Bogdan (ROU) / C. Skamlova (SVK) vs [4] A. Danilina (KAZ) / Y. Sizikova (RUS)4:6, 6:1, 10-6
L. Bošković (CRO) / M. Đaković (SRB) vs O. Danilović (SRB) / T. Zidanšek (SLO) 0:6, 0:6


Raspored za srijedu, 5. lipnja

BLUESUN start 13 h:
J. Fett (CRO) vs S. Voegele (SUI)
T. Zidanšek (SLO) vs M. Minella (LUX)
A. Krunić (SRB) vs O. Danilović (SRB)

Not Before 20:30 h:
L. Siegemund (GER) vs T. Lukas (CRO)

KRAŠ start 13:00 h
K. Juvan (SLO) vs D. Jakupovič (SLO)
E. Gorgodze (GEO) vs V. Flink (RUS)
B. Gumulya (INA) / J. Rompies (INA) vs J. Fett (CRO) / J. Teichmann (SUI)

LUKAS start 13:00 h:
Y. Bonaventure (BEL) vs P. Badosa Gibert (ESP)
A. Friedsam (GER) vs L. Boskovic (CRO)
A. Fomina (RUS) / T. Mrdeža (CRO) vs A. Sharma (AUS) / V. Strakhova (UKR)
C. Lister (SWE) / R. Voracova (CZE) vs Y. Bonaventure (BEL) / B. Schoofs (NED)

objavljeno 05. 06. 19. u 00:05 h

********************


alt


TENIS NA VELIKOM EKRANU

Mečevi koji se igraju na teniskim terenima mogu se pratiti iz cocktail bara Varadero. Na bolskom trgu, na zgradi Bol poljoprivredne zadruge, postavljen je veliki ekran, na kojem se uživo prikazuju susreti sa WTA turnira.
Finale, koje se igra u nedjelju, bit će u izravnom TV prijenosu od 20.05 sati na II. programu HRT-a. (j.e.)

objavljeno 04. 06. 19. u 23:55 h

********************alt


alt


alt


ŽDRIJEB WTA TURNIRA

Četvrto izdanje obnovljenog WTA teniskog turnira počelo je u ponedjeljak poslije podne u cocktail baru Varadero gdje je održan ždrijeb. U tom događaju su sudjelovale igračice Olga Danilović (Srbija), Jana Fett (Hrvatska), Tamara Zidanšek (Slovenija), WTA supervizorica Christina Romero i direktor turnira Feliks Lukas. U pomalo nekonvencionalnom ždrijebu mogla je sudjelovati i publika.
• Natjecanja na teniskim terenima Bluesun sportskog centra počinju u utorak u 13 sati. Meč dana je u 20.30 sati na centralnom stadionu.
• U Bol su doputovale 32 igračice. Najviše ih je iz Hrvatske (4), zatim Slovenije (3), Švicarske (3), Srbije (3), Španjolske (2), Njemačke (2), Rumunjske (2) te po jedna iz Luxemburga, Ukrajine, Japana, USA, Češke, Kazahstana, Australije, Nizozemske, Slovačke, Rusije i Brazila.
• Boljani i njihovi gosti rezervirane besplatne ulaznice umjesto u ponedjeljak, kako nam je obećano, dobit će u utorak! (j.e.)


RASPORED MEČEVA, utorak, 04. lipnja:
BLUESUN start 13:00
B. Schoofs (NED) vs [4] A. Schmiedlova (SVK)
B. Haddad Maia (BRA) vs [2] S. SorribesTormo (ESP)
A. Tatishvili (USA) vs [7] T. Bacsinszky (SUI)

Not Before 20:30
D. Allertova (CZE) vs T. Mrdeža (CRO)

KRAŠ start 13:00
[WC] A. Danilina (KAZ) vs [5] A. Sharma (AUS)
[6] J. Teichmann (SUI) vs I. Begu (ROU)
After Rest: Y. Bonaventure (BEL) / B. Schoofs (NED) vs D. Jakupovic (SLO) / T. Lukas (CRO)
After Rest - A. Bogdan (ROU) / C. Skamlova (SVK) vs [4] A. Danilina (KAZ) / Y. Sizikova (RUS)

LUKAS start 13:00
A. Bogdan (ROU) vs [WC] M. Djaković (SRB)
V. Strakhova (UKR) vs N. Hibino (JPN)
After Rest - [WC] L. Boskovic (CRO) / M. Djaković (SRB) vs O. Danilovic (SRB) / T. Zidanšek (SLO)

objavljeno 03. 06. 19.

*********************


alt


alt


TENIS NA JUMBO PANOU

Sve je poznato u vezi WTA turnira koji počinje u ponedjeljak, 3. lipnja izvlačenjem parova, a u utorak u 13 sati prvim mečevima. Jedina su nepoznanica vremenske (ne)prilike. Vjerujemo da su realne prognoze da se vrijeme stabilizira od sredine tjedna.
U subotu je na južnom pročelju kina postavljen veliki jumbo pano WTA tenis natjecanja. (j.e.)

objavljeno 01. 06. 19.

*******************


alt


SEMINAR: TRENING UMA KOD SPORTAŠA

Na dan finala WTA turnira, u nedjelju 9. lipnja s početkom u 10.30 u Hotelu Elaphusa
WTA Croatia Bol Open i Središnji državni ured za šport organiziraju besplatni seminar na temu treninga uma kod profesionalnih sportaša, koju će osobno održati Alberto Castellani, predsjednik Global Professional Tennis Coach Association (GPTCA) odnosno Svjetske organizacije profesionalnih teniskih trenera. U teniskim krugovima poznat po nadimku “mental maestro”, ujedno i vrhunski trener, Alberto Castellani razumije ulogu trenera i ‘mentalnog fitnessa’ koji je ključan za uspjeh sportaša na svim nivoima sportske karijere, kao i koje tehnike primjenjivati u različitim fazama meča.
Besplatni jednodnevni seminar o mentalnom treningu namijenjen je profesionalnim trenerima i onima koji razvijaju trenersku karijeru. Seminar se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela u čemu će mu pomoći i dva profesionalna sportaša. Svim sudionicima edukacije po završetku će biti dodijeljena potvrda o sudjelovanju, odnosno certficate of attendance of ISMCA (International Sport Mental Coach Association).

objavljeno 31. 05. 19.

********************


alt


BESPLATNE ULAZNICE ZA TENIS

Subota je zadnji dan za rezervaciju besplatnih ulaznica za finale teniskog turnira koji se igra u nedjelju 9. lipnja. Uz finale interesantan je i koncert Nine Badrić te nastup pijanistice Lole Astanove. Zainteresirani se tijekom jutra (9 – 12 sati) trebaju javiti u Ured Turističke zajednice.
Ulaznice će se preuzimati od ponedjeljka, 3. lipnja u Uredu TZO.

objavljeno 31. 05. 19.

********************


alt

Direktor IV. WTA turnira (1997.) Antun Plenković kada je pobjednica bila Mirjana Lučić. Uz Plenkovića su Lea Habunek i Antun Vrdoljak, predsjednik HOO


PRIZNANJA ZA PROMOCIJU ŽENSKOG TENISA

WTA je odlučila ove godine dati dva službena priznanja za doprinos promociji ženskog tenisa na području Jugoistočne Europe. Dobili su ih Tihomir Marinković, načelnik Općine Bol i Antun Plenković, direktor WTA turnira koji su organizirani u Bolu od 1991. o 2003. godine.
Prijedlog je bio stavljen pred WTA nakon prošlogodišnjeg izdanja bolskog turnira, a nedavno su iz St. Petersburga, gdje je sjedište WTA organizacije javili da je prihvaćen prijedlog i da će WTA uručiti plakete zahvale Antunu Plenkoviću i Tihomiru Marinkoviću na centralnom terenu u Bolu u nedjelju 09. lipnja na finalni dan WTA Croatia Bol Open 2019.
Plakete ce uručiti Cristina Romero (Mexico), WTA Supervisor na WTA Touru u ime WTA (Women's tennis association).

objavljeno 29. 05. 19.

********************


alt


WTA TURNIR: OBJAVLJENA LISTA IGRAČICA

U Zagrebu je u četvrtak (23. svibnja) održana konferencija za medije na kojoj je uz brojne druge novosti bolskog WTA turnira objavljena i lista igračica koje stižu u Bol. Prisutnim medijima uz Feliksa Lukasa, direktora turnira, Tihomira Marinkovića, načelnika općine Bol, Darka Vučića, načelnika Sektora za razvoj športa u Središnjem državnom uredu za šport i Dubravka Šimenca ispred glavnog ureda HTZ-a, obratile su se i hrvatske Fed Cup reprezentativke Jana Fett, Tena Lukas te Ana Konjuh.
„Sudeći prema listi igračica koje su se prijavile na turnir u Bolu, ove godine očekuje nas žestoka borba na teniskim terenima Bluesun teniskog centra Zlatni rat. Prva nositeljica je 55. igračica svijeta, Daria Gavrilova koja je prije dvije godine osvojila i premijer titulu na turniru New Heaven, a tijekom karijere pobjeđivala i neka od velikih imena kao što su Muguruzo, Ostapenko, Petra Kvitova. Iako nije nositeljica, ozbiljna kandidatkinja za titulu je Timea Bacsinszky, igračica koja je prije par godina bila u top 10 tenisačica svijeta. Imala je sjajne rezultate u razdoblju od 2015. do 2017., period u kojem je pobjeđivala najbolje svjetske igračice, osvojila je četiri WTA titule no zaustavila ju je ozljeda i sada se vraća.“ – rekao je Lukas, istaknuvši i Larsson koja je kontinuirano u vrhu svjetskog tenisa, Kanepi i Seigmung nekadašnja top 15., odnosno top 30. igračica svijeta. U Bol dolazi i Krstyna Pliskova, sestra poznatije Karoline, kao i sve tri, dosadašnje pobjednice WTA Croatia Bol Opena – Mandy Minella, Aleksandra Krunić i Tamara Zidanšek.
Načelnik općine Bol Tihomir Marinković i ovom je prilikom iskazao punu podršku projektu kazavši kako je Bol prepoznat po odličnim uvjetima za sport te je zahvalio sponzorima i svima koji su doprinijeli da se WTA Croatia Bol Open održi ovih godina, pozvavši svih da dođu u Bol jer ih Boljani očekuju.

MOGU LI DOMAĆE U FINALE?
Po najava naših tenisačica, nadamo se bar jednoj domaćoj predstavnici u finalu.
Napomenimo da se ove godine u Bolu igraju i noćni mečevi pa će tako mečevi dana prvog kola igrat od 20.30 h na Centralnom terenu, a u večernjem terminu, točnije od 20:05 igrat će se nedjeljno finale uz izravan prijenos na Drugom programu HTV-a. Program na Centralnom terenu u nedjelju započet će sat vremena uoči finala koncertom Nine Badrić. Na ceremoniji zatvaranja nastupit će vrhunska pijanistica Lola Astanova, jedna od najboljih pijanistica na svijetu.

PRVI PRIMJERCI NOVE BROŠURE BOLA
Svi uzvanici na press konferenciji dobili su poklon paket Kraša ali i novu image brošura Bola koja je taj dan donesena iz tiskare i prvi puta javno prezentirana.

objavljeno 23. 05. 19.

********************


alt


SEKSI uzbekistanska pijanistica Lola Astanova (34) hrvatskoj je publici najpoznatija po druženju s našim popularnim čelistom Stjepanom Hauserom. I dok njih dvoje često objavljuju zajedničke fotografije i videa, Lola se svojim pratiteljima predstavila sama, a imala je što i pokazati.
Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj je pokazala kako se opušta. Lijepa Lola pozirala je za selfie ležeći na krevetu odjevena samo u tange. U prvi je plan isturila bujne grudi, a pokazala je i seksi guzu.
Inače, glazbenica je poznata po svojim provokativnim fotkama, a njezinih 368 tisuća pratitelja sigurno nije bilo razočarano viđenim.

Bolskoj publici predstavit će se nakon finala WTA turnira, u nedjelju 9. lipnja na centralnom teniskom stadionu.


altBESPLATNE ULAZNICE ZA WTA TURNIR

Organizatori WTA turnira u dogovoru s Turističkom zajednicom, odlučili su podijeliti i besplatne ulaznice, koje se inače plaćaju 30 kuna odnosno 80 kuna za finale. Zainteresirani se trebaju do 1. lipnja javiti u Ured TZO Bol!
Osim mještana pravo na besplatni ulaz mogu ostvariti i njihovi gosti, ali se mora upisati njihovo ime, a provjerom u e.Visitor saznat će se do kada su u Bolu.


WTA TURNIR: TKO DOLAZI U BOL?

Jedinstvena karakteristika destinacije i turnira razlog su i velikog broja tenisačica
koje se u Bol svake godine vraćaju kao što su A. Krunić, T. Zidansek, P. Hercog, M. Minella pa je izgledno da ćemo neka od ovih imena gledati i ove godine u pohodu na nagradni fond i 160 WTA bodova. Poznato je već sada da će direktor turnira pozivnice dati FED Cup reprezentativkama Jani Fett i Teni Lukas, a kome idu preostale dvije će biti objavljeno pred sam početak turnira. Na prijavnoj listi od 250 tenisačica ih je 16 iz TOP 100 te se lista zaključuje sa 116. tenisačicom svijeta. Direktno u turnir ulazi 26 igračica dok ih je 145 na listi čekanja.

CIJENE ULAZNICA
Objavljene su i cijene za teniski WTA turnir koji se u Bolu igra 3. do 9. lipnja. Dnevna karta, jedna za sve terene gdje se igra, je od 30 kuna, od utorka do subote. Za finale, u nedjelju 9. lipnja, cijena je od 80 kuna, ali je tu uključeno osim finala i koncert Nine Badrić te završna svečanost kada će na centralnom stadionu nastupiti atraktivna pijanistica Lola Astanova (34) iz Taškenta, Uzbekistan.
Za sve koji žele uživati u Bolu, vrhunskom sportu i odličnoj zabavi, ulaznice za WTA Croatia Bol Open su u prodaji na www.ticketshop.hr